nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Pactes municipals, Manacor

Hi ha una certa esquerra que fa un discurs que em deixa bocabadat. Aquest discurs consisteix, explícitament o implícitament, en irrogar-se la raó. Ells són els bons i per exclusió els altres són els dolents. En el cas de Manacor això s’ha donat seguit. El seu batle és el batle de la dignitat i, per tant, els altres són indignes. Els altres tenen comandera perquè aspiren a governar i ell , que governen, s’ofenen perquè els lleven el comandament no perquè tenguin comandera... El poble ha votat canvi i resulta que les forces que ells consideren antigues sumen 12 mentre els del canvi que propugnen sumen 9. I així podríem continuar.

Més enllà d’aquest discurs simplista i absolutament fet de prejudicis convé anar als fets. I el fet més important del que ha passat a Manacor és que Més no va voler conformar una majoria de país, no va voler arribar a un acord que garantís l’estabilitat i la governabilitat de l’ajuntament i que deixàs a l’oposició al PP. Des del dia de les eleccions fins que s’anomenà el Batle es varen produir unes converses entre Més i Pi on l’entesa era total i on s’acordava un pacte... Més, legítima i unilateralment, va rompre aquestes converses i va considerar que no havia de pactar amb el Pi i que havia de governar en minoria. Durant els mesos següents l’equip de govern en minoria no ha construït cap pont amb algun grup de l’oposició per poder treure endavant els grans temes de la capital del Llevant.

El Pi és un partit que creu fermament en l’autonomia de cada àmbit territorial. Els comitès locals del Pi són els que decideixin lliurament la seva política de pactes. En la decisió d’aquesta política sempre hi influeixen qüestions relacionades amb el corresponent municipi, com no pot ser d’altra manera. A més el Pi és un partit centrista que no forma part d’un bloc d’esquerres encara que alguns es pensin que no hi ha una altra manera presentable d’anar per la vida.

Alguns s’ha sorprès de la moció de censura com si fos una heretgia. Supòs que des d’un cert dogma d’esquerra ho deu ser una heretgia, ara bé, a qualsevol observador de la política mallorquina no el pot haver sorprès ni poc ni gens perquè després de les eleccions municipals de maig de 2015 el Pi va arribar a acords amb l’esquerra (Llucmajor, Felanitx, Alcúdia, Sa Pobla, Llubí, Artà, Inca, Ses Salines, Sineu, Sencelles, Lloseta) però també amb la dreta (Andratx, Santa Margalida, Sant Joan, Petra). En conseqüència, determinades posicions posant al crit al cel per una situació que no és cap novetat no són més que focs d’encenall.

A Manacor Més ha pres les seves decisions, el Pi també. En tot cas qui va frustrar un govern de coalició entre aquests dos partits no va ser el Pi, i això és molt rellevant. Puc considerar legítima les postures de cada actor polític, tothom sol tenir les seves raons. Ara el que trob insostenible és que alguns només reconeguin legitimitat als seus i li neguin a la resta; no crec que això siguin actituds de pluralisme i de gran cultura democràtica. 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 5 anys

@Josep Melià:
Primera: puc entendre que en el seu moment s'hauria d'haver fet un acord entre MES i PI. Però que això ara vos serveixi d'excusa per juntar-vos al PP no te ni cap ni peus, i no és coherent amb el vostre discurs de país. O sigui, és una pataleta estil: "si no me volen per fer país, idò fotré el país!". Vos carregau la jugueta perquè no vos hi deixen jugar.

Lleig.

Segona: El canvi que volia la gent passa per entendre que els que us votaren a voltros era perquè es suposava que ereu una ALTERNATIVA de centre-dreta al PP, no una ajuda. Dit d'altra forma, volien ser de dretes però explícitament no volien PP. Per tant ara els heu traït.

Jo mateixa confiava bastant en el vostre projecte per conformar la dreta nostrada. Però així no anam, no estau preparats per ser grans, veig. Heu d'aprendre coherència, com la que alguns dels vostres membres han demostrat, però que encara no heu demostrat com a organització.

Valoració:0menosmas
Per Biel, fa mes de 5 anys

Sembla mentida que no s'avergonyeixi de recordar els municipis on s'han estimat donar la batlia al PP que a MÉS: Andratx, Santa Margalida, Sant Joan, Petra. Ara hem d'afegir a la llista Manacor on li ha pres.

Quan el PI faci gran proclames de cara al 20D dient "s'ha de pensar amb el país" només serà indicatiu de què fins ara hi han pensat ben poc en aquest país en la seva política de pactes.

Valoració:-5menosmas
Per J. J. Perelló, fa mes de 5 anys

El Pi es mort. Cal enterrar-lo. Torneu al si del PP. Doncs, P€P€ros sou.

Valoració:0menosmas
Per Miquel, fa mes de 5 anys

De Pais???

quins dois ......

Els que no son de esquerra ja no son de pais? quin menyspreu.....


Tots SOM Pais agradi o no agradi com pensin els demes..

Valoració:4menosmas
Per Marta, fa mes de 5 anys

MALLORCA and BALEARIC ISLANDS ARE NOT CATALUNYA AND THE INVENTED PASSTISSOS CATALANS ...!!!! ARRUUUIX DE CA NOSTRA ..!!!

Sempre Mallorquins i Balears Catalans ni de Conya..!!
BARCOOOO ...!!!

Valoració:-6menosmas
Per Pere, fa mes de 5 anys

Josep, des de l'estima, deixa'm dir-te el que trob:

En lloc de deixar governar (o pressionar, segons com es plantegi) un batle "de país" en minoria, el PI ha decidit canviar aquest "batle de país en minoria" per un batle del PP més ranci...

...per moltes voles que li donis!

I així ens va, en aquest país... on els del país, prefereixen ser governats pel de l'altre país...

Valoració:5menosmas
Per Josep, fa mes de 5 anys

Josep, més enllà de que puguis tenir raó en què MÉS/Esquerra va rompre un pacte amb el PI (i AIPC, que anaven del bracet) quan estava quasi fet i que no s'han tendit ponts (a mi em consta que es va intentar amb AIPC, però la posició ideològica personal del seu líder ho va impedir. Recordem que repetia que el govern muncipal "estava massa escorat a l'esquerra") no és manco cert que el PP de Manacor és el PP que va fer costat a Bauzá (front els que no n'hi varen fer i se'n varen a anar al PI) i per a un partit nacionalista com el PI és inassumible pactar amb qui se volia carregar la nostra llengua (i això no va passar amb el PP als municipis que tu esmentes: Andratx, Petra...)

Valoració:-1menosmas
Per Miquel, fa mes de 5 anys

només un detall, que Josep Melià s'hagi "oblidat" de Muro en la relació de pactes amb la dreta és molt significatiu.

Valoració:3menosmas
Per jan, fa mes de 5 anys

si EL PI,realment hagués volgut pacte de país,s,hagués entés amb la llista guanyadora,i no amb PORTEÑOS CORRUPTES.

Valoració:4menosmas
Per Bernat, fa mes de 5 anys

Molt legítim tot, però a canvi de cinc nòmines heu llevat un batle de país que va guanyar les eleccions per posar el darrer bauzanista de Mallorca. Molt bé PI! Sou uns campeons...

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris