algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

No volen l'ecotaxa...

Passat festes, panades, crespells i robiols tornam a la feina. Tenim en perspectiva la cita electoral del 24 de maig. Poble a poble es van conformant les propostes i les candidatures que passaran l'examen de les urnes.

També han de passar per les urnes les propostes per al Parlament i el Govern de les Illes Balears. Entre aquestes la proposta de l'ecotaxa apareix i immediatament surten veus del “sector”, dels representants dels hotelers clamant que no és possible, que serà un desgavell.

Ja l'hem sentida aquesta cançoneta, recordam la “guerra” dels hotelers contra el govern autonòmic del Pacte de 1999 al 2003. Recordam les “batalles” contra la consellera Margalida Rosselló, contra els Verds...En aquella legislatura de l'11 de setembre del 2001 quan la crisi del turisme va ser impressionant, la culpa era de l'ecotaxa.

Perquè l'ecotaxa no és un desgavell a Catalunya? Perquè quan anam a un hotel de Barcelona pagam un euro per nit, ningú protesta? Perquè els hotelers i els empresaris catalans no han fet una “guerra” a l'ecotaxa? Quants anys fa que la cobren? Si acàs polemitzen sobre el repartiment de la recaptació, més o menys pel municipi o per la Generalitat...

Els “nostres” hotelers són diferents. Estan acostumats a parlar directament amb els polítics de dretes, quan més conservadors millor, saben com han de recomanar aquesta directriu política, o aquest projecte de llei... En una paraula, orienten i després reben medalles d'or, reconeixements. Són aquells que umplen les fotografies de les seves festes, a les planes vips dels dominicals.

Les cadenes hoteleres mallorquines i de les Balears en general,  han estat pioneres en el món del turisme. Han dut el tot inclòs a Centreamèrica, al Carib. Aquí, en època de crisi que ja no es pot viatjar tan lluny, han modernitzat la seva oferta, nous establiments de luxe, noves ofertes per als més rics. Projectes nous de la cadena dels Matutes, dels Fluxà, dels Barceló. No parlem del tema del famós Palau de Congressos de Palma i la seva intervenció...

No volen l'ecotaxa, ja ho han dit i repetit. D'aquest tema sí que en volen parlar, volen fer sentir la seva opinió...I alerta que no repeteixin missatges de por, com feren el 2003.

Els representants del sector econòmic més potent a les nostres illes,  no han estat capaços de clamar fort demanant major finançament per la nostra autonomia. No els hem sentit mai dient que aquestes illes nostres necessiten que els retornin amb justícia allò que aportam a la caixa de l'Estat. No els hem sentit preocupats pel progressiu augment de les desigualtats, per les retallades en els serveis bàsics que ha de rebre la ciutadania...

Els hem sentit alguna vegada reclamant major inspecció per combatre el frau fiscal, que donaria més ingressos a la nostra autonomia? Han demanat la transparència en la gestió dels doblers públics? De la corrupció en parlen molt, però no oblidem que hi ha persones corruptes i persones corruptores, aquelles que paguen. D'aquestes se'n parla poc...

Viuen en un altre món, són usuaris de la sanitat privada, de l'escola privada -quan més d'elit millor- tenen al seu servei persones per a l'atenció i cura dels infants i persones majors... és cert tenen un nivell de vida que ha augmentat amb la crisi, els rics són més rics això ha estat  la primera conclusió d'aquesta.

En aquest món seu, perquè ha de ser necessària una ecotaxa? És cosa de les esquerres, dels ecologistes. No dels “nostres”...

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mi verdad, fa mes de 6 anys

Tú hablas de oído lo que viene a demostrar que no tienes idea de lo que dices. Aquí vino un tal Chaves, que ahora tiene problemas gordos con la justicia andaluza, y dijo que la ecotasa le parecía una buena idea, pero que en Andalucía no la aplicaría. Más claro, agua y más incongruente, imposible.

Yo que no soy empresario, ni nada, digo que este invento, es un disparate. Además si la quieren imponer, que se cobre en los muelles o en los aeropuertos, o que la cobre directamente el Govern. ¿Y los que vienen a Mallorca y no pasan por establecimientos hoteleros, qué?. Cuando un impuesto deben pagarlo unos y los no, no es un impuesto; es un churro.

Yo tengo conocimientos bastante exactos de lo que ocurría en las empresas que se vieron obligadas a cobrar el "canon de saneamiento" sin estar preparadas. Aquello con todas su variantes (que las hay y muchas; que si hay depuradora que si no la hay, que si la familia tiene o deja de tener etc), solo les proporcionaba auténticos quebraderos de administración y contabilidad. Quieras blanco o negro. Yo propongo que cobren la ecotasa, las farmacias empezando por la de la inquera. O los periodistas. Seguro que "es cantet" sería muy diferente. Si mal no recuedo, todavía quedan muchos flecos pendientes de la anterior puesta en escena así como las "compras" de dudoso resultado que se hicieron con parte de sus ingresos. Date una vuelta por la pza. Quadrado y fíjate en una de sus esquinas. Ya dirás cosas. Empecemos por arreglar lo anterior y después ya veremos.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris