nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

La gent votà canvi de veritat

Pareix que encara no s’acaba d’entendre entre les files de certs partits què votà la gent dia 24 de maig. La primera força al nostre arxipèlag és la del canvi de veritat, la suma de vots entre MÉS i Podem. Els seus vots són els de la gent que ha estat a peu de canó i ha enderrocat Bauzá. La gent que es mobilitza, que és crítica, que construeix des dels carrers. (Que no oblidin Jarabos i Barcelós que han d’estar a l’alçada de la gent que s’hi ha deixat la pell).

El PSOE ha de ser conscient d’això i atenir-se a les conseqüències si el que vol són quotes de poder o torejar propostes clarament d’esquerres dels altres partits. El PSOE és un partit perdedor i no pot demanar més del que amablement se li ha de concedit, és a dir, la condició d’igual. El PSOE ha de decidir si vol enfrontar-se als hotelers o a una nova paret de bloquets davant del Consolat. Ha d’escollir entre les classes populars o la màfia que comanda aquesta terra. El PSOE ha de comportar-se perquè prou esforç fan molts d’acceptar-los.

Així doncs, que aporti experiència i coneixement i aparqui la governera i els tacticismes de partit –i els altres, ben igual-. Si és així, serà benvingut. És necessari un govern a tres, fort, cohesionat i amb segell propi. Que pugui combinar tots els colors, a mode d’arc iris i no cub de Rubik. Ara bé, es necessitaran noves fórmules per evidenciar la no acumulació de poder i que es tracta d’un govern democràtic internament. Perquè l’ús de l’enginyeria política sigui el mínim. I és que pareix que això de la nova política ha quedat en segon pla en aquestes negociacions.

Nogensmenys, qui formi part del govern i qui el presideixi posarà de relleu si podem parlar d’una alternativa més o menys creïble i diferent del que hem vist fins ara o si es tracta de l’alternança a la que estam acostumats. Si tenen clar que això no és un tercer Pacte de Progrés, si els Acords pel Canvi són majors i amb una bona orquestra que els faci sonar. Que els nous temps requeriran una nova banda sonora.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 4 anys

Per lo mateix que dius, allà on s'ha de pressionar més el PSOE és perque accepti fer polítiques vertaderament d'esquerres, perque accepti l'ecotaxa, etc., i no tant per qüestió de "presidències" de les institucions.

Valoració:3menosmas
Per Biodramina, fa mes de 4 anys

Cri-cri, cri-cri, cri-cri......

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris