cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Bauzá descarrilat

Bauzá durant la cursa pel Metro de Palma.

NURIA RINCON

Ha estat una de les estampes d'aquest Sant Sebastià veure el President córrer per dins els túnels del metro. Entre foscors malmeses per flaixos i fluorescències tèrboles. L'estampa podria tenir un aire bucòlic si no anàs impregnada de populisme. De populisme de baixa estofa. Ara bé, convendré amb tu, amic lector, que hauria estat pitjor si un ciutadà se l'hagués trobat, braç a braç, a la diada ciclista, pedalejant cap a son Moix. Jo no sé si hauria estat pitjor o impossible, però m'inclín més per la segona opció. Cadascú és esclau dels seus pecats i de les seves ambicions. I en aquesta esclavitud el subconscient ens sol jugar males passades, car defugint de qualsevol concessió a fingiments innecessaris – allò que comunament es cataloga de “políticament correcte”- ens mostra tal com som en la més nua de les realitats.

I en una de les imatges fetes públiques pel mateix govern es veu el President en primera fila, en el centre de la imatge, traient pit a les totes i amb un aire de potència atlètica. Si el lector s'hi fixa veurà que el President corre fora de les vies, sí, a tot tren però completament descarrilat – ai las, el subconscient!- Com hi ha anat tota la legislatura, descarrilat. On anirà el President amb aquelles marxes? Si tenim en compte que qui corr a la seva dreta és el conseller d'Economia seria molt possible que anàs a la recerca dels sobrecostos que la magna obra va tenir i que encara incideixen en les butxaques dels illencs. Com que normalment després de la foscor i les estretors dels túnels sol venir la llum encegadora de la claredat, és molt possible, també, que el President, amb el seu acompanyant, anassin a la percaça del sempre promès Règim Especial, un règim tan prim, a hores d'ara, que faria les delícies, si el poguessin atansar, de dones i homes post festes nadalenques i sant antoniesques/sebastianesques. Sí, devia anar a la recerca d'aquest Regim i de veure si després de pagar tant com pagam els illencs, des de Madrid ens retornen una bona tallada del que hem suat i no les miques rostides de sempre, com ens tenen acostumats els governs de l'estat, siguin del PP o del PSOE. Sobretot després de la galtada que en de Guindos va fer esclatar amb la mà plana a la cara del bo i millor de l'empresariat illenc, sempre submís i servil als interessos i als instints espoliadors dels diferents governs centrals.

Ja sé que n'hi ha sempre de malèvols que poden pensar que allò que feia el president – a més d'una correguda benèfica- era entrenar-se per a la propera campanya electoral. Amb el benentès que en Bauzá, si no vol caure derrotat estrepitosament, haurà d'anar a cercar vots ni que sigui davall les pedres. Si els túnels són sinònim de foscor i parents de les clavegueres, pensen altres, no és d'estranyar que en Bauzá, en aquest ambient, es mostràs tan somrient. Somrient però recelós. Una possible explicació que anàs pel mig, fora de les vies, és perquè tenia por que des de qualsevol paret del túnel se li aparegués alguna bubota dels cadàvers polítics del seu propi partit, que en la correguda fins al no res més absolut, ell ha deixat a la cuneta.

La mateixa web del govern mostra una imatge de Bauzá corrent també a la llum del dia. El rostre del President és de cansat, tens. Si qualsevol compara els dos rostres, el que va per la claveguera i el que va a la llum del dia, és molt fàcil comprovar que en Bauzá es mou amb més agilitat i amb més bona cara pels baixos fons que no quan ho ha de fer amb la cara ben alta. I on devia ser l'inseparable escuder Gómez es demanaran els lectors? Com és que no corria, amant també de les clavegueres, al costat del President? Potser devia estudiar per als exàmens de febrer. O potser, petit i de cama curta, hauria estat un destorb, que ara toca mostrar-se amb un aire molt més de la terra, per això li convenia córrer al costat dels batles de Campos i Santanyí. Com quan toca penjar les sobrassades a l'escala de collir figues!

Tota una metàfora del seu mandat veure córrer en Bauzá pels túnels del metro. Traient pit cap al no res. Gallejant entre les immundícies de les clavegueres. Orgullós i prepotent encara que vagi descarrilat del tot.

Rafel Crespí i Ramis.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @forasterí, fa mes de 5 anys

Aquí es únics forasters sou es españolufos que xerrau en foraster tot lo dia.
Arruix cap a ePPañya, forasterí!
Barco de rejilla!

Valoració:35menosmas
Per mallorquí, fa mes de 5 anys

@resolt,

Idò comença per emigrar a catalunya, forasteret.

Catalufos, amb els catalufos, i mallorquins, amb els mallorquins. Per a que no hi hagi dubtes de tot plegat.

Valoració:-31menosmas
Per resolt, fa mes de 5 anys

Jo per a fomentar la espanyolitat dels castellans votarè per a la independència de Catalunya.
El gra amb el gra i la palla amb la palla. Per a que no hi hagi dubtes de tot plegat.

Valoració:35menosmas
Per Jaume, fa mes de 5 anys

... como si el tontaina de Bauzá os hiciera buenos a vosotros...

Más bien es al revés: sois vosotros, la sedicente alternativa, los que hacéis ganador de las elecciones al PP. Vuestra antimallorquinidad, vuestra traición sistemática, vuestro entreguismo absurdo a una tierra extraña que apenas se preocupa de vosotros, vuestro fracasado intento de vender como nuestra una lengua que no queremos, y que busca suplantar lo que hablamos y somos...

... Si la disyuntiva es la mediocridad madrileña del PP o vuestro fascismo barcelonés aborregante, esta sociedad ya os ha dicho muchas veces cuál es el mal menor. Pero vosotros, a lo vuestro. Mientras podamos pagaros el sueldo para que hagáis política en la escuela, no tendréis ningún problema verdadero.

Valoració:-26menosmas
Per a l´emprenyat (suposadament), fa mes de 5 anys

No tornarà a guanyar, per més que us esforceu molt, gonelles i forasters !

Valoració:35menosmas
Per escardepenyes, fa mes de 5 anys

Estic en tù Rafel, descarrilat (afegeisc) i el cap trabucat, diuen les males llengües, que el darrer TAC que li feren sortiren com a cuatre reixes vermellas de part a part de servell, i que li donauen un mal de cap horroròs.
Mirau pobre-homo, ara li ha pegat per fer de pallasso, i tambè he sabut, que per els darrers dias sortirà disfrassat de BauSSà Quixot i en Gòmez Panza, com podeu pensar "això es lo seu".
Salut i en veurem de grosses.

Valoració:36menosmas
Per mallorquí emprenyat, fa mes de 5 anys

Tornarà a guanyar, i tot per culpa vostra, pancas des coions

Valoració:-25menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 5 anys

Corr per dins el túnel del metro perque no té collons de correr a cara descoberta pel passeig marítim per exemple.

Valoració:35menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris