nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

Com més s’espenya, més Espanya

Molta gent d'esquerres va quedar sorpresa per la posta en escena de Pedro Sánchez com a cap de llista del PSOE a les properes eleccions generals, sense primàries. Una proclamació “a l'americana”, saludant el públic amb la seva parella i amb una gran bandera de fons, espanyola. Poca 'S', poca 'O', massa E. I per més inri, el lema d'aquesta precampanya dels socialistes serà “Més Espanya”.

No crec sincerament que la base del Partit Socialista no pugui ser motivada ni part dels votants perduts recuperats per molta exhibició patriòtica que es faça. Entre altres coses, perquè la crisi de representativitat política d'aquests anys, posada en evidència entre d'altres pel 15M, no s'arregla amb banderes, i molt manco amb la bandera que encarna el règim del 78. Una bandera per altra banda negadora d'altres banderes, com la nostra mateixa, que acompanya la sagrada unitat de l'Espanya constitucional d'altres símbols decadents, com el Rei-express o l'himne sense lletra castigat darrerament per xiulades tan espontànies com massives.

Tampoc no crec que el Partit Socialista s'hagi tornat nacionalista (espanyol) d'un dia per l'altre, tot i que òbviament tenen la seva quota d'espanyolitat, perquè són un partit estatal i així ha de ser. El que sí crec és que es tracta d'un partit sotmès en aquests moments a fortes pressions des dels poders fàctics per “no pactar amb radicals”, en clara al·lusió a Podem i als partits de l'esquerra sobiranista com MÉS. Una advertència que repeteixen per igual des de La Razón fins a El País, i que té la vista posada a les properes eleccions generals.

El poder real, el que s'ha beneficiat i molt de la crisi a costa de l'empobriment i la precarització de la majoria, vol un PSOE que es passi al “costat fosc” de la política, i fins i tot s'atreveixen a insinuar que “no perdre la centralitat” és equivalent a pactar amb el PP, la solució bona. Millor amb el PP que no amb “radicals” amics dels terroristes, separatistes i altres pecats imperdonables, insisteixen. Per això, mir d'entendre amb una mica empatia allo que passa a ca'ls amics i amigues socialistes.

A qui se li hagi ocorregut la idea que com la cosa més s'espenya, la solució és “Més Espanya”, millor que li rescindeixin el contracte, perquè és massa obvi que no mira pels socialistes, sinó pel poder establert. Com a activista d'esquerres, m'estim més el PSOE fent feina, malgrat les discrepàncies, en el bloc dels partits d'esquerres. D'igual a igual, com un més, com la resta, com nosaltres. Això és el present i el futur: el d'unes esquerres plurals que col·laboren per servir la gent de la millor manera possible, i amb noves maneres. Amb banderes, si cal. Però sense olor a naftalina, per favor!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mmm, fa mes de 4 anys

Me va agradar molt veure la bandera d'Espanya de fons durant el seu discurs. Encara que no sóc votant del PSOE crec que pren la direcció adequada per un partit polític que vol governar l'estat espanyol. Enhorabona.
Ara heu de llevar els corruptes i els vividors de la política i començareu una etapa nova. A Mallorca heu de començar amb la que teniu al cap!

Valoració:0menosmas
Per Llest, fa mes de 4 anys

Molt bona reflexió, David. Però sobretot et vull felicitar pel que aquest comentarista tilda de "ridículo tan grande" a 13TV (ReceTV, segons Wayoming). Jo també t'hi vaig veure, i el que em va agradar és com els anaves descol·locant amb el teu estoïcisme, responent tranquil·lament i sense perdre les formes (no "calladito"); tant els vas treure de polleguera que acabaren no dient més que dois, i davant els dois és millor callar. Per acabar he de dir que se necessita molt valor per anar a la cadena episcopal.

Valoració:5menosmas
Per Magdalena Barceló Oliver, fa mes de 4 anys

El Psoe en el que es va equivocar fou en aquest lider, Pedro Sanchez no és creible, ni amb bandera ni sense. Houston tenen un problema, els del PSOE, PP i altres poders, estan nerviosos i han d'insultar com és habitual. Els adjectius d'ara són radical, separitistes, comunistes. Uyhh quina por¡¡.
Felicitats David, i per aquest senyor que diu que estaves calladet a ca 13 TV, és el millor que es pot fer en aquell circ.

Valoració:9menosmas
Per dubio, fa mes de 4 anys

Te vi por la tele y puedo prometer, y prometo, que jamás vi un ridículo tan grande. Te dieron desde todos los costados y tú, calladito que no sabías que responder. ¿Ya me dirás que haces en aquella televisión?

Valoració:-7menosmas
Per Lluis, fa mes de 4 anys

Jo hi ha una cosa que no entenc. Xq en lloc de mirar de quedar-se amb ses coses positives que ens ha donat sa historia i canviar ses negatives, els que entren es tornen uns intolerants amb les idees contraries sense vore els punts bons per a tothom que poden tenir els opositors. Posats aixi, els Carlistes poden demanar que els republicans treguin la seva bandera, els musulmans denunciar la ocupacio de Jaume III, els Alemans (germanics) imposar la seva bandera xq ells hi eran abans que cap rei espanyol ni republica barata xq ni deu es posava d'acord i aixi seguir fins a una denuncia per enderrocar les piramides d'Egipte xq uns avanpassats nostres foren esclaus torturats al servei d'una dinastia superdolenta.... Xq pu*es no deixau aquestes beneitades de mirar enrera i vos dutxau i arreglau com tothom per anar a fer feina i mirau de millorar ses coses tenguent en compte els q pensen com voltros i els que no.... (va para diestros y zurdos)... Lo que hay que ver...

Valoració:-6menosmas
Per Guillem, fa mes de 4 anys

Espanya ve d'espanyar?


Espanyar: 1. Llevar o rompre el pany a una porta,

Valoració:10menosmas
Per ?, fa mes de 4 anys

David...quién??

Valoració:0menosmas
Per Serafí, fa mes de 4 anys

Molt bon article. En David Abril no és tan espanyol com mos deia es lider Lladó a ses reunions abans de donar-li totes ses nostres propietats pq se compràs un hotel a Menorca per ajudar-lo a alliberar sa pàtria. Visca el Gran Líder i Visca el Cisne Blanco!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris