muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:
10°

Polítiques valentes i honestes

Sense dubte la política municipal és la que requereix més valentia per part dels polítics, ja que és la que està més a prop dels ciutadans i per tant de la democràcia real. Si la CUP és un partit ple de gent preparada, honesta i valent és entre altres coses per anys i anys d'experiència de política municipal. Per alguna cosa a la democràcia virtual a la qual vivim s'ha limitat i retallat constantment la democràcia municipal; apostant per un règim presidencialista, concentrant el poder en el batle, i reduint les competències, l'autonomia política i financera dels municipis com ha fet de forma radical a aquesta legislatura el PP.

Exercir la política local responsablement és molt dur sobretot si es fa a un municipi petit. Les tensions i de pressions són molt grans i en moltes ocasions sobretot si s'actua amb valentia i integritat. Si es tenen aquestes virtuts, el normal per desgràcia és rebre amenaces i denúncies no només dirigides contra el regidor en qüestió sinó contra el seu entorn més proper, és el que han patit per exemple els que van ser regidors d'Artà; Julen Adrián, Maria Ramírez, Guillem Caldentey... i jo mateix. El cas més greu sense dubte va ser el de Julen quan el 2002 van intentar cremar el seu domicili familiar però avui vull parlar d'altres dues d'aquestes regidores valentes i honestes.

A principi del 2009 el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina (PSOE) amb el beneplàcit dels socialistes de Mallorca va cessar per deslleialtat les dues regidores d'EU-EV a Capdepera, Maria Orts i Virgínia Urdangarín que havien demanat responsabilitat al batle per l'accident de l’hotel Son Moll, desembre de 2008, al que es feien reformes (hi va haver quatre morts). El 2013 l'Audiència Provincial va condemnar al que ja era l'exbatle com a autor d'un delicte de prevaricació per omissió a vuit anys d'inhabilitació per a càrrec públic. Massa tard.

El 2010 una regidora valent i integra, na Conxi Peña d'Els Verds-Esquerra, va deixar l'equip de govern de Son Servera després de denunciar que els seus companys s’havien botat tots els procediments legals a la construcció del carril bici del municipi enfrontant-se durament amb el portaveu socialista i exbatle del municipi, Josep Barrientos. Fa uns dies es va fer pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que va confirmar les denúncies que havia fet na Conxi Peña i per les quals va dimitir; el sobrecost del carril bici, va costar el doble dels 810.000 euros pressupostat, perquè Josep Barrientos comanà infraestructures que no estaven al projecte, com un camp d'esports, un parc infantil, la rotonda d'entrada de Cala Millor o l'embelliment d'aquesta entrada sense demanar informes tècnics ni treure les obres a concurs. Una vegada més la sentència arriba massa tard.

Quan na Conxi Peña va deixa l'equip de govern en Barrientos va dir que ningú l'enyoraria. Crec que molts de ciutadans enyoram a Conxi Peña, com enyoram que no hi hagi més regidors valents i honests a tots els Ajuntaments. I per aconseguir-ho tots hem de donar suport, col·laborar i participar activament a la política municipal, perquè no tots els polítics són iguals i els honests i valents moltes vegades estan massa sols.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ALM, fa mes de 5 anys

I, sobre tot, haurien d'augmentar el període de prescripció pels delictes polítics, Són ja massa els qui s'han savat d'anar a la presó per prescripció.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris