muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Inquietuds preelectorals (III)

M’alegra coincidir en alguna cosa amb la cúpula d’Esquerra Republicana –o potser seria més convenient dir el sector lladonista-. Jo, com ells, tampoc no me present a les eleccions autonòmiques i insulars. Més enllà de frivolitats, no és una notícia que m’alegri el fet que un partit no se presenti, per allò de la pluralitat i tal. Però atenent a la delicada posició de l’autoanomenada esquerra nacional, és una decisió tan convenient com problemàtica.. Sigui com sigui és un gest que caldria que alguns no passassin per alt. Tampoc no pot convertir-se en un element de pressió amb vista al futur, ningú els ha obligat a no presentar-se. La decisió no resol res a mig-llarg termini. Més enllà, això facilita el camí a gent tant vàlida com n’Agustina Vilaret, número 8 al Parlament per MÉS i militant del mateix partit que Lladó. Per a aquells preocupats pel perfil poc sobiranista de MÉS, estiguin tranquils. Ni MÉS ni Esquerra Republicana duran la independència a aquesta terra. Tampoc un discurs basat en l’espoli fiscal o en la identitat.

Nogensmenys, això de presentar-se a les eleccions jo ho entenc com una decisió que respon a ocupar un espai polític no representat. És una decisió que me mereix cert respecte però no tant com per arribar a sacralitzar uns comicis o unes institucions i fer-ho de forma contínua. En aquest sentit, aquest hauria estat un bon moment per recollir la llavor sembrada per alguns segments sociopolítics que fa anys han treballat el concepte d’unitat popular. Mentre pareix que no hi són o no estan per la labor, d’altres ja s’han avançat i pregonen ser la unitat popular autèntica amb candidatures creades dos mesos abans dels comicis i amb l’eslògan És l’hora del poble! Així, els amics de MÉS no són els únics que s’han apuntat al carro de l’estètica CUP, arribant-ne a copiar lemes. Em consta que a SomPalma hi ha gent fantàstica. Bona sort.

La darrera inquietud preelectoral d’avui té a veure amb les paperetes. Se’ns ha dit per activa i per passiva que MÉS és una cosa nova, oberta, sense sigles (i sense quotes?) i assembleària. Però diria que encara a dia d’avui MÉS segueix essent una coalició. També legalment-; em molesta la idea de repetir la història per tercera vegada. I esper que aquesta inquietud no inquieti o molesti a cap ecosobiranista tot i que potser ja és massa tard. 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa mes de 6 anys

A n'Agustina Vilaret, la compraren els de MÉS a canvi de cadireta perquè matàs en Lladó. A dins Esquerra no hi té cap futur.

Valoració:-1menosmas
Per Foraster, fa mes de 6 anys

Parece mentira que haya alguien que piense que el solo hecho de pertenecer a un partido de ambito regionalista lo convierta en nacionalista y soberanista. es lo que mas se parece? Ni de lejos, solo con un cambio de modelo de estado es posible, allá vosotros y vuestra empecinada tradición de mirar vuestro ombligo.

Valoració:-1menosmas
Per Mallorquins, alçau es cap!, fa mes de 6 anys

No crec que MÉS per Mallorca ens dugui sola a la independència, però en aquestes eleccions és la força política que més ens acostarà a algo semblant! No podem começar la casa per la taulada i per això necessitam construïr una base sòlida i també necessitam que partits mallorquins governin les nostres institucions o qualcú creu, honestament, que hem de votar partits amb seu a Madrid PPSOE-podemos-C's-UPyD... o són els partits mallorquins els que defensaran millor els interessos dels mallorquins?

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris