algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

D'acord amb vós, president Bauzá

Mirau per on, senyor president, per una vegada en la vida estic d'acord amb vós i amb les vostres tesis: no s'ha de fer política a les aules. Potser, molt humilment, li afegiria, si m'ho permet, un petit matís que probablement vós també compartireu ni que sigui per cortesia. Amb aquest matís la frase que se li atribueix quedaria així: no s'ha de fer política a les aules ni amb les aules. I com que vós sou qui comanda, vós sou la màxima autoritat en aquestes illes, hauríeu de començar donant exemple. I la primera mesura, per ser coherent, hauria de ser derogar el TIL.

M'explicaré. El TIL no obeeix a cap raó pedagògica. Els entesos en la matèria ja l'han desautoritzat amb escreix i no cal que jo hi afegeixi cap mot més. Tampoc no serveix per incrementar el nivell d'anglès de la població estudiantil. A més, també és un fracàs perquè lluny d'aconseguir l'objectiu amb què s'havia “venut”, evitar el fracàs escolar, allò que fa és incrementar-lo. Només un curt de gambals – amb certa dosi de mala intenció- pot afirmar i sostenir que els continguts vehiculats en llengua anglesa són iguals als que s'impartien en català o en castellà. Vós, senyor Bauzá, no heu tengut escrúpols i vós heu servit de l'escola per dur a terme una directriu política que el vostre partit du entre cella i cella des de fa anys: acabar amb qualsevol cultura i signe d'identitat que no sigui la castellana. Per tant, allò que hauríeu de fer és ser conseqüent amb les vostres paraules i retirar el TIL, no només perquè és una arma per executar una praxi política partidista, sinó també per la immoralitat que suposa haver-se servit dels alumnes d'aquestes illes per dur-la a terme sense importar-vos ni un gafet si això afectava o no el seu procés d'aprenentatge. Teniu els informes a les vostres mans i sabeu que els dos pilars amb què vàreu voler edificar el TIL són una esguerrada enorme: combatre el fracàs escolar i incrementar la coneixença de l'anglès.

Però ja que hi som podem aprofundir una mica més en la qüestió. En aquest curs que just ara hem començat tenc un grup de 3r d'ESO de 34 alumnes. Això és una barbaritat, li ho diré en termes farmacèutics perquè potser és capaç d'entendre-ho, és com si una persona hagués de consumir 10 mil mg d'Ibuprofén al dia per poder subsistir. Comprendrà que amb tants d'alumnes difícilment se'ls pot donar la qualitat educativa que es mereixen i que mereixen els seus pares, que han confiat en l'escola pública i que paguen els seus imposts per tenir un servicis públics adequats. Per tant, és incongruent aquest fet amb el d'un home que diu – i per això ha executat un TIL- estar molt preocupat per la qualitat que es dóna a les aules de les Illes Balears. I aquestes restriccions de personal que provoquen aquesta aglomeració humana dins les classes és en part deguda a decisions polítiques que el vostre govern ha pres. Deu fer cosa de tres mesos que vàreu sortir pels diaris tot content perquè havíeu arreplegat uns 36 milions d'euros amb els quals podríeu acabar el Palau de Congressos famós. I vàreu treure tant de pit i tanta sabonera que no vós estalviàreu de dir que els havíeu tret gràcies a les polítiques restrictives que havíeu aplicat. Si la vostra prioritat hagués estat l'educació, tal com pregonàveu amb el TIL, potser hauríeu triat sacrificar un mega projecte de dubtosa rendibilitat a curt, mig i llarg termini, i hauríeu decidit invertir aquesta xifra – o part- en un dels pilars del futur: els infants i els joves i la seva formació.

I també, posats ja en el tema, voldria recordar-vos que l'educació no és patrimoni exclusiu de l'escola. No sé si sabeu què és la coeducació. Construir referents socials que puguin ser transmesos als infants és un deure de tots, especialment de les persones com vós que ocupau un lloc de molt Ilustre. Convendria, si no voleu una societat simplista, que eviteu les simplicitats. El simplisme condueix a una societat simple. I vós amb el TIL perseguíeu una societat formada. La frase que ha servit de base aquest article i que pronunciàreu al Parlament, ho és una simplicitat. I posats a demanar, ei per pura higiene, de la mateixa manera que no contractaríeu per a la vostra farmàcia un auxiliar amb les mans llefiscoses-, feis dimitir aquesta consellera – aquesta moma que trepitja cambres d'ESO i de nit somia que parla 'Euskadi'- que no sé si educació en té molta, però cultura en té ben poca. No és un bon referent ella. No contribueix gaire a la coeducació. I tot per fer política!

Rafel Crespí i Ramis.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Beníssim, fa mes de 6 anys

Però si això fa créixer l´independentisme!

Segueixi, Sr. Bauzá, que ja li arribarà el su Sant Benet!

Valoració:7menosmas
Per Ferran, fa mes de 6 anys

No hi haurà cap assessor del President Bauçà que tinga un poc de sensibilitat pel futur del català que haja llegit l' article de Rafel? No li podria contar al President l'article?
No li podria dir al President que contra la llengua mai es té raó?

Valoració:14menosmas
Per Iván, fa mes de 6 anys

Res no ha canviat des dels Decrets de Nova Planta. Després es demanen perquè volem fer el nostre propi camí; simplement, perquè no ens respecten, i qui no respecta, no estima, i si no t'estimem, simplement, marxes

Valoració:9menosmas
Per Jaume, fa mes de 6 anys

Podéis dar gracias a Bauzá por el TIL. Él, efectivamente, pretendía quitar algo de la sobredosis de catalán en las aulas, y pensó hacerlo introduciendo el inglés (algo, por otra parte, muy necesario). La oposición al inglés y al castellano os ha delatado como lo que sois.

Lo correcto era someter el catalán a referéndum, y concedernos la autodeterminacion lingüística. Sabéis de sobra lo que habría pasado. Esa era la manera de quitar el catalán. Por fortuna para vosotros, el PP no tiene ninguna visión de los verdaderos problemas de fondo, que tienen mucho que ver con el dogmatismo que exhibís, y que fue causado por ellos mismos.

Vosotros, claro, no hacéis política en las aulas. Lo vuestro es religión.

Valoració:-32menosmas
Per ALM, fa mes de 6 anys

No hi ha pitjor entenedor que aquell que no vol entendre.

Valoració:14menosmas
Per Blai Ferrer, fa mes de 6 anys

Molt bé, clar i llampant.
Amb aquest TIL el coneixement de l'anglés no millora, sino que confon i incrementa el fracàs escolar.

Valoració:13menosmas
Per Joan Melià, fa mes de 6 anys

Molt bon article, Rafel.
I entenc com a ironia que pugui servir de res canviar de consellera (no cal: és l'emblema de la política educativa d'aquest govern; deu ser l'única cosa positiva que hi aporta)

Valoració:16menosmas
Per Tomeu, fa mes de 6 anys

No cal que el derogui. Caura tot sol.
Com pitjor ho facin, mes s'enfangaran.
La merda ja els arriba al coll.

Valoració:16menosmas
Per Pere Rosselló, fa mes de 6 anys

Molt bé! Això és parlar clar. A veure si ho entén d'una vegada, aquest Bauzá.

Valoració:19menosmas
Per boicot a ib3, fa mes de 6 anys

Fantàstic Rafel!! Tengui "coratje" senyor president i derrogui el TIL.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris