nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

La independència, en Cañizares i el Papa

MercoPress

Ahir el cardenal Antonio Cañizares va convocar una vetlla per a divendres vinent perquè els creients resin por la unidad de España. Bé he feta memòria i he provat de repassar textos bíblics però no n'he trobat cap ni un que establesqui el precepte d'adorar la 'unidad de España' ni de cap altre estat. Aquest home troba que 'no hay ninguna justificación moral para la secesión'. D'acord, don Antonio. Però igualment, jo deman: n'hi ha gaire, de justificació moral, per al sotmetiment a un estat de tot un poble si aquest majoritàriament vol reconstruir la seva independència?

O molt malament m'han ensenyada la doctrina catòlica o jo no tenc notícia que Jesús predicàs mai 'la unidad de España'. Mai. Tan poc com la independència de Catalunya, la va predicar. Ni tampoc va predicar la unitat de l'Imperi Romà, que era la 'unitat'' oficial vigent en el seu temps i en el seu país. Alerta: tampoc no va predicar la independència d'Israel, que era la seva nació natal. No. Jesús de Natzaret va deixar ben clar que el seu Regne no és d'aquest món. El seu missatge és el d'aplicar en aquest món el Regne de Déu, que ell concebia com una entesa fraternal entre tots els homes sense distinció de nació ni de gènere ni de classe social.

Jo no som cap teòleg però entenc que el missatge cristià no predica ni l'emancipació de cap nació ni tampoc el sotmetiment d'una a una altra. No. Predica la fraternitat, la reconciliació, l'esperit de diàleg, d'acord, d'entesa i de pacte en lloc de l'odi, la tírria, l'insult, l'amenaça o l'esperit de guerra. Per tant, el missatge cristià, en tot cas, s'identifica amb qualsevol partidari d'aconseguir (o d'impedir) una independència pacíficament i des del diàleg. En canvi, el missatge cristià s'oposa a qualsevol partidari d'aconseguir o de rebutjar la independència des de l'odi i la violència tant verbal com física.

Si la independència d'un país no té 'ninguna justificación moral i , per tant, és una immoralitat, mirau per on, aquests dies justament Sa Santedat el Papa Francesc és de viatge a un país immoral com deu ser Cuba pel fet d'haver proclamada la seva independència l'any 1898. Enguany farà 117 anys d'ençà que el poble cubà viu dins la 'immoralitat'. Vostè què en troba, don Antonio, que el Papa es faci amb gent 'immoral', com deuen ser tots els cubans, que, al cap de 117 anys, encara no han fet el gest 'moral' de demanar i suplicar el seu reingrés a la seva exmetròpoli Espanya? M'ho voleu explicar, Eminència?  

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep d SCC, fa mes de 4 anys

El Sr. Cañizares ja te una edad. No n'hi fue cas.

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

En Jesús de Natzaret deia que es seu regne no era d'aquest món i que s'havia de donar al Cèsar allò que era del Cèsar i a Déu allò que era de Déu. Era molt ambigu, per ser suaus. En Gandhi sí que digué allò de "britànics, fora de l'Índia"

Valoració:3menosmas
Per DIGNITAT, fa mes de 4 anys

Mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs, sempre agermanats contra es feixisme pancastellanista.
Som balears! Mai espanyols!

Valoració:5menosmas
Per Idò sí, fa mes de 4 anys

Ja has tornat a la càrrega, "Dignitat", amb els mateixos mots insultants de sempre. Fins quan la direcció d'aquest diari ho tolerarà?

Valoració:3menosmas
Per Moncaira, fa mes de 4 anys

Aixi de claret i llampant a aquest bon homenet
"Mire vuestra eminencia señor Cardenal Cañizares, yo personalmente no estoy en contra de que Cataluña siga formando parte de España pero si se separa, esté tranquilo que ni Cataluña ni el resto de España se moveran de sitio. Permanecerán en la peninsula ibérica y el continente europeas. Gracias por las oraciones que, vuestra eminencia, propone. Seguro que serán bien recibidas por las patrioticas "beatas" de vuestras diocesis, yo las permutaría para que, unidas o separadas, la fe católica y cristiana permanezca tanto en Cataluña como en el resto de la peninsula ibérica e islas que dependen de ella"

Valoració:6menosmas
Per Idò sí, fa mes de 4 anys

I l'Argentina, Xile, Mèxic, Colombia i tots els altres paisos centre i sud americans, tots deuen ser "immorals" per haver-se fet independents sense el consentiment d'Espanya.

Valoració:9menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 4 anys

I els USA són "immorals" ja fa 239 anys. God bless America! Déu salvi Catalunya!

Valoració:10menosmas
Per Bernat, fa mes de 4 anys

Fer cas el Papa a dos països imdependentistes i independitzats -Cuba +USA- això és massa pel beato Canyizares!

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris