cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Reflexions postelectorals

Es respira alegria entre la gent. Però cada dia que passa, l’eufòria es va transformant en precaució. Hem confiat en aquest poble que, partint-se la cara als carrers i a les aules, ha enderrocat el govern antimallorquí. Però la confiança en els càrrecs electes no és per tirar coets, diguem-ho clar. Mai he reconegut una estratègia clara als actuals partits d’esquerres. I tampoc un projecte a l’hora de governar; perquè tornar a la situació d’abans de Bauzá no és un projecte polític.

Ara bé, cal donar-los una oportunitat; cal que ens la donem a nosaltres mateixos. Érem a un pou i, talment venguéssim d’una dictadura, s’ha de produir una ruptura. I aquesta s’ha de fer entre tots i totes i ha de començar ja. S’ha de palpar que aquest és un govern de la gent –i amb un selfie a un bar no basta-, que està al servei del poble. Que les paperetes no són xecs en blanc, ni alabances, ni un reconeixement a cap dels candidats i candidates. Si volem bastir un projecte a llarg termini no necessitarem centenars de milers de vots, sinó milers de persones mobilitzades construint poder al carrer. I els governs han de servir per a això, per facilitar-ho.

Iniciam un nou temps on els moviments socials, si més no els de caire rupturista, hem de reflexionar molt sobre quina ha de ser l’estratègia a partir d’ara. Que MÉS i Podem sumin més que el PP no és un fet que ens pugui passar desapercebut o que puguem menysprear. Seria masoquista ancorar-nos en el resistencialisme quan nosaltres ara, per fi, hem guanyat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Magdalena Barcelo Oliver, fa mes de 5 anys

És l'hora de ser valents, s'han de fer les reformes a les administracions públiques perquè es converteixin en professionalitzades i eficients. Hem d'escollir els millors per fer tots els canvis. He de racionalitzar despeses desorbitades, TV públiques, aprimar l'administració de llocs superfluos i d'enxufats. He de solventar els problemes de la gent que ho passa malalment i hem de treballar per ser un pais serios i digne. Els polítics han de fer política, només política i l'han de fer bé.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris