cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Polèmica a Selva per la batlia

El dia 5 passat es va fer a Selva una assemblea convocada per la candidatura anomenada Arrelam, vinculada a MÉS. S'havia convocat les altres forces electorals del poble perquè explicassin per què demanaven el vot dels dos regidors d'Arrelam. L'assemblea registrà una gran assistència. De representants polítics només hi assistí Joan Rotger, del PP, que va explicar el seu programa i després va sortir de la sala “per no condicionar ningú”. Encara que, de fet, hi quedaren els seus parents i els seus companys de candidatura.

Els resultats

Aquests són els resultats que es varen produir a Selva a les eleccions passades:

Locals

PP 867 646

PI 755 554

Esquerres pel Poble 278 276

Arrelam 388 

Autonòmiques

PP 646

PI  554

Esquerres pel Poble 276

MES 532

PODEMOS 142

GUANYEM 22

CS 51

PACMA 12

UPYD 5

Vots comptabilitzats 2303

Abstencions 524

Vots nuls 21

En blanc 40

Joan Rotger a favor del TIL, de l'arraconament del català i del tancament de TV Mallorca

PP i PI tenen 4 regidors, Esquerres pel Poble n'obtingué un i ja han dit que votaran a favor del PI, però amb la nova llei electoral aprovada pel PP ara fa un any, tot i que el PI sumaria més vots de regidors, la batlia seria pel PP perquè va ser la llista més votada. Així les coses, la decisió que acabin prenent els dos regidors d'Arrelam serà decisiva.

Cal tenir present que el candidat del PP és Joan Rotger, encara vicepresident en funcions del Consell de Mallorca, que va votar a favor de la imposició del TIL, de l'arraconament del català a l'Administració Pública i màxim responsable del tancament de Televisió de Mallorca i Ona Mallorca així com de l'empresonament del jove pobler Emili Gallardo promotor del projecte El Camí.

Joan Rotger, batle gràcies a Arrelam?

De moment, els regidors d'Arrelam són partidaris d'abstenir-se, perquè consideren que PP i El PI són de tarannà similar i els programes d'ambdues formacions són “de dretes”. Aquesta decisió faria batle Joan Rotger.

Entre les opcions que tenen els regidors d'Arrelam per evitar que Rotger continuï de batle, hi ha la de “xapar” el vot, és a dir que un voti la investidura del candidat d'El PI i l'altre s'abstengui.  

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per piu, fa mes de 4 anys

Quina vergonya¡¡
Ara resulta que el PI renuncia a governar i posa el seus regidors a disposició d'Arrelam, per tant hi ha 4 opcions;
1 - ARRELAM governa, se vota a ell mateix i tendria recolzament de Esquerres i PI
2 - Governa Esquerres amb recolzament de PI i Arrelam
3 - Governa PI amb recolzament de Arrelam i Esquerres
4 - Governa PP amb el seu únic suport.
Opció que tria Arrelam, que GOVERNI pp...
crec que s'ho han de fer mirar aquests d'Arrelam, o també son peperos...

Valoració:0menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

En tot cas, si se proclama el batle del PP, tendria
7 vots en contra i 4 vots a favor.
El segons cas, seria que el PP tengui 4 i els vots en contra siguin 4 i les abstencions 3.
El PP o el PI se han de posar de acord que no hagi més vots en contra.

No se pot dirigir tenim majoria en contra.
Si hi ha tal llei electoral, seria en contra de la constitució.

Valoració:-3menosmas
Per Miquel Vives, fa mes de 4 anys

No sé quina llei electoral ha consultat "Castella mos roba". La vigent estableix que és batle qui té la majoria de vots dels regidors i si no té majoria la llista més votada. Només hi ha una elecció. Si no obté la majoria es proclama automàticament.

Valoració:5menosmas
Per flipant, fa mes de 4 anys

El dogmatisme sempre vos perd, mai arribareu a res amb aquestes postures tan dogmàtiques pròpies d'alguns partits que només saben estar a l'oposició. Està ben clar que en Font i els altres són els mateixos cans amb collars diferents però també el més idiota sap que al contrari no li has de donar ni aigua. Els del PP de Selva ni s'ho creuen tenen una rialla que va d'orella a orella i voltros, els d'Arrelam vos hauríeu pogut fer valer condicionant un pacte amb el Pi i no aquest regal pel PP.

Valoració:6menosmas
Per Selva, fa mes de 4 anys

Segur que és millor que governin en Juanito de Caracas i en Pedro Figueroler, grans sobiranistes ells!!! I tots comandats pen Jaume Font, que tant va fer per les Balears a la seva etapa per Madrid...
Molt de desconeixement de qui és qui a Selva!!!

Valoració:3menosmas
Per flipant, fa mes de 4 anys

Una oportunitat tudada això és el que fa Arrelam, vos falta coratge i aquest és el problema de les esquerres o vos pensau que els altres passarien de tot si fossin la clau d'un pacte, si estan al marge no poden fer res però clar això és més fácil, com no podeu castigar i permetre que aquest personal mantengui la batlia de Selva, vos hauríeu de banyar un poc més o d'aqui a quatre anys no treureu ni un regidor, això és imperdonable.

Valoració:7menosmas
Per Tomeu, fa mes de 4 anys

Benvolguda selvatgina, si com dius a Selva el PP i el PI, son els mateixos. Resulta que han tret majoria absoluta, 8 regidors, mentre els ILUSTRISSIMS d'ARRELAM tan sols 2 regidors, si les suposam els vots dels " molts descontents", de les politiques educatives, etc...
Resultarà que gairabé no tenen representació al poble. El que podrien fer es donar un regidor al PP i un al PI, i ells anar a casa. Així no caldrà que agafin cap decisió.

Valoració:3menosmas
Per Selvatgina, fa mes de 4 anys

Llàstima que els dos primers de sa llista del PI de Selva també siguin còmplices de l'aplicació del TIL, de l'arraconament del català i del tancament de TV Mallorca, com a regidors del PP que han estat fins fa 4 mesos, quan partiren per motius que no han explicat i que poc tenen a veure amb la ideologia. Ni PP ni un PI plagat de cacics oportunistes suposen un canvi a Selva... Per què no ho contau això en la notícia?

Valoració:19menosmas
Per Pogut, fa mes de 4 anys

Els de MES fent batle un del PP per no fer-hi a un partit sobiranista. Com es nota que els regionalistes del PSM no hi pinten una regadora i que hi comanden els comunistes espanyols.

Valoració:-1menosmas
Per pep, fa mes de 4 anys

lo mínim que poden fer es votar-se a ells mateixos, però ni per això tenen coratge, no sigui cosa que els deixin governar, ...

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris