cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

Una altra manera de fer turisme

Tingueu per segur que hi ha alternatives per viure d’una altra manera. No és fàcil, però sí que és possible cobrir moltes necessitats de la vida quotidiana al marge del “tot mercat”. Des de serveis financers i/o d’assegurances, passant per la compra i subministrament d’energia, fins a l’adquisició de béns i serveis de consum, queviures, productes culturals i un llarg etcètera, es poden aconseguir en l’àmbit de l’Economia Social i Solidaria. Podem contractar amb cooperatives, comprar a botigues de Comerç Just, estalviar, posem pel cas, amb la Llibreta d’Estalvi Ètic de Caixa de Pollença-Colonya o gaudir -i fer-ne part com a soci- de mitjans de comunicació associatius, com ara, Ona Mediterrània. Podem fer infinitat de coses al marge del IBEX 35 i d’altres societats mercantils capitalistes. Sí que es pot fer amb empreses i entitats que no tenen el model d’empresa neoliberal.

Ara que s’atraquen les dates de vacances estiuenques, convé tenir present que també hi ha altres maneres de fer turisme al marge d’empreses de turisme de masses convencionals. Us en suggeresc dues formes de fer turisme alternatiu. La primera és la de fer "turisme quilòmetre zero", és a dir, fer vacances a casa. Segur que hi ha coses i indrets per gaudir, fins i tot, anant a peu. Si compartiu la meva fòbia a la massiva turistització de Mallorca en els mesos d’estiu, i teniu la necessitat i possibilitat de partir fora, vet aquí la segona surgència: Planifiqueu un viatge amb, entre d’altres, les següents opcions: Aliança Europea per un Turisme Responsable (www.earth-net.eu), Turisme i Desenvolupament Local (www.decaba.com), European route of cooperative culture (www.cooproute.coop), Confederació de Cooperatives de Treball Associat (www.coceta.coop), Turisme responsable (www.turismo-responsable.com), Tourisme Responsable et Solidaire Mediterraneé (www.aremdt.org) Turisme rural comunitari de Costa Rica (www.turismoruralcr.com), Turismo Responsable (www.turismoresponsable.es). ECOTUR (www.ecotur.es) Rutas Pangea (www.rutaspangea.com). Ah!, no oblidin l’oportunitat de viatjar fent intercanvi d’allotjament (www.homeexchange.com).

Recordi que, com ens va explicar André Gorz, el “tot mercat” o el ”tot mercaderia” com a forma exclusiva de relació social esdevé en totalitarisme del mercat, i d'aquesta manera es desemmascara el seu sentit polític com a estratègia de dominació Au idò: Alliberau-vos i feu turisme amb empreses i organitzacions de l’economia social i solidaria!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pere alberti, fa mes de 4 anys

Una idea molt encertada, del camí de les "alternatives".
Gràcies Rafel

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris