nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Escoli per a un comiat

Dear president,

Ja em permetrà que el consideri prou intel·ligent com per no haver-li d'explicar el títol. Si no, el seu Ipad, sense fer gaire flamada, el traurà de dubtes. De totes maneres, encara que li ho sembli, escoli, no és cap paraula malsonant, ve directament del grec.

Fet aquest aclariment inicial, permeti'm donar-li públicament les gràcies. Les hi donaré en dues tongades. En primer lloc, unes gràcies molt íntimes, potser, fins i tot, una mica egòlatres. Què hi farem, la natura humana és feble i la meva carn pecadora també! El primer motiu és que gràcies a la seva gestió he fet alguns articles -oportunistes, si vol- que han superat  amb escreix el milenar de lectors, fins i tot, algun s'ha enfilat gairebé a les 4000 visites. Els escriptors, els columnistes, els metges, els caçadors i fins i tot els presidents del govern, tenen sempre un puntet d'ego que cal satisfer. Haver ocupat en diverses ocasions llocs capdavanters en el rànquing de més llegits encara que sigui en un mitjà humil com aquests no deixa de proporcionar-te un enravenada de satisfacció íntima, momentània, això sí. Com un orgasme curt, de caponada de gall.

Tanmateix hi ha satisfaccions més, com li ho diria, més no sé com. D'aquelles que s'eixamplen i regolfen, d'aquelles que, en un infinit meandre, recorren tot el cos empeltant-t'hi aquest pessigolleig inefable que no sé si vós heu sentit alguna vegada durant aquests quatre anys de governs. I quina és aquesta satisfacció? En un dels múltiples anàlisis electorals que he llegit – val a dir que potser amb no gaire credibilitat, fruit més aviat del K.O. de la derrota- ha atribuït la pèrdua de vots a la tasca adoctrinadora que han fet els professors, sobretot els que adoctrinam – és a dir, ensenyam- des d'una perspectiva que la llei Wert vol combatre. Ja ho sap: els camises verdes, els que, amb camisa o sense, ensenyam que existeix una varietat estàndard en català – com en totes les llengües modernes i de cultura- i que ha tengut i té una literatura de primera magnitud... Miri, li ho diré sincerament, m'agradaria molt que aquesta apreciació que s'ha fet des del seu partit fos del tot certa. M'agradaria poder-ho creure en cos i ànima. Fa trenta anys que em dedic a l'ensenyament i si ara em donassin un guardó de ben segur que el canviaria per la certificació empírica que  aquesta anàlisi electoral fos científicament provada i certa. No és el meu objectiu adoctrinar tal com vós ho enteneu, sinó explicar conceptes i realitats que no s'expliquen a segons quins manuals. ¿Qui creu que està més adoctrinat una persona, educada en la democràcia, amb estudis superiors, espanyola, que no sap que a les Illes Balears es parla una llengua diferent del castellà o una persona que sap què va ser, per exemple, la Cancelleria Reial? Però tornem a l'alegria. No me la vaig poder reprimir i vaig escriure al meu mur del facebook que estava molt content que a la majoria de candidatures progressistes de la comarca d'Inca hi hagués molta gent que havia estat alumne meu o del meu institut.

D'altra banda, també li he d'agrair que hagi desemmascarat aquests amics seus que són els hotelers. Gràcies a les seves maquinacions per veure si es perpetuava al poder, la patronal del gremi ha quedat desacreditada. Ja no creurem  més les llàgrimes de cocodril. Com pot ser que passem d'una temporada espectacular abans de les eleccions a una temporada no tan espectacular quinze dies més tard? Als alemanys ebris, els importa gaire si Podemos dóna suport explícit o governa aquesta terra? Han anul·lat les reserves en saber-se els resultats electorals? Potser el sol s'ofuscarà? Potser els havíeu adoctrinat o canviat el caràcter amb dàvides, als hotelers? Aquest intent de compra de la seva voluntat demostra que no heu entès gaire com funciona aquesta terra. Mai per mai un mallorquí, davant una presumible gran collita d'ametles, de gra, de raïm no dirà que la temporada ha estat esplèndida i espectacular, sempre romancejarà una mica i apaivagarà el balanç final, mai no en bravejarà. I molt menys abans d'haver collit. Gràcies, finalment, per no haver-vos molestat a entendre'ns, si ho haguéssiu fet, sens dubte haguéssiu governat millor i  a hores d'ara potser hauríeu revalidat la majoria absoluta. Molt cordialment, estimat president.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per rosmarinus, fa mes de 4 anys

Un escoli de veritable comiat no podrà ser tingut en compte fins dins uns mesos, quan tota l´herència pepera hagi estat trobada i revisada. Si tot està en ordre, que ho dubto, llavors serà el moment de fer-lo, no abans.

Valoració:2menosmas
Per S'oller de sa plaça, fa mes de 4 anys

Perquè els que més bufen solen tenir una cama de Madrit i l'altre de Valladolit?

Valoració:0menosmas
Per escarràs, fa mes de 4 anys

No hem bravejat mai de les bones collites perquè una bona part se l'endú la Màfia-estat, per a desprotegir-nos de la seva amenaça... Només en bravegen els seus missus.

Valoració:17menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 4 anys

Molt bo, Rafel!!! I en Javier Fons no serveix per res més que per anar amb un deportiu, Tomeu.

Valoració:12menosmas
Per Tomeu, fa mes de 4 anys

Brutal!, i d'una realitat com la Seu!, ai si en Xavier Fons hagués donat aquests consells...

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris