algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Algunes reflexions entorn de l'assassinat del professor Abel Martínez Oliva

Abel Martínez Oliva és un mestre assassinat dilluns passat en acte de servei. Com a funcionari interí la seva mort s'ha de posar al mateix nivell que l'assassinat d'un mosso d'esquadra, d'un policia, d'un metge o un infermer de la sanitat pública. I què passaria si un mosso d'esquadra morís assassinat per un malalt mental en un acte de servei?

Idò se li retria un funeral d'estat en presència de les màximes autoritats i se l'acomiadaria amb els màxims honors en una cerimònia on ocuparien un lloc destacat els membres de la seva família i els companys de feina. La seva foto sortiria a tots els mitjans i ben aviat hi hauria un carrer o el nom d'una comissaria en record seu. I què passaria si un metge morís assassinat per un malalt mental en un ambulatori o en un hospital en acte de servei? Idò el mateix.

Abel Martínez Oliva, emperò, no era ni mosso d'esquadra, ni metge, ni tampoc infermer. Era, senzillament, un professor de 36 anys, i a més a més, un interí que es dedicava a fer substitucions temporals i que anava rodant de centre en centre.

Us imagineu l'escàndol que es muntaria si un conseller d'interior davant l'assassinat d'un mosso d'esquadra en acte de servei i a mans d'un malalt mental posàs al mateix nivell la víctima i l'agressor i, a més a més, afirmàs públicament que la gran víctima és l'agressor?

Diré més encara, Abel Martínez Oliva va morir assassinat per un nin de 13 anys afectat d'un brot psicòtic després que intentàs matar d'altres professors i també nins de la seva edat i companys de curs. Estic convençut que si a part de matar un mestre, aquest nin hagués assassinat altres nins, un altre gall cantaria i molta gent que ara pensant en l'agressor llancen un “pobre nin”; pensarien molt més amb els morts i les seves famílies; però, és clar, n'Abel era un professor. Pobre Abel, no era més que un professor, un simple professor i, a més, interí.

Les reaccions i el tractament informatiu de l'assassinat del company Abel Martínez són un indicador del prestigi i de la rellevància que la societat actual atorga als mestres.

Fa unes setmanes, es va estavellar als Alps francesos un Airbus A320 de la companyia Germanwings on van morir 144 passatger i 6 tripulants. Després d'uns primers dies d'especulacions al final es va confirmar que el copilot afectat d'un traston mental s'havia suïcidat assassinant de rebot a la resta de passatgers i de tripulants en un acte perfectament planificat des de feia temps. En ambdós casos, tenin dues persones amb trastorns mentals; una de 13 anys i una altra, Andreas Lubitz, de 28 anys.

Com a docent no m'interessa ni el nom, ni els llinatges, ni la foto del nin que va assassinar el professor i que va ferir d'altres professors i alumnes. Tampoc li desig cap mal però el que me mou és l'esperit de justícia. El que reclam és informació i transparència precisament per evitar que aquesta tragèdia es repeteixi d'altres vegades. Reclam que s'investigui fins al final l'entorn familiar –els pares són un professor i una metgessa– i també l'entorn de l'escola; això vol dir que s'entri dins el seu ordinador, si era objecte d'assetjament a l'escola, si va ésser objecte de maltractes de petit o si ha estat maltractat per professors, què va fer dia a dia, minut a minut el cap de setmana que va precedir el dilluns que va cometre l'assassinat. Que s'investiguin els seus hàbits, les seves aficions, els seus antecedents, si havia tingut altres brots psicòtics, si consumia algun tipus de droga, el seu historial mèdic, si estava diagnosticat, si prenia medicament, si el tutor i l'equip educatiu estaven informats, les seves amistats, de quina manera les retallades han pogut afectar l'equip de psicòlegs de l'escola, etc. El psicopedagog, Miquel Gener, ha afirmat en una entrevista a vilaweb.cat: “És difícil d'entendre que una situació d'aquestes aparegui del 0 al 100, del no-res a un fet tan greu”. I sobretot, després que s'informi.

Per resoldre un problema el primer que s'ha de fer es reconèixer que hi ha un problema. A continuació investigar-lo, fer un diagnòstic i finalment elaborar un protocol amb la finalitat de prevenir que una tragèdia com aquesta no es torni a repetir.

La violència a les escoles contra els mestres existeix. El que passa és que és un tema tabú i incomode per a molts; per començar, per a l'administració. Aquesta violència, encara que els responsables polítics la neguin per qüestions d'imatge, existeix, la gravetat depèn del centre però va en augment. El que passa és que s'amaga, s'oculta, moltes vegades pels propis professors que la pateixen perquè tenen por de la manca de solidaritat dels companys, de no tenir el suport de les directives i que se'ls qüestioni la professionalitat acusats de no saber motivar l'alumnat conflictiu o de no saber afrontar situacions per a les quals no els van preparar a les facultats. Aquesta és la crua realitat amagada.

Gairebé sempre el professorat viu la violència de la qual és objecte amb impotència, amb solitud i desemparat. Per això, hi ha mestres cremats, desmotivats, estressats i amb símptomes depressius que esperen amb ansietat la jubilació. El fenomen recorda bastant el tema de la violència de gènere: per cada dona víctima de maltractes que s'atreveix a denunciar públicament la situació; n'hi ha moltíssimes que callen.

El professorat hem de canviar de xip mental i plantar cara d'una manera decidida a aquest problema. Personalment no tenc cap mena de confiança en l'administració i quan he tingut problemes greus (amenaces de mort per part d'un pare borratxo) he anat directament al jutjat de guàrdia. A mi encara no m'han agredit físicament però tenc clar que en cas d'agressió, ja sigui per part d'un pare o d'un alumne, el primer que s'ha de fer és anar a urgències i un cop amb el certificat mèdic a la mà, aleshores anar tot seguit al jutjat de guàrdia. Després ja hi haurà de temps de posar al corrent el director, el cap d'estudis, etc. Ah, per cert, ja fa devers sis o set anys de les amenaces de mort del pare que es van produir enmig del hall i a la sortida d'alumnes i de professors. Encara estic esperant que algun responsable de la conselleria o d'inspecció s'interessàs pel tema.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Olivia, fa 7 mesos

Com vaig tornar al meu ex marit amb l'ajut d'un encanteri real i eficaç de la Dra. Sunny Em dic Olivia Alax, mai vaig pensar que tornaré a somriure, el meu marit em va deixar amb dos fills durant un any, van fracassar tots els esforços per recuperar-lo. Vaig pensar que no el tornaré a veure fins que no vaig conèixer una senyora que es deia Maria, que em va parlar d’una llançadora d’encanteris que es deia la doctora Sunny, em va donar la seva adreça de correu electrònic i el seu número de mòbil i vaig contactar amb ell i em va assegurar que dins 48 hores el meu marit tornarà a mi, en menys de 48 hores el meu marit va tornar a demanar perdó dient que és el treball dels diables, de manera que fins ara estic sorprès d’aquest miracle, no ho podia concebre però tan aviat a mesura que es va llançar l'encanteri, em vaig quedar embarassada i vaig donar a llum al meu tercer fill, si necessiteu ajuda per a ell, podeu posar-vos en contacte amb ell a través del correu electrònic: drsunnydsolution1@gmail.com o WhatsApp o trucar-lo ara: +2348082943805
El doctor Sunny també cura:
1. VIH / SIDA
2. HERPES 1/2
3. CÀNCER
4. ELA (malaltia de Lou Gehrig)
5. Hepatitis B
6, embarassada

Valoració:0menosmas
Per CAROLINE, fa mes de 3 anys

Aquest és el meu testimoni sobre el bon treball d'un home que m'ha ajudat. El meu nom és CAROLINE WAYNE. i estic basat en NEW YORK, EUA. La meva vida ha tornat !!! Després de 8 anys de matrimoni, el meu marit em va deixar amb els nostres tres fills. Em vaig sentir com si la meva vida estigués a punt de finalitzar, i es va enfonsar. Gràcies a un llançador d'encanteri anomenat Dr.Chamberc que vaig conèixer en línia. En un dia fidel, mentre navegava per Internet, buscava un bon llançador d'encanteri que pogués resoldre els meus problemes. Em vaig trobar amb una sèrie de testimonis sobre aquest esgarrifós cargol. Alguns van testificar que va portar el seu ex amant, alguns van declarar que restablia el ventre, alguns van testificar que va poder emetre un encanteri per aturar el divorci i així successivament. Hi va haver un testimoni en particular que vaig veure, es tractava d'una dona anomenada Grace, que va testificar sobre com el Dr.Chamberc va recuperar l'ex amant en menys de 72 hores i al final del seu testimoni va deixar l'adreça de correu electrònic Dr.Chamberc. Després de llegir tot això, vaig decidir donar una oportunitat al Dr.Chamberc.
Vaig contactar amb ell per correu electrònic i els vaig explicar els meus problemes. En només 3 dies, el meu marit va tornar a mi. Hem resolt els nostres problemes i fins i tot som més feliços que abans.Dr.Chamberc és realment un home amb talent i talent i no deixaré de publicar-lo perquè és un home meravellós ... Si teniu un problema i esteu cercant un missatge real i Genèrie de castells originals per resoldre aquest problema per a vostè. Proveu el gran Dr.Chamberc avui, podria ser la resposta als vostres problemes. Aquest és el seu contacte: chamberc564@yahoo.com
Gràcies, gran Dr.Chamberc. Poseu-vos en contacte amb ell pel següent:
(1) Si vols que la teva ex torni.
(2) si sempre tens somnis dolents.
(3) Voleu promocionar a la vostra oficina.
(4) Voleu que les dones / homes s'executin després de tu.
(5) Si vols un nen.
(6) [Vull ser ric.
(7) Voleu lligar al vostre marit / dona per ser el vostre per sempre.
(8) Si necessiteu ajuda financera.
(9) Atenció a base d'herbes
10) Ajuda a la gent de la presó
(11) Hechizos de casament
(12) hechizos del miracle
(13) Bellesa encanteris
(14) CHARM DE VIDÈNCIA
(15) Hechizos d'atracció
(16) Evil Eye Hechizos
(17) Besant un encanteri
(18) Elimineu els encanteris de la malaltia
(19) ELECCIONA GANAR ESPORTOS
(20) ÈXIT EN ELS EXEMENSOS
(21) Encant per aconseguir qui t'estima.
(22) Esclat de negocis.
(23) Trobeu la seva llarga família perduda.
aquest és el Dr.Chamberc Correu electrònic: chamberc564@yahoo.com

Valoració:0menosmas
Per janet, fa mes de 3 anys

Aquest és el meu testimoni sobre el bon treball d'un home que m'ha ajudat. Em dic Janet Mary. La meva vida ha tornat! Després de 5 anys de matrimoni, el meu marit em va deixar amb els nostres tres fills. Vaig sentir que la meva vida estava a punt de finalitzar, i es va trencar. Gràcies a una hechicera anomenada Dr. Chamberc (chamberc564@yahoo.com) que vaig conèixer en línia. En un dia fidel, mentre navegava per Internet, buscava un bon conjurer per resoldre els meus problemes. Vaig trobar una sèrie de testimonis sobre aquest bruixot particular. Algunes persones van testificar que ell va tornar a tornar al seu ex amant, alguns van testificar
Que restauri el ventre, alguns testifiquen que pot llançar un encanteri per aturar el divorci i així successivament. Hi va haver un testimoni particular que vaig veure, es tractava d'una dona anomenada Grace, que va testificar sobre com el Dr. Sakpana va portar de nou al seu ex amant en menys de 72 hores i al final del seu testimoni va donar l'adreça de correu electrònic de Dr.Chamberc. Després de llegir tot això, vaig decidir donar una oportunitat al Dr.Chamberc. Vaig contactar amb ell a través de la seva adreça de correu electrònic i vaig explicar el meu problema. En només 3 dies, el meu marit va tornar a mi. Resolem els nostres problemes i fins i tot som més feliços que abans. Dr.Chamberc és realment un home talentós i dotat i no deixaré de publicar-lo perquè és un doctor meravellós. Si teniu un problema i esteu buscant un autèntic joc d'encanteri per resoldre aquest problema per a vosaltres. Proveu Dr.Chamberc avui, podria ser la resposta al vostre problema. Aquest és el seu contacte: chamberc564@yahoo.com Gràcies una vegada més Dr.Chamberc. Poseu-vos en contacte amb ell pel següent:
(1) Si vols que la teva ex torni.
(2) Voleu promocionar a la vostra oficina.
(3) Voleu que les dones / homes s'executin darrere vostre.
(4) Si vols un nen.
(5) [Vull ser ric.
(6) Voleu vincular el vostre marit / dona per ser el vostre per sempre.
(7) Si necessiteu ajuda financera.
(8) Si voleu detenir el divorci
També té una cura herbal per al VIH,
CÀNCER,
ASMA,
IMPOTÈNCIA,
BARALESA / INFERTILITAT
Contacteu amb ell avui a: chamberc564@yahoo.com

Valoració:0menosmas
Per arruix, fa mes de 6 anys

Arruix feixistes des nostro sistema educatiu!

Arruix kaime sastre!

Valoració:-13menosmas
Per aixi no, fa mes de 6 anys

No puc entendre a la gent que per parlar d'un tema fica coses que no tenen res que veure. Ho dic perque en J. Sastre fica enmig als sanitaris. Jo li dire lo que hagues passat si el mort hagues estat un metge: RES. Com a metge tambe he estat amenacat de mort, he hagut d'anar al jutjat per querelles sense sentit i mai m'ha defenssat cap institucio ni la meva empresa. I per aixo no ho comparare amb el mon educatiu que te els seus propis problemes. Se de que parl perque tenc germa, cosins i cunyada professors i de vegades en parlam i quedam "empatats".
Ha ficat en el mateix sac a policies i sanitaris INCREIBLE.
Per cert vaig anar a la concentracio de la Placa Major i va ser un exit (massa poca publicitat previa).
Per lo demes anims senyor Sastre perque hi hauria de haver molta gent com voste a Mallorca

Valoració:14menosmas
Per Ropit, fa mes de 6 anys

Quan jo era nin es deia que a 7 anys ja destriàvem perfectament el Bé del Mal, o sia que teníem "Us de Raó" i aposta fèiem la 1ª Comunió.
Ara, a 13 anys encara no en tenen i són intocables.
Tal vegada es l'alimentació, o els mòbils, o la seva intocabilidad i proteccionisme del pares...

Valoració:19menosmas
Per Joana, fa mes de 6 anys

Què ens jugam si el ferro és el mateix Jaume? Patètic.

Valoració:-13menosmas
Per Maria Esperança, fa mes de 6 anys

Gràcies Jaume per expressar la realitat q es viu a l'escola pública i a la nostra societat. Tot el meu recolçament amb el q has expressat. Ho he patit amb pròpia carn i n'he sortit reforçada. Ja no tinc POR!!!.

Valoració:17menosmas
Per Ferro, fa mes de 6 anys

En Jaume Sastre es un exemple de radicalitat ( radical ve de arrel) etica i moral en lo personal i social.

Valoració:15menosmas
Per Paparra, fa mes de 6 anys

Idò jo estic orgullós d'esser col·lega de Jaume Sastre.
Un poc abans de la meva jubilació vaig trobar un sistema molt bo per posar fre al "gallets" del curs.
Apuntava a un paper totes les malifetes que feia amb detalls i dates. Aleshores enviava a cercar al seu pare (l'única arma que tenia) i li "llegia la cartilla".
Com que el pare se'n fotia, el citava per un divendres a migdia, i també feia venir al tres o quatre matrimonis dels que els seus fills havien patit injuries, maltractaments, befes, etc. per part del "gallet".
Aleshores el seu pare s'havia d'enfrontar a 4 mares fetes unes feres i recolzades pels seus marits mentre jo esperava a la sala de professors tranquilament.
Quan acabava la trobada, el pare, amb un gran ensurt, humiliat i amenaçat, partia cap a ca seva. L'havien capolat a insults i amenaces.
El dilluns baratava voluntariament el seu fill de Centre. Com que això funcionava la mar de bé, m'ho prohibiren.

Valoració:34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris