nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Josep Maria Magrinyà

El passat dia 17 de setembre de 2014 va morir Josep Maria Magrinyà i Brull, a l’edat de 93 anys.

Magrinyà va ser un dels impulsors del Moviment Escolta a Mallorca i hi romangué amb diferents funcions entre el 1965 i 1977. Es va fer soci de l’Obra Cultural Balear l'any 1965, va participar activament en el seu funcionament intern des de mitjans dels 80 fins a la seva jubilació. Va ser membre, entre el 1985 i el 1986, del secretariat tècnic de la Comissió Territorial de les Balears del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana; membre, entre 1987 i 1995, del secretariat de l’OCB; i secretari de redacció, del 1988 al 1995, de la revista cultural El Mirall, vinculada a l’OCB.

L’any 1985, juntament amb Francesca Bosch i Climent Garau, va fundar el Grup Blanquerna destinat a promoure l’estudi i la reflexió de la realitat nacional de Mallorca i la formació dels joves des d’una perspectiva cristiana i de progrés, una de les entitats que més han fet per sensibilitzar les noves generacions a favor dels drets nacionals del nostre poble.

Vaig conèixer en Josep Maria el desembre de 1985 quan em vaig incorporar com a voluntari de l'organització del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana, que coordinava ell, juntament amb la seva esposa, na Paquita.

Des d'aleshores el vaig tenir com un dels referents de compromís i lluita. Vaig passar a formar part de la família nombrosa de joves interessats per la llengua, la cultura i el país que tenia com a pares espirituals en Pep i na Paquita. Des d'aleshores, són tantes les vivències i els records que em seria impossible fer-ne un resum.

En Pep era una persona exemplar, un enamorat de Mallorca i de na Paquita i una persona entranyable i bondadosa. Un treballador meticulós i rigorós, un activista capaç i generós i un apassionat del Barça.

Ell i na Paquita no es perderen ni un seminari Blanquerna, ni cap Diada per la llengua o manifestació o acte important en favor de la nostra llengua, cultura i país. I tot i que els darrers anys tenia dificultats de mobilitat, continuà seguint l'actualitat dels temes que l'apassionaven i, personalment, vaig seguir en contacte amb ell i la seva dona.

Se n'acaba d'anar i ja sentim la seva absència. El buit que deixa en Josep Maria Magrinyà és tan gran que no cal intentar-lo omplir. És simplement, impossible d'omplir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris