muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Per vint cèntims més, vaig a Londres

Aquesta setmana he volgut fer una prova. He mirat bitllets per anar uns dies, des de Palma, a Formentera o Menorca. Per fer la prova, he comparat els preus dels bitllets amb un altre bitllet des de Palma però a una altra destinació bastant més llunyana, per les mateixes dates i horaris similars (divendres 24 d'abril horabaixa d'anada i diumenge 26 horabaixa de tornada). Tots els bitllets amb avió, per cert, i dates normals, sense pont ni res en especial. Preparats i preparades?

Molt bé, començ: primer he provat de mirar bitllets per anar a Formentera. A Vueling, d'entrada, no tenen bitllets pels dies que vull. Bé, miraré Ibèria. En tenen: patir divendres 24 i tornar dia 26 per 77.72 euros, amb descompte de resident. A això li hauré de sumar uns vint euros del ferri (en el qual em fan 75% de descompte per resident i per Carnet Jove). Total = 97.72 euros Palma-Formentera. Amb Air Berlin me n'hi puc anar per 52.22 euros, però només tenc un horari per anar divendres migdia i un per tornar diumenge horabaixa. I si li sumam el ferry: 72.22 euros.

Per anar a Menorca em passa exactament el mateix: Vueling no té vols pels dies que jo vull. Una altra vegada, vaig a Ibèria. En tornen a tenir: partir l'horabaixa de dia 24 i tornar l'horabaixa de dia 26 em costa, amb descompte de resident, 77.72 euros. I pens "Però si no estam ni 20 minuts volant!". Deu ser que al cel hi ha peatges invisibles i jo no els he vist, perquè si no, no ho entenc. Ah, reconec que no he provat de mirar per anar de Formentera a Menorca per por que la tablet col·lapsàs.

Ara provaré d'anar a Londres i pensareu que he tornat boieta, que Londres serà molt més car perquè és molt més enfora i no em fan descompte. Mirau: anar a Londres els mateixos dies, horaris similars i amb arribada a l'aeroport de Gatwick em costa 77.92 euros amb EasyJet. Segurament, si ho miràs amb Ibèria o Vueling em sortirien més cars, però crec que és prou simptomàtic.

Quan a Barcelona explic que he anat dues vegades a Menorca, una a Formentera i que no he trepitjat Eivissa més que per anar a Formentera, em miren com si els estigués dient que mai no he vist la mar o quelcom semblant. I a mi, sincerament, m'empegueeix profundament explicar absurditats com aquestes.

Què ha de passar perquè poguem moure-nos per les nostres Illes sense necessitat d'arruinar-nos? Com pot ser que per només vint cèntims de diferència pugui fer centenars de quilòmetres més? És fàcil: no els interessa. A les persones responsables d'aquest despropòsit els és exactament igual el que ens haguem de gastar per anar i venir de ca nostra, perquè ells tenen els bitllets pagats o, si no, amb el sou que solen cobrar s'ho poden permetre perfectament. La resta de mortals ja si un cas ens cercam la vida, eh, no fos cosa!

La coneixença i enteniment entre les Illes esdevé cada dia més difícil perquè trepitjar-les vol dir pagar preus abusius i fer combinacions de viatge limitades o, si més no, forçades. Reclamem a aquells i aquelles que tant diuen defensar les Illes que ho facin de bon de veres i facin que la mobilitat interinsular sigui més senzilla, econòmica i accessible - en tots els sentits - per a tothom. 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unaperaqui, fa mes de 6 anys

No els interessa, exacte. No s'arreglarà mentre no tenguem un govern nostro-nostro (sense obediència a Madrid) que aconsegueixi autogovern (per no dir independència, però anem per passes) suficient per poder comandar noltros d'entrada on han d'anar els nostres doblers que es produeixen aquí, i tots aquests temes que ens afecten directament la butxaca.

Ara, aquests gonelles (que seran capaços de dir que la culpa és dels catalans) deven estar contents amb les tarifes i amb regalar els seus doblers. Mentre això passi serà mal d'arreglar.

Valoració:4menosmas
Per somJomateix, fa mes de 6 anys

Com que no volem competència?? això ho dius tu. Per a jo, o noltros, quan més competència hi hagi millor. Si a les companyies no els interessa, les seves raons tindran (que jo no les se).

No t'acab d'entendre. Si llevam les ajudes, hi haurà més competència? Aquí hi entra qui vulgui i/o interessi, aireuropa, vueling, ryanair ... però que noltros no volem competència, és mentida

Valoració:4menosmas
Per Pere Joan, fa mes de 6 anys

Jo vaig provar de venir de Bcn a Mallorca, a passar el pont, divendres 1 de maig i tonar dilluns dia 4 de maig. Però primer vaig mirar el preu del billet per a no residents (perquè la meva parella és resident a Bcn). El seu billet amb AEuropa costava 177 euros.
Al final, per 183 euros, anam els dos a Londres amb EasyJet.
Un billet no resident d'un vol de 30minuts 177 euros, dos billets d'un vol de 2h 183€.
I a campanya electoral ningú treu aquest tema.

Valoració:10menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

Teniu la culpa voltros, passatgers o residents a Balears.
Suprimiu els descomptes i les subvencions a les companyies i el mercat posarà el preu que correspon.

Avions i companyies n'hi ha de sobra, però com que sou tan "progres" i voleu monopolis, aquí teniu els resultats.

Dades: entre Mallorca i Eivissa hi pot haver més de mil passatgers diaris, lo que dona per set o vuit vols.
Entre Mallorca i Menorca hi pot haver la mitat de passatgers.
Entre Barcelona i Mallorca, supòs que superen els 2000 passatgers.

A mercat franc, les companyies aeries ja se espavilarien, però no voleu competència, idò teniu la cosa més cara.

Valoració:-1menosmas
Per somJoMateix, fa mes de 6 anys

Completament d'acord. Això és vergonyós. Jo pag una mitja d'uns 90 eur per anar a Barcelona, amb descompte de resident. Vaig mirar bitllets per a que qualcú de Barcelona vingués, i va pagar uns 86 eur, sense descompte.
No té cap ni peus. Teóricament, amb descompte de resident ens haurien de sortir més barats, però resulta que els preus són més cars que els de la resta de la península. En es final esteim igualats i ho paguem tots a la companyia aerea de torn.

Valoració:7menosmas
Per xavi llopis, fa mes de 6 anys

Ara, fes el mateix experiment...però des de Menorca. I despres ens ho contes. Es per estirar-se els cabells. Ah, mira tambe per anar a Barcelona i Madrid...fliparas...

La solucio...a fomento...pero ells...miren cap un altre banda.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris