cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Cordó sanitari contra els còmplices de Bauzá

El gran perdedor de les darreres eleccions és José Ramón Bauzá. Els tres eixos que han marcat el seu pas per la presidència del Govern: retallades econòmiques, tarannà antidemocràtic i polítiques de marginació de la nostra cultura i de les persones catalanoparlants, han rebut un duríssim càstig a les urnes. El càstig s'ha fet extensiu a aquells que, per acció o omissió, han estat còmplices dels dictats de l'aprenent de caudillín. Diputats, consellers, batles i regidors del PP que no es varen oposar a les polítiques de Bauzá, són còmplices necessaris. 
Hi va haver gent que sí que es va enfrontar a Bauzá per desacord amb les polítiques que imposava. Aquests, avui, són al bàndol dels guanyadors.
El PP ara necessita purgar les culpes. Fer net. Fer autocrítica i retornar a les regles de joc democràtiques i als consensos que va rompre. Per fer això necessita temps i necessita amollar el llast del sector extremista que l'ha duit a la ruina. Si vol recuperar la centralitat perduda, no li queda més temei que emprendre aquest camí. Mentre no ho faci, el PP no pot ser vist, ni considerat com un actor més del sistema democràtic, sinó com una amenaça a aquest sistema. I una amenaça a la convivència en pau i a la cohesió social.
Per tant, mentre el PP no entoni el mea culpa, demani disculpes pels retrocessos democràtics i la ruptura de la pau social i de la convivència lingüística, no pot comptar amb el vot de cap representant electe que es consideri demòcrata.
Els regidors, consellers, diputats... Que amb el seu posicionament (per acció o per omissió) facilitin l'accès d'aquest PP al poder, seran còmplices del bauzanisme. És a dir, traidors a Mallorca i a la convivència democràtica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Treufoch, fa mes de 4 anys

《[...] la poca prudència dels homes fa que al començament només en vegin la part bona [de les coses que els poden servir], sense adonar-se del verí que amaga devall, tal com ja he dit abans [...]》

Nicolau Maquiavel, El Príncep, llibre 13, par. 5.
Nivell bàsic del primer curs de política

Valoració:3menosmas
Per Treufoch, fa mes de 4 anys

Estic d'acord amb gran part de l'article, però vull fer-hi dues reflexions.

D'una banda, no tot el PP ha estat igual de còmplice dels desastres d'en Bauzà. Sabem que hi havia gent que, tot i formar part de les estructures de poder (Govern, Consell, ajuntaments, etc.), intentava moderar, sobretot, les accions (no tant el to o la imatge). Sense que això signifiqui que dóni suport a les seves actuacions, s'ha de reconèixer que en Rafel Bosch va actuar de frè, fins que a causa d'això se'l tregueren de damunt. I una bona diferència que hi va haver quan va arribar na Trepitja i tota la colla de corbs que l'envoltava. Pel que fa a en Miquel Deyà, el mateix quan estava a Universitats, mirant de dur els doblers que podia a l'ensenyament superior. I de vegades fins i tot he vist la gent que hi havia al Consell, tot i que col·laboracionistes, com una mena de "poblet d'Astèrix" de l'antic canyellisme. Tot això ho dic per matisar asseveracions tan contundents com la del final de l'article, i no pretenc fer-los bons (repetesc que estic d'acord amb la major part de l'article, han de purgar les culpes).

D'altra banda, dins la gravetat de la situació dels darrers anys, el darrer paràgraf em sembla massa extrem. Titllar de traidors a qui sigui és col·locar-se en un pedestal de superioritat moral que no lliga amb cap democràcia, i que tant de mal ha fet al nacionalisme illenc. Amb menys maniqueisme i acceptació de l'altri tendriem millor convivència. Això ho hauria de poder dir només a en Bauzà i als seus col·laboradors, però sembla que també pel nostre redol tenim males actituds. Cada lloc de poder (ajuntaments i altres) és diferent. Als ajuntaments hi ha de primar la política municipalista; no hi val facilitar l'accés al poder d'un del PSOE o del Pi just per evitar que hi entri el PP, si els del PSOE o del Pi a la llista local són uns tarambanes, uns corruptes, o uns eixelebrats. El canvi, sí, però no a qualsevol preu.

Valoració:5menosmas
Per Pogut, fa mes de 4 anys

Cordó contra els tres trànsfugues de IU que ara negocien -en nom del PSM-MES el nostre futur. En Bielet fa de cossiol.

Valoració:-7menosmas
Per Guiem, fa mes de 4 anys

Si a tu te posasin un " condó" sanitari an es cap , ja tendriem un cap de fava sanitari

Valoració:0menosmas
Per Balears Lliures, fa mes de 4 anys

Esper que el PP no torni mai a cap centralitat política que no hauria d'haver tengut mai.

Esper que PI i MES evitin fer disvarats i que prest centralitat la representin MES i PI, i que siguin els vertaderes defensors de les nostres illes (nacionalisme de centredreta i de centresquerra), arreplegant la majoria de vots que encara van al PP i PSOE


Aixó

Valoració:1menosmas
Per J. Mir, fa mes de 4 anys

Si Tomeu, en primera instància estic d'acord, però com na Carmena jo també crec en la reinserció social dels esgarrats.

Més d'un 30% de vots d'extrema dreta com tenim a les Balears, conscients o inconscients, és indesitjable i insostenible si un país vol ser democràtic.

Els haurem d'ajudar, criatures.

Valoració:0menosmas
Per bacterio, fa mes de 4 anys

Cordó sanitari contra els cómplices, i que practiquin molta dieta : ajo i agua (a joderse i aguantarse)

Valoració:4menosmas
Per Pepet, fa mes de 4 anys

Que has fumat Tolito?

Valoració:-11menosmas
Per August Amer, fa mes de 4 anys

Molt d'acord amb el que dius, Tomeu!
I sobretot, que cap sobiranista de MÉS o del PI faciliti la investidura de cap batle pepero.

Valoració:23menosmas
Per magallufí, fa mes de 4 anys

Cordó sol, no. El que cal és un doble cordó sanitari aïllant per a tots els que, a consciència, han fet tant de mal a la llengua, institucions i societat en general.
Per tots aquests, i per a equilibrar equitativament la balança, ni aigua !

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris