cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Unitat d'Espanya?

S'acaba de fer públic un estudi de la Fundació BBVA que analitza la despesa social de les comunitats autònomes de l'estat espanyol. D'aquest informe en podem extreure dades que mostren les Illes Balears ocupen el darrer lloc, o un dels darrers, en tots els indicadors en inversió social: Educació, Sanitat i serveis socials bàsics.

Hi ha una sèrie de dades que criden poderosament l'atenció i mostren les desigualtats que existeixen a l'estat espanyol.

Segons les dades de l'estudi corresponents a 2013, hi ha fins a un 60% de diferència entre les comunitats que més inverteixen i les que menys. La distància entre autonomies en despesa per habitant arriba a 55 punts percentuals en Educació i 37 en Sanitat. Fins aquí, podríem acusar la descentralització relativa que representa l'estat de les autonomies d'aquesta desigualtat.

Però vegem que passa amb les responsabilitats que gestiona l'Estat des de Madrid.

Per exemple, en matèria de protecció social, que inclou pensions, atur, dependència i serveis socials o, per exemple, en la Seguretat Social. La diferència és de 87 punts percentuals (!!!)

Segons diuen els responsables de l'estudi, les diferències de despesa entre comunitats qüestionen el compliment del principi d'igualtat d'oportunitats entre els ciutadans de l'estat espanyol.

Els mateixos autors consideren que bona part d'aquest incompliment es deu al finançament desigual, un fet demostrat, però mai corregit.

Au, idò, els defensors de la unitat d'Espanya ja tenen feina. Primer que arreglin el nyap que significa aquest 87% de diferència de tracte entre uns ciutadans d'un determinat territori i els d'un altre i després ja ens donaran lliçons d'unitat, de que “els territoris no tenen llengua” o que no existeix espoliació fiscal, i demés bajanades habituals.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepet, fa mes de 6 anys

Si estimes les Balears i vols el millor per la gent d'aquí vota partits d'aquí que no depenguin de Madrid.
Qui defensa millor els interessos dels mallorquins són els partits que depenen dels mallorquins.
Això no t'ho creus ni tu.

Valoració:-3menosmas
Per Estim Mallorca, voto partits d'aquí, fa mes de 6 anys

Si estimes les Balears i vols el millor per la gent d'aquí vota partits d'aquí que no depenguin de Madrid.

Qui defensa millor els interessos dels mallorquins són els partits que depenen dels mallorquins.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris