nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

El mal que fan molts polítics espanyols i la caverna mediàtica és irreversible

M’he passat gran part de la vida, reservant algun moment a reflexionar, a pensar, a saber per què passava el que passava, o per què algun fet agradable o desagradable havia ocorregut; sempre he intentat aprendre com podia millorar la meva formació, la meva pràctica professional i el meu comportament, i també m’ha interessat trobar alguna explicació a la manera d’actuar o d’opinar dels altres. A vegades, quan escolt una tertúlia que tracten temes polítics, més que analitzar el que diuen, intent descobrir per què ho diuen, com han arribat a tenir aquella opinió i quina és la seva intenció en exposar-la. Per això no he entès mai, que uns programes de televisió que es dediquen a mal parlar dels altres siguin els més vists, i els culturals els que menys; tampoc no entenc com es converteix en una persona de rellevància, algú que l’únic que ha fet ha estat relacionar-se amb algun cantant o torero, i que es converteixi en una estrella per a molts de televidents, tant que l’arriben a convertir en ídol i li fan guanyar un concurs de ball, a través del vot, quan aquesta persona no en té ni idea de ballar.

És per aquesta raó que m’interessa molt el que opinen persones del poble, del poble espanyol, sobre el fet que un poble com el català vulgui exercir un dret bàsic, com és el del dret a decidir, i com és possible que els convencin que aquest dret democràtic no existeix perquè no ho diu la Constitució, llavors quina democràcia és aquesta i quina constitució? Per què no s’ho pregunta la gent? Crec que no fa falta anar a estudiar sota terra per descobrir que l’opinió dels polítics i de la caverna mediàtica tenen molta responsabilitat en la formació d’un estat d’opinió contra els catalans i contra el Principat de Catalunya, quan no tenen un comportament de poble colonitzat, submís i sotmès.

Per això una dona escrivia una carta a la revista Semanal, protestant perquè Montserrat Carulla havia dit que Franco havia intentat diluir la identitat catalana, amb una política que obligava moltes persones de la resta d’Espanya a haver d’anar a treballar a Catalunya. També protestava perquè deia que el nacionalisme català havia tractat tota aquesta gent com a “immigrants”, i rematava la qüestió dient que això suposava esser estigmatitzats. Acabava la seva carta dient que el nacionalisme català era excloent, prepotent i classista. No vos sona aquesta cançoneta? Si aquesta persona es volgués formar li bastaria anar al diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola i cercar la paraula “inmigrante” i descobriria que: “Dicho del natural de un país: Llegar a otro para establecerse en él, especialmente con idea de formar nuevas colonias o domiciliarse en las ya formadas.” Sabria per tant, que era natural d’un país i que havia arribat a un altre, perquè per molt que li hagin o ens hagin volgut fer rentats de cervell, el Principat de Catalunya és un país, i així no se sorprendria de l’ús correcte d’aquesta paraula.

Segur que tots els que arribeu aquí en aquest escrit heu sentit els polítics espanyols i la caverna mediàtica parlar malament del nacionalisme català. I també vos han amagat que existís el nacionalisme espanyol. Doncs existeix i actua com cal a qualsevol nacionalisme, que és treure pit per tot el que passa al seu territori. El que no poden fer és apropiar-se d’altres territoris que no són seus i fer-ho creure a la gent.

Mentre estava cavil·lant aquesta situació, que em desconcertava, vaig tenir la sort de trobar a una entrada del facebook de Cristòfol Soler Cladera, expresident de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el missatge següent: “Per viure una mica tranquils un consell: deixau de seguir els mitjans de comunicació espanyols o estatals. Des dels de la caverna fins els més "progres" tots tenen el mateix objectiu emprenyar-nos i fer-nos la guitza. Deixau de llegir tot el que ve o fa olor de Madrid, viurem més tranquils i decidirem els nostres actes en total llibertat i sense condicionaments. Estan provocant la por, sempre ho han fet i ho faran, és la seva manera d'ésser, tanmateix no canviaran. Els hem tingut i els tindrem sempre en contra. No hi ha res a fer!” Va ser com posar oli a un llum, vaig descobrir que compartia el meu pensament, amb una persona que havia estat la primera autoritat a les Illes. Estic d’acord amb el seu consell i el seguesc sempre que puc. Si algunes vegades no ho faig, és perquè cerc explicacions al comportament general de la població, que és una de les coses que més m’interessen.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marga, fa mes de 4 anys

"Tot es nacionalisme català , anteposa pàtria a cultura, llengo a llibertat, divisió a pluralisme, manipulació a veritat, provincianisme a cosmopolitisme".

Això son es catalibans..!!

Valoració:-3menosmas
Per Idò sí, fa mes de 5 anys

Però Tià, fins quan haurem d'aguantar això de que ets mig mallorquí i mig valencià i que odies els catalans i els catalanistes. Ja està bé, de repetir-ho un dia sí i un altre també. Jo no sé com permeten que ho publiquis! No tan sols perquè és un insult, sinó perquè és avorridor!

Valoració:7menosmas
Per Tià, fa mes de 5 anys


I tu, "Guiem", aquestes declaracions ofensives que fas, demostra-les. Si no, són vent de boca.

Valoració:3menosmas
Per Tià, fa mes de 5 anys


Totes les grolleries espanyoles, que certs mallorquins suporten tan de gust i arriben a aplaudir-les, als mallorquins normals i honrats ens ha fet l'efecte contrari, any rere any: hem avorrit Espanya al punt de fer-nos-en enfora, afectivament i físicament.

Però hi ha genteta, a la nostra illa, que si agrada llepar la cadena amb què està fermada i no toleren que ningú en vulgui fugir.

Valoració:2menosmas
Per Guiem, fa mes de 5 anys

I reulta que no has entes res i segueixes amb ses cucales que te colocaren es catalans , no hi veus pes costads i no masa enfora de front

Valoració:-3menosmas
Per vaya personaje, fa mes de 5 anys

Si el tal Soler es el personaje donde te miras me has defraudado totalmente si es que en algún momento me has podido transmitir algo de simpatía. Que no es el caso. Te lo regalo. Y de paso sería conveniente saber cuánto se ha metido en la butxaca por haber pertenecido al Partido Popular. Y bien que le iba. Y bien que callaba.

Las ideas pueden ser respetables, el chaqueterismo, jamás. Lo dicho: quédatelo.

Valoració:0menosmas
Per Dignitat, fa mes de 5 anys

Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista!

Som balears! Mai catalans!

Valoració:-9menosmas
Per Idò sí., fa mes de 5 anys

Crec que el Sr. Cristòfol Soler té molta raó. El que no entenc és que hagi estat PPero durant tants d'anys.

Valoració:11menosmas
Per fidel, fa mes de 5 anys

La història d´Espanya està plena d´exemples per a fugir de l´opresió castellanista i qui se´n ha pogut escapar s´ha independitzat. Ara toca a Catalunya..

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris