cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

De dignitat i vagues indefinides

Des de dia 7 d'abril, els tècnics de Movistar estan en vaga indefinida. No sabeu qui són? Normal, a la televisió i als diaris no en parlen. Són aquelles persones que vénen a ca vostra a instal·lar-vos l'Internet perquè pogueu navegar a màxima velocitat i aquestes coses que venen les companyies perquè pagueu més i puguin treure més benefici, el qual mai no va dirigit a millorar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores, sinó a omplir una mica més les butxaques dels seus directius.

Aquestes persones treballen per contractes directes, per les subcontractes de les contractes i també autònoms que treballen per les subcontractes de les contractes, qui en realitat són falsos autònoms que cada dia reben ordres com si fossin treballadors en plantilla però que es paguen tots els gastos: benzina, roba, eines, vehicle... A més, són persones que treballen entre 10 i 12 hores diàries, per les quals cobren entre 600 i 800 euros mensuals. Vergonyós? Molt. Telefonica, i ho hem de dir amb totes les lletres, esclavitza als seus treballadors. Els esclavitza i els obliga a patir una situació ultraprecària. 

Aquest fet no és casual - què és casual, dins el capitalisme? -, sinó que és la conseqüència de la privatització de Telefonica. De 72.000 treballadors en plantilla es passà a 22.000 i entraren en joc les subcontractes, tan estimades pel sistema. Una nova paret d'empreses les quals, a més, van ser ficades al conveni del metall, com si aquest tengués qualque cosa a veure amb la feina que fan. En nou anys els han incrementat la productivitat en un 700% (!), fent que la feina sigui cada vegada més inassumible i insuportable. A banda de la jugada dels falsos autònoms, de la qual podríem escriure moltes més línies...

A les Illes l'Assemblea de Docents també va dur a terme una vaga indefinida amb el suport de moltíssima gent conscient que s'hi jugaven molt. La situació dels treballadors i treballadores de Telefonica també ens ha de fer pensar en tot el que ens jugam: avui són ells i elles, demà podries ser tu. T'imagines dur més d'un mes sense cobrar perquè, precisament, vols millorar les condicions laborals col·lectives? Aquesta és la situació a què s'enfronten i necessiten, com va necessitar en el seu dia el col·lectiu docent, que la caixa de resistència vagi sumant per poder mantenir a famílies senceres, no podem permetre que ho facin sols i soles. A les portades dels diaris i dels telenotícies trobareu peces sobre la vaga dels futbolistes, persones que no saben ni quants doblers tenen de l'obscenitat que representa. De la vaga de Telefonica no trobareu res, perquè els qui cobren 600 o 800 euros cada mes no són importants, encara que es trenquin l'esquena perquè tothom tengui Internet a casa.

Des d'aquesta humil finestra, però, vull dir-los que sí que tenen suport i que mentre duri aquesta lluita hi hauran persones que no ens cansarem de repetir que se'ls ha d'escoltar, se'ls ha de donar suport i se'ls ha de donar visibilitat. Perquè els anuncis i la reputació d'una empresa es poden comprar amb doblers, però la dignitat i la integritat no i d'això, els treballadors i treballadores de Telefonica, en brollen per tots costats. 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris