algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Resintonitzant

Aprofitar la resintonització televisiva per minvar l’oferta en llengua catalana augmentant així l’enorme desigualtat en relació a les cadenes en castellà demostra un pic més una de les dèries del Govern actual. Perquè és ben cert que, quan hi ha voluntat i ganes, normalment es troben solucions i quan no n’hi ha ni es troben solucions ni es cerquen.

I el problema den Bauzá és que ha resintonitzant tot el seu executiu i tot el seu partit cap una freqüència que ha provocat malestar i desorientació. Del PP den Biel Cañellas que practicava allò del nacionalisme de pa amb sobrassada al PP den José Ramón Bauzá d’al·lèrgia a la identitat pròpia i als símbols almanco en la retòrica i en la gesticulació hi ha tot un món. Ja sé que en un cert sentit estic mitificant a l’amo quan és molt discutible que això estigui justificat i ja sé que això és més una qüestió de formes que de fons; tot i això, convé no menysprear la força de les percepcions.

Fa alguns anys vaig veure una enquesta en que la majoria dels enquestats consideraven que el partit que més i millor defensava els interessos de les Illes Balears no era cap partit d’obediència mallorquina o balear, ni era cap partit dels considerats nacionalistes-regionalistes, era el Partit Popular. És evident que per una persona com jo que sempre s’ha considerat nacionalista aquest resultat em va deixar astorat. Supòs però, que precisament aquest era un dels ingredients en que fonamentava l’enorme fortalesa el PP: haver generat la percepció general que era l’instrument polític més identificat amb el país i amb el seu progrés. Si a Catalunya aquesta identificació amb el territori fins ara l’ha tenguda Convegència, o Andalusia els socialistes, a Balears és evident qui l’ha tenguda.

I la pregunta que jo me faig, a la vista del que ha passat aquesta legislatura, és si aquesta identificació difusa però molt eficient políticament s’està difuminant. Obviament, personalment voldria que així fos, bàsicament perquè la consider falsa i irreal, perquè consider que és una imatge edificada sobre el buit i sense contingut, en definitiva, perquè per jo és evident que la prioritat dels conservadors mai ha estat defensar els interessos de les Balears i que la disciplina de partit i el sucursalisme intrínsec a aquesta disciplina sempre ha tengut realment més pes.

Una de les grans incògnites que les properes eleccions han d’aclarir és precisament això, fins a quin punt els populars han perdut la centralitat del país o fins a quin punt la centralitat ha evolucionat i ha tendit a això que alguns denominen la nova Mallorca...

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Storbaret, fa mes de 6 anys

La majoria no volem es capdefava de Bauza, pero tampoc un altre circ-tripartit!!!
com arreglam aixo?

Valoració:1menosmas
Per Josep Ramon Bauçà, fa mes de 6 anys

Que els radicals ultranacionalistes espanyols d'en bauzán s'hagin de menjar amb patates tot el mal que han fet a la identitat dels mallorquins hauria de ser condició sine qua non perquè el PI pactàs suports puntuals amb ells.
I el madrileny engominat, vetat, per suposat.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris