nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

En aquests dies, convé recordar...

En aquests dies d'acords de les forces polítiques que han de conformar les nostres institucions, convé recordar que quan deim que aquests han de ser paritaris també ens referim a la presència de dones i homes als càrrecs polítics.

Les tres forces d'esquerres PSOE, PODEMOS I MÉS han de mostrar que realment creuen en la igualtat. Tenim un Parlament conformat per dones i homes sorgits de llistes electorals cremallera, gràcies a la reforma de la llei electoral de l'any 2002, durant el primer pacte. Els Ajuntaments i els Consells també han tingut presència equilibrada d'ambdós sexes.

A diferència d'altres institucions autonòmiques d'altres nacions i regions de l'Estat, nosaltres tenim una certa tradició en presència de dones a les més altes instàncies. Presidentes de Consells, Presidentes del Parlament, Meses d'aquest amb presència de dones en quasi totes les legislatures, governs paritaris de les esquerres, no així de les dretes. Recordem el nefast exemple dels governs del Sr.Bauzà en aquesta legislatura passada.

Sembla que ja ho tenim assumit i per tant, sembla innecessari aquest recordatori. A vegades convé recordar allò obvi per tenir-ho més present, perquè a la mínima es pot oblidar. Mireu la Mesa de les Corts Valencianes, formada per homes exclusivament, de consens però justament... sense cap parlamentària.

Potser no cal recordar-ho, però en aquests dies, quan encara no coneixem les persones que conformaran els nous equips, mentre esperam els resultats de les converses,  tampoc fa mal tenir-ho present.

I no perquè així ho recomana la llei orgànica 3 de l'any 2007,estatal,  que també s'ha de saber, sinó perquè la igualtat de dones i homes s'ha de reflectir en tots els equips sorgits dels acords de les forces progressistes i d'esquerres. La desigualtat de gènere és la mare de totes les desigualtats,ens recordava aquests dies Miguel Lorente, metge forense i professor universitari, en un article La culpabalidad del machismo inocente que us recoman.

I la igualtat en el governs, en els equips, s'ha de veure com un gest, com un compromís ferm. Ja no val allò que diuen les dones de dretes que no són feministes, jo vull estar aquí per la meva vàlua no per ser una quota...Gràcies a la lluita de les feministes avui ja no parlam de quotes, parlam d'igualtat. Gràcies a la lluita de les feministes les dones són presents als governs, a les presidències, siguin de dretes o d'esquerres.

I per altra banda, no passeu pena. Trobaran les millors persones per estar al capdavant. Totes elles, dones i homes, hauran d'aprendre en els nous càrrecs. Hi haurà encerts i errades, perquè així s'aprèn i s'avança. Sobretot hauran de ser dones i homes amb coratge, lluny de la supèrbia de qui creu saber-ho tot. Dones i homes amb valentia, la necessitaran sens dubte.

I no passeu pena, ho faran el millor que sàpiguen, dones i homes. Amb honradesa, amb transparència, amb la seguretat que els seus càrrecs són l'exercici de la més noble tasca treballar per  a millorar la vida dels altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris