nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

La violència i l'horror

Un cap de setmana on hem vist de ben aprop les cares de la violència. L'horror de les morts absurdes, sense sentit, violentes, de tantes persones en una mateixa nit, en una ciutat tan maca com és París.

La violència als carrers, als restaurants, prop d'un estadi, a una sala de concerts. De sobte tot canvia. Es fa present a l'Europa civilitzada que la violència arriba fins aquí. No ens acostumarem mai. No ens acostumarem a notícies com l'esclat d'un avió enmig del desert, dos centenars de persones desaparegudes. Ni als horrors de les bombes a Síria, a Iraq, a Afganistan, als mercats, als carrers... No ens acostumarem a les morts de palestins i d'israelians.

No ens volem acostumar, no volem posar “call” i que vegem com una notícia més...No ho aconseguiran. No callarem davant comentaris fàcils, racistes, que traspuen por al desconegut. No callarem davant reaccions absurdes reclamant més duresa, ojo por ojo, diente por diente.

No ens acostumarem tampoc a la violència d'aquí, la tan coneguda nostra dels homes que maten dones, per ser-ho. No volem callar davant comentaris sexistes, ni davant acudits de sempre,masclistes.

La violència d'aquests dies a París ens ha mogut a la solidaritat, al condol. Ens ha trasbalsat l'horror

que s'ha vist a les imatges televisives. Ho veiem a les xarxes socials, imatges, dibuixos, que en poques paraules, en imatges ens diuen allò que sentim i que volem transmetre als familiars de les víctimes.

Víctimes que deixen amics, familiars, coneguts, gent propera que els estimava i que de cop es queden sols, sense elles. Homes, dones, joves, majors... persones que no coneixem, llevat d'aquells que els mitjans ens diuen el seu nom per ser més proper. Morts sobtades, absurdes.

No oblidarem. No volem oblidar, volem reconduir els nostres sentiments de tristesa, d'horror, de trasbals, de consternació, i convertir-los en fermesa en la lluita per aconseguir un món millor, més just, sense violència, amb pau.

Volem convertir tots aquests sentiments en convicció que aconseguirem vèncer la violència, vingui d'on vingui, no només dels grups terroristes com ISIS, també dels responsables, dels dirigents dels Estats que donen les armes, financen l'horror. 

Reclamem amb força accions efectives per eradicar la violència, accions internacionals per dur la pau a tots els indrets en conflicte. Reclamem el respecte als drets humans arreu del món, lluitem per fer possible que totes les persones visquem amb dignitat, amb pau.

Lluitem per aconseguir transformar aquest sistema injust, que no respecta persones ni pobles. Canalitzem la nostra solidaritat, el nostre condol, la consternació, cap aquesta transformació. És el vertader homenatge que es mereixen tantes víctimes, totes les víctimes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris