cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

“Cataluña gitanita mia”

En els innumerables articles d’opinió que he pogut llegir aquestes setmanes intentant convèncer els catalans que votin partits defensors de la unitat de la nació espanyola crec que hi predominen dues idees sobre totes les altres. Una d’elles és que Catalunya és una nació, o comunitat, multiracial i multicultural; la segona que els catalans és pensen, falsament, que són més vius que els altres habitants de la península ibèrica i que , tot i això, han estat enganyats per dos putes i beneïts al mateix temps –cosa difícil de compaginar– com són Mas i Junqueres.

He de dir que estic d’acord amb les dos primers asseveracions espanyolistes i per ventura no tant respecte al tarannà contradictori –puta i beneit al mateix temps– de Mas i Junqueres. Però amb ànim d’evitar discussions improductives m’agradaria centrar-me en les dues primeres qüestions, en les que sí hi ha acord. Que Catalunya sigui multiracial és no solament una gran veritat, sinó segurament una sort per a ells. L’intercanvi racial és una pràctica que produeix resultats extraordinaris tant des del punt de vista biològic com cultural. La rumba catalana – “Cataluña gitanita mia”– és una mostra ben evident del que dic. No puc evitar que aquests que –diuen– volen salvar la multiculturalitat i multiracialitat de Catalunya en el fons el que voldrien seria una raça i una cultura única i que aquesta fos –no és difícil endevinar-ho– la castellana. Mirau , crec que seria ben aclaridor esbrinar si aquests escriptors i polítics defensors de la unitat i de les lleis ara imperants són producte de la multiculturalitat o són –no cal citar exemples: són ben evidents– monoculturals i monolingües.

Per altra banda he de dir que he llegit un bon grapat d’articles ben solvents que afirmen que no hi ha cap raça humana superior a les altres. Jo n’estic ben convençut. Com ho havien de ser els catalans? En absolut. El meu bon amic Joan Jutge diu que si hi ha pobles més intel·ligents –més vividors– que els altres– aquests són els jueus i els portolans, però els altres “poco más o menos”.

No és tracta, idò, de ser ni més llests i més vius que els altres; que els catalans, si excloem –com he dit abans– els jueus i nadius de Pòrtol, no ho, són més llest, que la resta d’espanyols. Es tracta d’una altra cosa: d’estar més ben organitzats que els altres i de ser més eficaços, i si jo repàs els rànquings de les coses que conec una mica –les universitats i els hospitals– no hi haurà ningú, per molt nacionalista espanyol que sigui, que pugui discutir que tant les universitats com els hospitals catalans són els que tenen més prestigi d’Espanya. I no deixa de ser trist que els menys eficaços vulguin organitzar els que són més eficients. Aquí, per ventura, rau el problema de les ànsies d’independència. Ara per ventura alguns diran que val més ser bons patriotes espanyols que competitius i gaudir de prestigi. Vosaltres que triaríeu?  

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 4 anys

I que pasaria si en Ramon i Cajal o en Severo Ochoa haguesen estat catalans , que els mos freguerieu pes morros , i voltros inflats com a quelapots

Valoració:-2menosmas
Per es premi Nobel, fa mes de 4 anys

Ah, no he pensat a dir-ho, som portolà. Pòrtol tampoc té cap Nobel però, basta que ens hi posem

Valoració:-4menosmas
Per es premi Nobel, fa mes de 4 anys

@Guillem, homonet, i ara amb que putes m'hos surts. N'Obama es Nobel, te pareix un premi amb prestigi?. Però vaja, si te fa content, na Masiel va guanyar Eurovisión.

Valoració:-4menosmas
Per Guiem, fa mes de 4 anys

I si miram es Nobels espanyols,
Quants hi ha de catalans ,? Cap ni un
Tots son espanyols , be hi ha en Vargas Llosa que es a mitges amb Peru

Valoració:-1menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

Però que els castellàns se creuen ser d´una raça superior, és bén cert. I que també se creuen que els mediterranis, enlloc d´una ètnia som un pot-pourrí de races i sobre tot inferiors a ells, també.

Valoració:0menosmas
Per jueu i portolà, fa mes de 4 anys

Ueeeep "Lo Sonat", tranquil, la raça catalana no té res a veure amb els gitanitos.

Valoració:2menosmas
Per portolà, fa mes de 4 anys

Totalment d'acord amb l'amo en Joan Jutge, els portolans i els jueus, de molt, són els més intel·ligents del món

Valoració:2menosmas
Per Lo Sonat, fa mes de 4 anys

La immensa majoria de catalans ni tenim ni volem tenir res a veure amb gitanitos ni gitanites. I per molt que alguns s'hi esforcin, la rumba dita catalana lliga molt poc amb la cultura i manera de fer d'aquí. Altra cosa és que hi pugui haver influències de rumba en alguns grups, cosa que segons com encara és acceptable, però per entendre'ns, lo que feia en Peret, de català, en tenia ben poc.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris