muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Un Món lliure de violència masclista

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones varen denunciar la violència masclista en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que pateixen moltes presoneres polítiques.

Es va triar aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats varen aparèixer al fons d'un barranc.

Aquest 25 de novembre de 2015 ha de representar una passa més cap a l'eradicació total d'aquesta forma de violència.

Si feim una mirada panoràmica a tota la violència que s'exerceix contra les dones, en tant que dones, el resultat és desolador. Queda molt camí per fer. Si feim aquesta mirada a partir del passat històric, tenim motius per a l'esperança. En alguns indrets, l'avanç en el discurs, i en menor mesura en les accions concretes, és grandiós. Queda molt sendera per recórrer. Almenys sabem que som en el bon camí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris