cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Sant Antoni, un altre símptoma

Tothom coincideix en que les festes de Sant Antoni han experimentat un esplendor creixent i un important augment de la popularitat.

El més impressionant de les imatges que ens arriben de les celebracions d'enguany a Sa Pobla, Manacor, Muro, Artà, Sant Llorenç, Capdepera... tant de les solemnes com de les festives, és que la majoria de gent que s'hi veu, és molt jove.

Les festes de Sant Antoni a Mallorca tenen una llarga trajectòria que es remunta al Segle XIII, però allò més important és que tenen el futur garantit.

Les festes de Sant Antoni, amb un innegable sentiment d'identificació i pertinença amb la nostra terra, s'enfilen cap a un futur cert i possible, a partir de les arrels profundes que conserven.

La fortalesa i vitalitat de les festes de Sant Antoni, són una mostra més, un altre símptoma de que l'autoestima col·lectiva és un valor a l'alça i que l'estimació per allò propi creix.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 3 anys

Jo sóm molt del dimoni, i del que el dimoni representa per a noltros (en línia amb el que ha manifestat el catedràtic Gabriel Genovart. I justament per això, voldria demanar que dia 17 fos festa a TOT MALLORCA, de forma que els llonguets també ho poguem celebrar com cal. Aquesta festa és general a l'illa (i tenc per mi que a les illes), el dimoni el duim tots!

Valoración:3menosmas
Per Idò sí, fa mes de 3 anys

Una mostra de que els mallorquins volen manifestar la seva identitat, però sense comprometre's políticament. Hom pot declarar-se devot de sant Antoni essent de dretes, d'esquerres o d'enmig, i per tant, sense por de ser fitxat per això. Hom pot participar i prendre part activa en la festa amb tota tranquil·litat. D'aquí, el seu gran èxit.

Valoración:2menosmas
Per heu tenc clar, fa mes de 3 anys

Los cuernos, el fuego, el demonio, las culebras de la albufera y el porquim, dan para mucho. Toma cultura, toma identidad, toma "finezza".

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris