cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Cadàvers a es Trenc

I si l’aigua cristal·lina des Trenc aparegués un dia plena de cossos sense vida? i si els para-sols fessin ombra a nins ofegats? i si l’arena blanca fos tacada per les restes d’una embarcació rudimentària? per què me costa imaginar-me que sols veuríem rodes de premsa a corre-cuita anunciant un fet aïllat, amb el discurs de la seguretat turística per bandera?

La resposta és senzilla: perquè són negres. Moren perquè són negres i la seva horrible mort no és res més que la mort d’un puta negre. Punyeters immigrants sense papers, pobretes persones de color que cerquen un futur millor, subsaharians que no tenen ni per menjar. Tant se val que siguis progre i sentis llàstima o que siguis un insensible neoliberal, el racisme fa estralls arreu. Ara, no oblidis que, com a mallorquí, tens les mateixes possibilitats de morir ofegat, insolat o deshidratat en les condicions d’una pastera a la deriva.

Perquè, encara que potser no se t’hagi passat pel cap, són persones. Com les víctimes del vol dels Alps, les del rodalies de Madrid, les de Columbine. Són persones, de carn i ossos, que pensen, senten, mengen i respiren. Que tenen preocupacions, familiars i amics. Com tu, com jo. Ara, quan et refereixes a ells com a immigrants, engreixes l’imperi. L’imperi europeu, blanc i racista, que es vol blindat pel sud. I aquest sud és el meu sud molt més que no el nord idíl·lic en què ens volen fer creure. Perquè la costa africana és tocar, i no Brussel·les o Berlín.

I si arriben a les nostres terres esdevenen desclassats que recolliran del fems, amb un carret de Mercadona, aquella tele de pantalla plana que has llençat perquè no té imatge 3D. O acabaran a es Trenc, aquesta vegada un poc més vius, venent ulleres de sol. Els condemnats de la terra, als quals negaràs la mallorquinitat totes les generacions que faci falta; els seus néts seguiran sent immigrants. Siguis de dretes o d’esquerres, nacionalista espanyol o patriota mallorquí, diràs que no s’integren. I l’Europa neoliberal tornarà a guanyar la partida dialèctica. Integració és un concepte perillós, allunyat del camí de la convivència i el respecte.  

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miguel P., fa mes de 6 anys

Mucha envidia veo yo en los comentaristas...

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 6 anys


Avui t'ha tocat el rebre, Marcel.

Esper, com els jueus el Messies, que ens parlis dels assassinats cruels de l'Exèrcit Islàmic, de les decapitacions, de les crucifixions de cristians, de les violacions, de les execucions (assassinats, per esser clars) d'homosexuals, de la gent cremada viva..

O és que "ara no toca"?

O és que aquestes coses són innocents i no odioses com els odiosos occidentals, vull dir els qui som de civilització cristiano-jueva?

O per ventura ets dels qui diuen que "cal contextualitzar" aquestes infàmies? És a dir, dels qui se'n fan còmplices?

Si tu (Déu no ho vulga) et veies mai vestit amb una granota taronja, agenollat i sabent que al cap de pocs segons et decapitaran, què pensaries si jo venia davant tu i et deia "ara contextualitza-ho"?

Honradesa intel·lectual et manca a tu, Marcel.

I ara no callis com un mort... com si t'haguessin decapitat.

Justifica't.

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 6 anys

M'ho deixava, Marcel:

Un dels meus gendres que més estim és negre. Negre com un carbó, igual com jo som blanc com un glop de llet.

On és, el problema? Jo no en tenc cap. O tu sí?

I una altra cosa encara, Marcel Pich: quan els lectors et retreuen coses que escrius, que per a mi són molt greus, ten com a mínim l'atenció i la gentilesa i el coratge de respondre-hi. Respon qualsevol cosa, però no servis aquest silenci menyspreant. O és que ens menysprees perquè som blancs i part d'aquesta civilització occidentals que odies tant?

Un poc de coratge davant els qui et llegeixen, Marcel.

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 6 anys


Ja hi tornam esser, Marcel Pich, a fabricar-te fantasies?

Seria, seria, seria, seria...

I tu què en saps, què seria si...?

Mira de no contagiar a la gent, als qui (encara) et llegeixen, el teu autoodi i treballa perquè aqueixa "pobra gent" no es vegin mai en aquest cas.

Jo, per exemple, col·labor amb dues associacions d'ajuda al tercer món, i activament... i gratant-me la butxaca.

Si tens complexos d'aquesta casta, Marcel Pich, mira de no estendre'ls i ves a ca un bon psicòleg. I posa't a la feina positiva d'ajut a aqueixa "pobra gent", de manera que no ho siguin tant.

Saps que és de bo de fer, assegut i tranquil·let, darrere l'ordinador, escampar fems damunt la nostra civilització i donar-se'n per satisfet amb aquest exercici masoquista!

Feina, feina, Marcel. I prou imaginació negativa.

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

No facis demagogia.
Éts un ignorant sobre la emigració.
Els qui vénen han pagat més de 10.000 euros.
Pràcticament a tots els paísos del Àfrica negre hi ha feina i un gran moviment emigratori.

Passa que una ínfima part de negres ignorants pensen que a Europa se fermen els cans amb sobrassades i poden emular el triomf de qualque jugador de futbol i que se pot treballar sense qualificació.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris