algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Crisi d'humanitat

Són cada dia centenars, rescatats vius o morts, a la mar o a les fronteres d'una Europa sense fronteres. Diuen que és una crisi humanitària, però és una crisi d'humanitat. I no és la primera a Europa en els darrers anys, perquè ni el patiment del poble grec víctima dels plans d'ajustament de la troica, ni els milers de morts al fons de la Mediterrània en la seva travessia frustrada d'Àfrica cap al vell continent, no semblen generar no ja la solidaritat que seria desitjable, sinó la més mínima compassió traduïble en forma de política pública.

La darrera crisi, la dels refugiats. Només a Síria, ignorada per occident, són milions les persones desplaçades per la guerra o la persecució. Moltes d'elles cerquen empar a Europa, que té una posició infinitament millor que qualsevol dels països del voltant de Síria, que són els que en la pràctica acaben per acollir la majoria dels exiliats. Cada una de les morts evitables és en part responsabilitat dels governs «civilitzats» de les potències hegemòniques a la UE i les seves polítiques, ja sigui d'Alemanya o la dels seus alumnes aplicats, com Espanya, un dels estats a qui menys gent ha reconegut la condició de refugiat, per molt que això sigui un dret humà.

Els amics d'occident, com Aràbia Saudí, Qatar o la república ultracapitalista xinesa, violen els drets humans cada dia, amb impunitat pagada en forma de divises, inversions i patrocinis. Aquí som més del doble discurs i triple moral: presumim de defensors dels drets humans, la democràcia i la llibertat, però permetem amb silenci còmplice el que està passant, i ara tanta olor a mort  ja no s'aguanta. Cert és que pobles i ciutats, també en el cas de Mallorca, s'ofereixen a ser comunitats acollidores desafiant la negativa de Rajoy i altres governs cruels i hipòcrites, però tenc la sensació que la ciutadania i la societat civil, no sols els polítics, no estam a l'altura de les circumstàncies.

Deixar la gent morir com animals, mentre miram cap a un altre costat...És aquesta la societat en què volem viure o volem deixar a les properes generacions?  Vergonya, ràbia, dolor, compassió... Però serem capaços d'actuar? ...Si perdem la humanitat, què ens queda?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Bé, però no dius de quina part estàs?

Com a sindicalista que éts segur que estàs de part del Estat Islàmic.

No se pot recolzar a Al-Assad que protegeix les minories cristianes i està protegit per Putin.

Has de recolzar el EI, ja que està protegit per Obama, Israel i en general per els "progres".

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris