algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

Autonomia del 20%

Quan un llegeix els pressuposts de la comunitat autònoma de les Illes Balears comprova fins a quin punt això d'«autònoma» és fals i fins a quin punt l'autonomia és poc més que una il·lusió òptica. El marge de maniobra que tenen els governants de les Balears és inferior al 20%, que és, més o manco, la part del pressupost de què poden disposar d'una manera «autònoma».

Després d'anys de sentir discursos de que si Espanya era l'estat més descentralitzat d'Europa, que si el sistema autonòmic era equivalent a un sistema federal i altres coverbos, la realitat que ens marquen els estrets marcs pressupostaris és que, en realitat el sistema autonòmic va ser un invent per apaivagar les ànsies sobiranistes de les nacions basca i catalana i una enganyifa maquinada pel franquisme amb rostre d'un Juan Carlos I aleshores jove i la complicitat dels representants de les burgesies locals que cobraven la seva col·laboració a base de corrupció.

L'engany els ha durat gairebé 40 anys (de 40 en 40 van fent) i ara, el deixondiment d'una majoria social a Catalunya ho ha sacsejat tot i ha posat al descobert l'enganyifa: hem tengut una autonomia del 20%.

I una mossegadeta del 3% per qui hi col·labori.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mira però no, fa mes de 5 anys

mira pero on,
Te not afectat. Els mallorquins no som espanyols, així que a Mallorca l'estranger ets tu. I no passa res. Si ets aquí i no has vengut a emprenyar, ets benvingut.

Valoració:0menosmas
Per mira pero on, fa mes de 5 anys

Por cierto, tú al ser extranjero (tú mismo has dicho que no eres español), no podrás votar el próximo 20 de diciembre.

Valoració:0menosmas
Per tres per cent, fa mes de 5 anys

¿Del 20 por ciento?, No. Del 3 por ciento, SI.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris