algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Una passa MÉS!

11596

Aquest cap de setmana hem fet una passa endavant. Les primàries de MÉS han significat una passa cap a la consolidació de la formació política i la seva manera de ser i fer. Triar les persones que han de formar part de les llistes electorals mitjançant un procés participatiu ja no té volta enrere, tenim el candidat a cap de llista Toni Verger, legitimat per la votació del 75% dels participants. La resta de la candidatura també. No totes les formacions i partits polítics trien aquest mètode.

Na Roser Gallardo ha estat la més votada de les deu dones que se presentaren. De manera insòlita,la llista estava formada per més dones que homes, en canvi al Senat només eren dues. Na Sara Martin serà la candidata al Senat. La primera coneguda comare, feminista. La segona, jove suficientment preparada, regidora de Consell.

Enhorabona a totes dues, a totes les candidates que se presentaren. Dones que fan la passa de presentar-se a unes primàries conscients que només nosaltres mateixes ens apoderam, ens animam unes a les altres, ens encoratjam per ser-hi presents. En igualtat de condicions que els companys.

En aquestes primàries, com deia abans, s'han presentat deu dones i set homes per formar part de la candidatura al Congrés de Diputats. Dues dones i quatre homes al Senat. En total dotze dones i onze homes...la paritat és un valor incorporat a MÉS.

Ara molta feina a fer. La llista s'ha de complementar amb les persones de Menorca, d'Eivissa i Formentera. L'ordre pot variar.

Molta feina, primer per aconseguir els avals que la llei exigeix a qui no té ara representació a Madrid. A continuació, hem de fer arribar els nostres missatges arreu de la ciutadania. No ho tenim fàcil, sincerament. Ja veiem la pre-campanya als mitjans de comunicació, només interessen quatre partits tots ells estatalistes.

La nostra veu ha d'arribar a Madrid. Hem de poder exigir un major i millor finançament per a la nostra Comunitat Autònoma. Hem de ser presents a les Corts espanyoles i han de conèixer la nostra realitat. Hem de poder influir en el disseny de les polítiques, en els canvis de les lleis que ens ofeguen, hem de votar la derogació de tantes lleis injustes de l'etapa del PP com la nomenada Montoro.

Hem de ser presents per canviar la llei d'Interrupció voluntària de l'embaràs i que torni al text original del 2010. Hem de ser-hi per demanar més finançament a les polítiques d'igualtat i de prevenció i atenció a les víctimes de violències masclistes. Hem de reclamar la importància que es mereixen aquestes accions transversals a tota acció governamental.

La nostra veu serà a Madrid amb el suport de moltes dones i homes que creuen en la nostra manera de fer la gestió transparent a les institucions, sigui el Govern, els Consells o els Ajuntaments. Molta gent, bona gent, que coincideix amb nosaltres en la reivindicació del dret a decidir dels nostres pobles, que puguem triar lliuremen com volem relacionar-nos amb els pobles d'Espanya.

Amb el suport de moltes persones que ens veuen com la formació política més conseqüent en la participació, en la transparència i la erradicació de la corrupció, en l'aposta clara per canviar les normes que duen a les persones als treballs precaris, a la inseguretat dels nostres joves, dels majors.

Una passa MÉS, una passa imprescindible per canviar des de les Corts espanyoles les polítiques socials i econòmiques que ofeguen les persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris