algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Pericay: «De tots els candidats del partit, som l'únic que viu a Balears»

Curiosa entrevista, la feta per la periodista Cristina Polls al filòleg català i candidat de Ciutadans Xavier Pericay i publicada a Ultima Hora. Plena de respostes extravagants i que denoten un desconeixement molt gran de la política mallorquina, és digna de ser estojada. Hi ha, però, una resposta que resulta demolidora per als interessos del seu propi partit i que demostra fins a quin punt Ciutadans és una força política sense arrels a Mallorca i menys encara a les altres illes: "De tots els candidats del partit, som l'únic que viu a Balears" contesta Pericay a la pregunta de quin mèrit varen veure els seus companys de partit en ell.
 
Punxada de l'acte central de Ciudadanos

Tot i la projecció mediàtica de què gaudeix Albert Rivera, ahir la seva visita a Palma va cridar l'atenció de menys d'un centenar de persones. Ahir Ciudadanos va fer el seu acte central a Mallorca, concretament a la sala d'actes de l'ONCE a Palma i tot i que l'aforament és per a més de 200 persones, la sala oferia un aspecte més aviat dessolat.

Rosa Díaz fracassa a la Porta de Sant Antoni

Si Albert Rivera no va omplir la sala, Rosa Díaz no tenia ni sala en la seva visita a Palma. Per no tenir, no tenia ni un modest cadafal, així que es dirigí a la vintena de seguidors que havia aconseguit aplegar UPyD, dreta damunt un banc de la Porta de Sant Antoni.

#NoVagiPerDit pretén recollir aquelles informacions que, tot i no ser oficials, són d'interès per als lectors. Envia'ns una pista a novagiperdit@gmail.com

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquí, fa mes de 5 anys

Qui estim Mallorca no vota partits pancacalanistes.
Vota partits a favor de sa nostra cultura mallorquina.

I no compris productes cacalans

Valoració:-9menosmas
Per autònom, fa mes de 5 anys

Qui estim Mallorca no vota partits caspanyols, vota partits a favor de sa nostra cultura catalana.

Valoració:13menosmas
Per Maciá, fa mes de 5 anys

Xavier Pericay, un català que xerra en bon mallorquí.
Només per això, ja te es meu vot.

Valoració:-14menosmas
Per Marta, fa mes de 5 anys

Sols un prec: No són ciutadans, són Ciudadanos. No fos cosa que algú es pogués confondre amb la seva identitat.

Valoració:20menosmas
Per Todo esto tiene explicación, fa mes de 5 anys

Hay muchos nervios en las falanges totalitarias del nacionalismo de las Baleares. Saben que los de C's no son tan blanditos com los del PP en materias como la lengua ni inmersión lingüística, y que les plantarán batalla, sea en la oposición o sea dando apoyo a un gobierno. Y como los sondeos pintan muy bien para C's, mientras que para el rancio nacionalismo de MES los sondeos los mantienen con los mismos resultados de siempre, el nacionalismo se ha puesto furioso. Basta ver los ataques sistemáticos que últimamente se están produciendo contra Xavier Pericay. Se elige cualquier fallo, lapsus, mala interpretación de una pregunta, noticia, ... para machacarlo. Pero la sociedad es mucho más inteligente que el odio africano que le profesan.

Valoració:0menosmas
Per MALLORCA LLIURE, fa mes de 5 anys

Cada vegada som més contra es feixisme espetanyolista.
Qui estima Mallorca no vota partits espetanyols

Valoració:11menosmas
Per mallorquín, fa mes de 5 anys

El auge de PODEMOS y de CIUDADANOS es una buena señal de la "estima" que tenemos los mallorquines a los partidos catalanistas como menys o el psc-ib.
Simplemente no cuentan. ERC parece que ya lo ha entendido

Valoració:-5menosmas
Per Guillem, fa mes de 5 anys

Vaig conèixer Xavier Pericay fa un munt d’anys, quan ell era la mà dreta de Ferran Mascarell, que aleshores era el factòtum socialista de la cultura i contra el qual després Pericay ha escrit amb acarnissament...

Simpatia tan mútua com efímera, tot sigui dit. En aquells temps ell s’havia fet nom després de rubricar, juntament amb Ferran Toutain, un parell de llibres sobre el model lingüístic del català que varen fer tronar i ploure perquè se’ls va considerar heterodoxos i, fins i tot, segons quin punt de vista, herètics: Verinosa llengua (1986) i El malentès del noucentisme (1997), que varen irritar molts de prohoms de la cultura catalana perquè es varen convertir en vaixells insígnia del que aleshores es va conèixer com a català light. Jo només puc oposar-hi una cosa, i és que Pericay i Toutain varen escriure dos llibres de filologia sense saber-ne un borrall de filologia. És com si un amic meu i jo escrivíssim (i publiquéssim) un parell de volums sobre química inorgànica, una matèria sobre la qual només podríem dir bajanades. Però com que la química inorgànica no té repercussions polítiques, dubto que el meu amic i jo trobéssim editor ni molt menys ressò pel que fa a les nostres opinions sobre el tetranitrat de tetrasofre. La humanitat s’ho perdrà, i farà ben fet.

En fi, que en Pericay i jo vàrem anar un dia a un restaurant de Barcelona i vaig descobrir, en el decurs de l’àpat, un home profundament emprenyat contra les conviccions que en altre temps havia defensat fins i tot amb certa vehemència. Suposo que això l’ha dut a encapçalar, per la patilla (no hi ha hagut ni primàries ni res que s’hi assembli), la candidatura de Ciutadans a les Balears, en qualitat de presidenciable. I és que el bo d’en Pericay, entenc que per motius personals, fa anys que va venir a viure a Mallorca, i aquí hi va descobrir un espai que li sembla idoni per fer demagògia lingüística barata, traspassada a un discurs suposadament polític. Pericay és un d’aquests personatges quixotescos, que es pensen que poden modelar la realitat, tot i saber que el que prediquen és una quimera com una altra. Ara bé, si dóna vots i escons, qualsevol mentida és benvinguda, fins i tot si passa per damunt de les evidències científiques...

http://www.ara.cat/opinio/Ai-carai-Pericay_0_1357064298.html

Valoració:19menosmas
Per Mallorca, fa mes de 5 anys

Cada vegada som més contra es feixisme pancatalanista.
Qui estima Mallorca no vota partits pancatalanistes

Valoració:-20menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 5 anys

Vaja una peça: vaja polític per noltros i vaja filóleg!
Per etimologia un conclou que quan algú estudia filologia és per amor a les llengües. No obstant, el filòleg Pericay pertany i representa un partit que diu que té l'obligació moral de carregar-se llengües (Arcadi Espada, "tenemos la obligación moral de reducir el número de lenguas"). Es veu que el de'n Pericay és un d'aquests amors amb trets psicopàtics amb el qual estimes un objecte i has de matar-ne d'altres per tal de conservar-lo, Vaja filòleg! Com per fiar-se'n!

Com diu la cançó... "hay amores que matan".

I no només com a filòleg: fa uns mesos deia que no es presentaria mai de cap de llista, i mira'l ara. Un home conseqüent, amb paraula, si... ja!

Valoració:29menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris