nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Autoodi

Visitant Brussel·les he anat a veure el 'Menneken Pis'. Una petita estatueta interessant i plena d’història i llegenda. Però quan l'he vist, el primer que m’ha vengut al cap és que aquí realment ens valoram ben poc com a poble.

Ara me permetreu una anècdota: un dia era a un restaurant de Mallorca amb un amic estranger i ell va demanar olives. El cambrer ens va dir ràpidament "no en tenim" però tot seguit s'ho repensà i continuà en un to de disculpa "bé, si... però són mallorquines" digué arrufant el nas.

Els pobles amb autoestima presenten orgullosos les seves senyes d'identitat com a la millor cosa del món, i llavors que agradi a qui vulgui. Ho he pogut comprovar contemplant les atraccions de referència de tants llocs visitats i tastant les pastes i plats típics de tants indrets que sempre m’han ofert com la millor cosa que hauria vist i/o tastat mai. Per suposat que ho fan! Ho són per ells, i ho comparteixen orgullosos, com ha de ser.

Quan pens en la quantitat de coses que tenim (i si, incloent les nostres olives, ben aspres i ben bones) i que no esbombam als quatre vents ben orgullosos de tenir-les a diferència del que fan per tot arreu on òbviament estan sanament còmodes amb ser el que són i amb escometre en la seva llengua nativa qui sigui (ja veurem després si m’ha entès o no), és quan més palès se'm fa l'autoodi que domina el nostre poble. No tan sols són poc valorades, si no que a sobre tenim "governs" que les destrossen, destrueixen el territori que conforma moltes d'aquestes senyes  enlloc de protegir-lo com or. Quina mena de poble tria governs per autodestruir-se?. Salut, bon any nou, i que obrim els ulls abans no sigui massa tard.

Fanny Marí, Palma.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 5 anys

Fanny, querida, si lo primero que te ha venido a la cabeza al ver la estatua, es que te valoras poco como pueblo, tienes un problema serio.
En primer lugar, cómo tú te valores es cosa tuya, pero no incluyas al resto de baleares en tus pajas mentales.
En segundo lugar, que una ERC o rebotada de ERC (que es aún peor), vea el problema del catalanismo hasta en el culo de una lata de Coca-Cola, tampoco es una novedad.
Y en tercer lugar, haces bien en viajar. Empápate de cultura. El provincianismo y el radicalismo se curan moviendo el culo.

Valoració:0menosmas
Per bon profit, fa mes de 5 anys

Si sabes que la mierda china es mejor que la nuestra es señal de que has catado a las dos. Solo saboreándolas se sabe la calidad de cada una de ellas.

Valoració:-1menosmas
Per a n,en fannio, fa mes de 5 anys

provincianismos de corto recorrido
és pensarte que tot lo extern és millor,fins i tot les llengues externes,i no la llengua amb tàpares.
es clar que la merda xinessa és molt més bona que la nostra.

Valoració:2menosmas
Per s´altra, fa mes de 5 anys

S´altra manera de tombar esta situació és militar i defensar sa nostra causa a tot hora i en qualsevulla situació. Esta potencialment pot ser molt productiva.
Als catalans ens cal un pas endavant i fer-nos voure un poc més a tot arreu...

Valoració:4menosmas
Per fannio, fa mes de 5 anys

De lo que dice la tal Fanny debe aceptarse solo la mitad ya que nadie está en posesión de la verdad entera. Puede ocurrir y de hecho ocure, que los mallorquines nos cramos que todo lo nuestro es lo mejor del mundo mundial. ¿Cuántas veces hemos dicho y oído: "Aquests esglatasangs son mallorquíns, o aquests aubercocs, o aquestes pomes, son de Mallorca"?, dando a entender que estos alimentos son mejores que los iguales de otros puntos de la península, pongamos por caso. Jo, tota sa vida. No caigamos en provincianismos de corto recorrido.

Valoració:-1menosmas
Per Antelm, fa mes de 5 anys

Una forma de combatre el autodi es coneixer la nostra historia.

Valoració:6menosmas
Per fanny, fa mes de 5 anys

Si, efectivament. Gràcies per l'afegit.

Valoració:10menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 5 anys

Sencill i plà, clar i català, ja ho has dit tot Fanny Marí, no hi fan falta mès comentaris.
Però no puc estar de afegir-ni un, que encara brevegen de aquesta manca d'orgull de lo seu, ja ho diguè en Biel, sols els tenen per mostra, semblan tots triats aposta, i crec que ès un "GEN" que no se pot extirpà,mentres no se pugui trasplantar el servell, què hi ferem
Salut

Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris