cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

La quarta i la cinquena pota

Si s'acaben constituint governs d'esquerres a les principals institucions de les Illes Balears (si no es fessin, seria una autèntica presa de pèl, com ens deia ahir Jaume Bonet a Ona Mediterrània) aquests es sostindran damunt diverses potes.

Parlam de que, si no hi ha res de nou, Govern, Consells i Ajuntaments de ciutats, estaran constituïts, bàsicament, per persones de les forces que es proclamen d'esquerres. Per tant, les potes que han de sustentar aquests governs seran: la socialdemocràcia que representa el PSIB, l'esquerra alternativa que representa Podem i l'ecosobiranisme que representa MÉS. Ho deim així, perquè som conscients que cada un d'aquests espais ideològics és més ric, més plural i per tant, va més enllà d'unes sigles.

Tot i que els governs seran d'esquerres i les polítiques a desenvolupar, també, seria una greu errada no intentar arribar a consensos amb els espais que s'hi puguin prestar. Per exemple l'espai de sobiranisme de centredreta que representa El PI.

Però, sens dubte, la pota essencial dels futurs governs serà la societat civil organitzada, autèntics herois de la resistència contra les polítiques bauzanistes i principal motor del canvi social i polític que s'ha produït.

Si els futurs governs volen ser sòlids i eficaços, hauran de tenir ben present, en el seu dia a dia, la societat civil. De fet, no seria cap mala idea trobar un encaix institucional al Consell de la Societat Civil en el cas de Mallorca. En aquest sentit, la relació entre el Consell de Formentera i les principals entitats de l'illa, seria un exemple a seguir.

Si els nous governs volen tenir èxit, s'han de recolzar en el màxim possible de potes. 

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris