nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Paraula de Consellera

Ho diu la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera:

«La Comunitat Autònoma de les Illes Balears té un deute molt elevat, 9.000 milions. És equivalent a sumar dos pressupostos anuals.»

«Hi ha una situació de dèficit. Això vol dir que els ingressos mai basten per a cobrir les despeses que generam.»

«Ambdós temes (deute i dèficit) són estructurals. El que cal és que arribi més finançament, perquè el que rebem de Madrid no és acceptable ni just.»

«El model actual de finançament fa un avançament dels ingressos i llavors ho liquida dos anys després. Per exemple, el 2016 ens pertoquen uns ingressos que no arribaran fins el 2018. D'altra banda, el nivell de solidaritat no és apropiat. Hi ha d'haver més autonomia fiscal. La clau és que el que es genera a Balears, quedi a Balears.»

«No estam en bancarrota perquè no estam sotmesos a la legislació mercantil, però el deute supera el 30% del PIB, i el dèficit també ho complica. Un 21% de la despesa del pressupost de 2016 va destinat a pagar deute. Això minva capacitat de fer altres actuacions i polítiques.»

«Seria molt útil que es publicassin les balances fiscals perquè es veiessin les diferències amb què tracta Espanya els diferents territoris».

La Consellera vol ser optimista i pensar que un canvi de Govern a Espanya farà que hi hagi una millora en el finançament.

Un servidor, que va deixar de creure en quimeres fa molts d'anys, pensa que és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla que no que Espanya deixi d'espoliar les Illes Balears.

Un servidor fa anys que pensa com el ministre de finances escocès, que fa una desena d'anys li va dir al seu Primer Ministre: «podem intentar resoldre tots aquests problemes un per un, o podem resoldre'ls tots d'un cop».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 5 anys

Ja era ben hora! A mem si la gent ho comença a entendre. Això que diu la consellera, fins fa ben poc quan ho deies, o bé no t'entenien o bé et deien que eres un radical.

Ja està be de fer el beneit. Els doblers que generam aquí han de ser PRIMER per resoldre els problemes d'aquí. I si en sobren, la "solidaritat" que vulguem tenir l'hem de decidir noltros, si de cas.

I si, jo també trob que els hem de resoldre tots de cop els problemes, que és tan sols un moviment del tauler d'escacs.

Valoració:0menosmas
Per spain is pain, fa mes de 5 anys

Jo els arreglaría tots d'un cop.
Tots els castellanistes per ventura haurien de "pensar" un poc. Però no sé si están capacitats...

Valoració:1menosmas
Per Estim Mallorca, fa mes de 5 anys

Estim Mallorca, per això voto partits d'aquí que depenen de noltros i defensen els nostros interessos!

Val més un diputat de MÉS per Mallorca que 100 d'un partit depenent de Madrid que permeten s'espolia dels nostres doblers i només miran per la capital del Reino!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris