algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Antonio Alemany accedeix al tercer grau penitenciari

9597

Palma. Setmana Santa. Pocessó del Dijous Sant de l'any 2008. Els Ducs de Palma amb els seus fills veient les processons.

T. AYUGA

Antonio Alemany, activista antimallorquí, condemnat a tres anys i nou mesos de presó per un delicte de prevaricació, falsedat en document oficial, falsedat en document mercantil en concurs amb un de malversació i tràfic d’influències, ha accedit a la fi al tercer grau penitenciari. Deim “a la fi”, perquè de fet, Alemany havia d'haver accedit a aquest règim obert just abans de la Setmana Santa, però problemes burocràtics de darrer moment han allargat el seu règim de presó tancada fins el passat dilluns.

“Refugiat” a Iparralde

Antonio Alemany ha hagut de vendre la seva famosa casa de la plaça de Sant Francesc de Palma, per fer front als pagaments del seu xalet a Hendaia al País Basc del Nord o Iparralde. Deim que la casa és famosa perquè el mateix Alemany bravejava d'haver fet canviar de lloc els contenidors de fems que l'Ajuntament havia col·locat davant ca seva. Però la casa encara es va fer més famosa quan encara no fa una desena d'anys la infanta Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarín varen presenciar una de les processons de Setmana Santa des del balcó de la casa en qüestió.

Urdangarín i Alemany, molt en comú

Iñaki Urdangarín i Antonio Alemany no només han compartit balconada durant Setmana Santa, també han compartit passeig per la rampa més famosa de Palma, la dels jutjats de Via Alemanya.

Per ventura, en el futur els toca compartir qualque altre espai...

#NoVagiPerDit pretén recollir aquelles informacions que, tot i no ser oficials, són d'interès per als lectors. Envia'ns una pista a novagiperdit@gmail.com

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

Qui és aquest António?
Se'n recorda ningú, d'ell?
Tant com d'en talibauzán d'aquí a un anyet o dos...

Valoració:-1menosmas
Per Miquelet, fa mes de 6 anys

A Un que ho veu:
Sóc del parer que Munar i els del seu partit han rebut més cops que altres d'altres partits que també s'ho mereixien. La justícia espanyola per a mi està a les ordres del poder polític, no dels ciutadans. I crec que una irregularitat comesa per un ajuntament d'un petit poble de Mallorca no és pot comparar quantitativament amb allò que feren Cañellas, Matas, Alemany, etc. Crec també que si els de l'ajuntament d'Esporles feren el que feren fou perquè d'altres d'altres partits (sobretot del PP) ho havien fet abans i ningú els ha encalçat mai. I si avui han detingut Rato pens que és per a canviar qualque cosa amb la intenció que aquest estat espanyol podrit no canviï en realitat mai.
Entenc el que vols dir de criticar els nostres i exigir-los el màxim de transparència però som dins d'un estat en el qual aquestes coses han estat moneda corrent sempre.

Valoració:3menosmas
Per Un que ho veu, fa mes de 6 anys

@Miquelet

Les quantitats implicades no fan diferència en els fets. A més, el pressupost de l'Ajuntament d'Esporles és ínfim comparat amb el del Govern. I no me referia a diferents criteris de la justícia, que en aquest cas ens hauria beneficiat. Tornant a l'exemple del Barça, seria com alegrar-se de guanyar el partit per errors arbitrals.
Deixem el victimisme i la falsa superioritat moral. Vols dir que han tancat na Munar injustament, per ser barcelonina i defensar el català?

Valoració:0menosmas
Per Miquelet, fa mes de 6 anys

A Un que ho veu: Les diferències en les quantitats d'un cas i l'altre són importants, no trobes?
I d'aquesta irregularitat com la d'Esporles quantes n'hauran fet el PP i el PSOE?
El que tu vols denunciar està més relacionat amb la inseguretat jurídica (diferents maneres d'aplicar la justícia) i en això els partits del règim de la Segona Restauració en són generalment beneficiats en prejudici dels que fan nosa, UM per exemple.

Valoració:0menosmas
Per Un que ho veu, fa mes de 6 anys

@Barceló

Ja ens explicaràs com pot un funcionari del Consell amagar una documentació que pertany a l'Ajuntament d'Esporles... Si és així, dóna alguna pista més, que m'interessa conèixer el cas. Per altra banda, et podrien dir que els discursos que n'Alemany va redactar per a en Matas també existien, com a verificació de la feina feta (impresentable, però existent).

La diferència no és conceptual, ni moral; és administrativa, procedimental (i conseqüentment penal). És com si ahir el Barça hagués guanyat jugant malament (que no és el cas), i celebréssim els errors del contrari com una garantia de que som superiors o de que guanyarem la Champions...

Valoració:0menosmas
Per Barceló, fa mes de 6 anys

Benvolgut Un que ho veu,
No te confonguis, en el cas d'Alemany hi ha delicte, en el cas del Camí, lo únic que hi ha és que un funcionari del Consell i militant del PP que repòn a les inicials de M.B.va AMAGAR, la documentació que havia presentat l'associació El Camí. Una vegada trobada la capsa amb la documentació, es va demostrar que tot estava en regla. Recordem però que això va significar que un al·lot innocent de sa Pobla va haver de passar uns dies a la presó.

Valoració:5menosmas
Per antimallorquí?, fa mes de 6 anys

Quin cinisme!. Es de males persones dessitjar sa mort de ningú

Valoració:0menosmas
Per Un que ho veu, fa mes de 6 anys

No s'acaba d'entendre la diferència de tractament que donem a aquest cas i al d'Amics del Camí. Si ho recordau, van esser imputats Miquel Ensenyat (batlle d'Esporles), Maria Lluïsa Mascaró (fins aleshores parlametària de MÉS) i el cobrador dels pagaments presumptament irregulars Miquel Gallardo.

Els dos casos són idèntics quant al pagament als afins polítics, per uns serveis que s'han fet (o no) per divulgar qüestions ideològiques.

La diferència va ser el procediment de contractació. Com diu la sentència que va arxivar l'acusació contra Ensenyat, els pagaments es van fer amb un contracte menor (per davall de 18.000 euros, que no requereix més tràmit) i un procediment obert per pagar la resta (fins a 43.000 euros).

Una cosa és que estiguem d'acord en fer país i divulgar els Països Catalans, i una altra molt distinta és que no hi vegem més enllà. La diferència entre un delicte penat amb presó (Alemany i Matas) i un arxivament del procés penal (Gallardo i Ensenyat) és de tècnica administrativa de contractació. Personalment (i penalment) ens en podem alegrar, però políticament són el mateix. Que no hi hagi delicte no implica cap superioritat moral...

No avançarem com a país fins que no vegem les coses tal com són...

Valoració:-3menosmas
Per Esperança, fa mes de 6 anys

Quina sort tenim! És vell. I ja no pot viure gaire...
I la mort no es deixa subornar.

Valoració:-3menosmas
Per Sam, fa mes de 6 anys

Diuen que ha escrit les seves "memóries" carceláries. Quin plaer serà llegir el cautiveri del Puput.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris