nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Estalvis i ètica

Si sabéssim tot el que fa un banc amb els nostres doblers, els que hi depositam i els que els pagam en concepte de serveis o d'interessos, quedaríem escarrufats.

Els depòsits bancaris són usats amb molta freqüència per a les pitjors operacions que ens puguem imaginar. Des de tràfic d'armes fins a especulació immobiliària; des de targetes black fins a la usura que practiquen amb els més dèbils.

Segurament és una de les pràctiques més terrorífiques amb què tenim una relació quotidiana més freqüent i també, segurament, una de les que té una alternativa més fàcil, propera i consolidada.

Avui, si no voleu que amb els vostres doblers —en tengueu pocs o en tengueu molts, en aquest cas aquesta no és la qüestió— es financiïn crims, existeixen alternatives reals, que funcionen i que podeu verificar vosaltres mateixos.

Existeix la banca ètica o les línies d'estalvi ètic i existeixen també maneres d'autoorganitzar-se perquè els doblers serveixin per millorar la societat i no per a enriquir-ne uns quants al preu que altres persones caiguin en la pobresa, ho perdin tot o, fins i tot, perdin la vida.

Informau-vos i reflexionau-hi. Voleu que amb els vostres doblers es cometin atrocitats o voleu que els vostres doblers servesquin, en major o menor mesura, per construir un mon més just solidari i ètic?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carles, fa mes de 5 anys

No sé que ha de passar més per què la gent decideixi fer el canvi. El problema és que no escalivam... i no parl de la gent que vol beneficis ràpids parl de molta gent compromesa amb moltes lluites socials, laborals, pacifistes, feministes.., però que segueix tenint comptes al Santander, BBVA, Bankia, La Caixa, CaixaBank... en fi, un poc decebedor.

Valoració:0menosmas
Per Cooperem, fa mes de 5 anys

Clar que sí Tomeu! Opcions:
- Caixa Colonya.
- Triodos Bank.
- Fiare.
- Caixa d'Enginyers.
- Caixa Otinyent.
- etc.

Hi ha altres àmbits on també tenim opcions per transformar la societat (comunicació, energia, etc.). Visitau: https://www.mesopcions.coop.

La revolució comença en el dia a dia i per un mateix.

Valoració:3menosmas
Per pros y contras, fa mes de 5 anys

Pues gracias a mi banco me he podido comprar un Rolex de oro, day date con brazalete "president" del mismo metal. Y juro que no es un farol.

O sea que no todo es malo.

Valoració:-3menosmas
Per Paula, fa mes de 5 anys

Molta gent no és conscient del que expliques. I això és al.lucinant. Jo vaig canviar tots els meus diners de banc, quan vaig ser-ne conscient. Del BBVA i La Caixa he passat a TRIODOS i a Caixa d´Enginyers que no desnonen, no inverteixen en armes, no especulen amb aliments, no van comercialitzar preferents...
Nosaltres tenim la força. Els nostres diners són la força del sistema i... els la donem inconscientment. I ells la fan servir contra nosaltres. Contra el poble.
Personalment, ho explico a tothom. Però veig que molta gent no ho acaba d´entendre... Veig gent modesta, treballadors, pensionistes fent operacions a BANKIA, al Santander, a qualsevol banc d´aquests i tinc clar que no tenen ni idea del món en el que viuen. A veure si obrim els ulls!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris