muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Tota la meva admiració i suport a la CUP

Com és possible que la CUP hagi estat capaç de suportar tota la pressió d'aquests dies per investir a Mas com a president? Doncs la resposta són trenta anys de feina amb uns paràmetres i valors totalment diferents dels de la resta de partits del Parlament català que inclou complir les seves promeses electoral, increïble no?

El 2011 Alternativa per Pollença, vam poder organitzar la presentació del llibre: “Construint municipi des dels moviments socials”, gràcies als companys d'Endavant. La presentació la van fer en David Fernández, en aquell moment, periodista i col·laborador del setmanari la Directa, i en Quim Arrufat, que era regidor de la Candidatura d’Unitat Popular de Vilanova i la Geltrú. Encara no eren diputats i com normalment succeeix a aquestes presentacions érem unes vint persones... que vam descobrir dos extraordinaris comunicadors. A partir d'aquell moment vam estar en contacte amb la CUP i vam començar una relació de col·laboració que ens va demostrar des del principi que no eren un partit com els altres. Algunes de les seves característiques han estat copiades per altres partits sobre el paper, perquè a la realitat després sempre fan "excepcions"; assemblearisme, limitació de sous, sense duplicitat de càrrecs i amb limitació de temps als mateixos, renunciant a privilegis i beneficis... Us imagineu un altre partit amb diputats com David, Quim i Isabel Vallet que sense haver estat ni quatre anys al càrrec, per l'avançament de les eleccions, no els presentin als primers llocs de la llista?

La CUP després de trenta anys de feina municipalista són la demostració que aquells que diuen que la renovació dels càrrecs no és positiva, ja que es malgasta l'experiència acumulada, menteixen descaradament per mantenir la seva cadira. Els que han tingut un càrrec aporten tota la seva experiència a l'assemblea i tots els membres de l'assemblea estan molt més implicats perquè saben que en qualsevol moment poden ocupar un càrrec i el resultat és immillorable. Les nombroses vegades que he coincidit en trobades, taules rodones i actes amb els diputats i regidors de la CUP he pogut admirar la seva formació i coherència política. És el que passa quan els càrrecs es trien per la seva vàlua i de forma assembleària real, i no per les conspiracions de passadissos.

Fins al 2012 la tradició municipalista i el caràcter assembleari de la CUP els allunyaven de les grans institucions, fins que aquell any van decidir (per la mínima) fer el salt al Parlament. En aquell moment molta de gent a tot l'estat va descobrir a la CUP sobretot després de la intervenció de David Fernández durant la compareixença de Rodrigo Rato, davant la Comissió d'Investigació al Parlament català. Però la visió més generalitzada sobre la CUP en aquell moment estava plena de paternalisme condescendent.

I arribem a les eleccions plebiscitàries del passat 27 setembre i aquell partit municipalista tres anys després de la decisió de presentar-se al Parlament es converteix en el partit decisiu amb els seus 10 diputats per prosseguir el camí democràtic cap a la independència i la justícia social de la República Catalana. I és en aquest moment quan comença la negociació amb "Junts pel Sí• i aquest descobreixen que ja no serveix el paternalisme, i que l’esquerra independentista és un subjecte polític que negocia de tu a tu i que no només parla de ruptura democràtica cap a la independència sinó d'un pla de xoc d'emergència i urgència social. Unes condicions mínimes que la CUP ha fet públiques amb quatre fronts d'actuació i que són incompatibles amb la presidència d'Artur Mas: la ruptura democràtica amb l'Estat, un pla de xoc amb 39 mesures socials i la paralització de 14 privatitzacions, l'inici d'un procés constituent que inclogui un combat implacable contra la corrupció i, finalment, un calendari de 18 mesos per enllumenar una república catalana. La lectura d'aquest document hauria de ser obligatòria per tots els partits suposadament d'esquerres que després governen amb PSOE i similars.

A l' actual atzucac institucional és absolutament incomprensible la posició d'ERC, l'ANC i Òmnium Cultural abduïdes per Artur Mas i convertits en eines al servei d'un partit com Convergència tan corrupte i responsable del patiment de la gent com el PP. Igualment em resulta totalment incomprensible que altres partits i moviments d'esquerra de l'estat no hagin donat un suport més clar i directe a la CUP que actualment marca el camí més curt i clar per trencar amb el règim agonitzant i podrit del 78, del que forma part Convergència i Artur Mas. Un règim que amb el suport de l'oligarquia s'està plantejant una reforma constitucional regressiva per apuntalar el règim i continuar amb la pèrdua de drets laborals, socials, econòmics actuals. Una operació que no es pot aturar al Parlament espanyol.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per CUPP, fa mes de 5 anys

Estil és saber què ets, què vols dir, i què tot t'importa res

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 5 anys

Tanmateix acabaran votant en Mas i tot això a costa del desprestigi del procés.

Valoració:0menosmas
Per ja, fa mes de 5 anys

Dins aquests procesos generals de reordenació de fronteres les persones no tenen gaire importancia, el que importa de veres és el procés d'independència i crec que al final, com que és el que importa, es posaran d'acord; Mas o un altre (és indiferent), en els procesos històrics, no importa gaire. Posar-se d'acord i proclamar i facticament independitzar-se - que en aquest cas és un procés moral- d'espanya és la millor solució (per les dues parts).

Valoració:3menosmas
Per ARRIBA LA CUP!, fa mes de 5 anys

!Viva España!
!Arriba España!
!Viva la CUP!
!Viva el PP!
!Viva Franco!
Catalanes a joderse!

Valoració:-6menosmas
Per Pepe Garcia, fa mes de 5 anys

Per Adrià, la CUP va dir i argumentar una i altra vegada a la campanya que no votaria a Mas com president.

La CUP no dinamita el procés cap a la indpendència fa molt d'anys que lluita en aquest procés mentre Convergència donava suport al PP. El que dinamita el procés és Junts que el subordina a una persona.
La CUP ha expressat la seva solidaritat amb Mas per la persecució judicial que sofreix però això no és argument per triar-ho com president.

No pens que Mas hagi aportat centenars de milers de votants nous a la independència, si fos així no hagués anat de número quatre de la llista.

Valoració:3menosmas
Per Adrià, fa mes de 5 anys

Junts pel Sí duia al programa fer Mas president i la CUP no duia al seu el contrari. Amb 10 diputats i sense implicar-se en el Govern, mira tu quina "valentia", dinamiten el procés cap a la independència i pretenen llevar en Mas, que és al punt de mira d'Espanya per haver posat les urnes al carrer i per la resolució independentista, i ha aportat centenars de milers de votants nous a la independència.

Per a més incoherència, han arribat a dir que acceptarien una altra diputada de Convergència com a president alternatiu!! I que no em venguin amb l'excusa del "programa d'esquerra popular", perquè sense la independència que ells mateixos sabotegen no hi haurà mai ni doblers ni poder polític per dur-lo a terme. La CUP? O sectarisme, o quintacolumnisme espanyol!

Valoració:6menosmas
Per traïdors, fa mes de 5 anys

Traïdors de la CUP! Sou l'esperança d'espanya i el desencís de Catalunya.
Heu sabotat la independència.
Heu negat a Catalunya la imatge d'un poble que fa costat al seu President.
Sou uns traïdors a la nostra pàtria.

Valoració:2menosmas
Per Pepe García, fa mes de 5 anys

Ni que en Mas fos el Messies. A veure convergents i companyia el tema és molt senzill; la majoria dels catalans no han volgut votar a Mas com president, a pesar de que es va amagar al quart lloc. Necessitau els vots de la CUP i aquesta es no va enganyar a ningú i es va presentar dient que no investirien a Mas. Si l'important per Junts pel Sí fos el procés per damunt de les persones hauria de ser senzill trobar un president de consens. Per què Junts pel Sí no vol arribar a aquest acord? Aquesta seria la pregunta que hauríeu de respondre en comptes d'insultar al partit que ja demanava la independència quan CiU no era més que un partit regionalista corrupte.

Valoració:4menosmas
Per CUP arruix!, fa mes de 5 anys

Traïdors de la CUP, sou el meu enemic tant com el PP.
Heu rebentat el procés des de dintre i això és un acte imperdonable d'altra traïció.
Arruix de Catalunya!

Valoració:-1menosmas
Per Joan CC, fa mes de 5 anys

El que es subrealista és que la CUP pretengui fer president al núm 1 de la llista de JUNTS PEL SI, i aquests en facin un drama fins al punt d'amenaçar amb noves eleccions!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris