algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

A Gran Bretanya es pot decidir, a l’Estat espanyol, no

A Gran Bretanya es pot actuar democràticament, es pot exercir la democràcia, perquè els escocesos poden elegir el seu futur, poden decidir si volen anar junts amb els britànics o sols, com a poble escocès que són. A l’Estat espanyol no es pot actuar democràticament, no es pot exercir la democràcia, perquè els catalans del Principat no poden elegir el seu futur, no els deixen decidir si volen anar junts amb els espanyols o sols, com a poble català que són. Els dirigents del Principat preparen totes les mesures legals per poder votar en una consulta, mentre els dirigents de l’Estat espanyol preparen tots els obstacles possibles per impedir l’exercici de la democràcia. La legalitat no democràtica espanyola lluita contra la legitimitat democràtica catalana. Durant els mesos darrers n’hem pogut veure i escoltar de tots els colors, però d’un perfil molt poc democràtic i molt dictatorial.

Segons el Diari d’Andorra, la policia espanyola va pagar per aconseguir informació que perjudicàs el procés sobiranista. L’operatiu que cercava informació de diferents personalitats relacionades amb l’entorn independentista o pel dret a decidir, com l’expresident Jordi Pujol, feia més de dos anys que durava. Aquesta operació arribà a Suïssa. Sembla que aquest tipus d’actuació no va existir ni existeix en casos com el Gurtel o el Bárcenas.

Segons informacions de la cadena SER, el cos dels mossos d’esquadra va reforçar la contravigilància entre els agents que escortaven el president Mas. Se sap que forma part de la guerra bruta de l’Estat espanyol detectar informació de la família o de la vida privada del president que pogués ser útil per destruir-lo, com a motor dels qui defensen l’exercici del dret a decidir el 9 de novembre. L’exercici de l’espionatge podia procedir de la policia espanyola, de la guàrdia civil o del CNI. Sembla que compten amb bons especialistes.

Segons va publicar el diari El Mundo, el Tribunal Suprem va prohibir a la Generalitat la realització de campanyes institucionals que poguessin induir els catalans a anar a les urnes per a la consulta del 9 de novembre. Utilitzen tots els recursos possibles per impedir que el poble català pugui actuar democràticament.

No només se cerquen les persones que tenen molt pes polític, sinó també tota casta de possibles votants independentistes, per actuar de manera que altres s’escalivin. Rafel Martín, un jove de Cadaqués, era al camp de futbol del Mestalla, a veure la final de la Copa del Rei i duia una estelada fermada al coll. A la mitja part del partit i mentre es feia el descans, va anar a orinar. Diversos policies espanyols que el devien haver vist abans, el varen agafar pel coll, el varen apallissar i li varen fer un ull de vellut, mentre li deien que era un català de merda. Posteriorment, el jove va posar una denúncia contra els policies i va dubtar que poguessin arribar a judici. La querella s’ha admès parcialment i segurament se celebrarà un judici de faltes contra els policies. Segur que no rebran el càstig que es mereixen.

L’ajuntament de Dosrius, en mans del PSC, va obligar a fer retirar els cartells de l’ANC, que feien propaganda independentista, sota l’amenaça d’obrir al coordinador territorial de l’entitat un expedient administratiu i va desautoritzar un acte d’encesa d’espelmes en forma d’estelada que havia sol·licitat l’ANC de Dosrius. Tanmateix aquesta encesa d’espelmes es va dur a terme el 30 d’agost i es va promocionar gràcies a les xarxes socials, contra les quals no va poder fer res aquest ajuntament tan poc socialista i menys democràtic. L’Estat espanyol de cada dia s’assembla més a aquell que ens feien estudiar als llibres de la formació de l’esperit estatal dels anys 50 del segle passat. Tanmateix, en aquest món tan globalitzat, de cada dia serà més normal que els pobles puguin exercir el dret democràtic a decidir. Els antidemòcrates no ho podran impedir.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Independentismo catalán = incultura y mucha caradu, fa mes de 6 anys

Escocia ha sido independiente anteriormente, mientras que Cataluña ha sido una región española desde su origen

Valoració:-3menosmas
Per abundio, fa mes de 6 anys

Gràcies a la feina del nacionalisme català s'han aconseguit grans conquestes en els termes que molta gent empra (tant en català com en espanyol).
Fixau-vos que se sent molt menys la paraula Espanya. ara sembrer s'empra el terme estat espanyol.(inclús en espanyol).
El terme tècnicament és correcte Espanya és un estat, com ho són França o Alemanya. Però molta gent (inclús als informatius o documents oficials) diu coses com que el català se xerra a : França, Italia i a l'Estat Espanyol... (només per no dir la paraula Espanya).
Igualment el nom de la llengua no és castellà, és espanyol.
O també ens trobem, moltes vegades als informatius que xerren de Catalunya com "entitat" fora d'Espanya (o estat espanyol). També crec que aquesta contraposició entre Catalunya (o resta de territoris de llengua catalana) i Espanya, com si Espanya fos la resta de territoris o persones (ara si) de l'estat.
De fet Espanya (com a ens) mai ha existit sense Catalunya, malgrat que la idea de que tots els pobles de la Península ja tenien consciència de formar part de qualque cosa comú. En Jaume I al concili de Lió ja ho va dir, malgrat que a la peninsula hi hagués altres reis.

Valoració:-7menosmas
Per pepot, fa mes de 6 anys

Al tal Pep.- La Constitución Española fué votada por casi el 90 por ciento de los catalanes. En aquel tiempo 2.500.000 personas. Se supone que la leerían y la ponderarían ya que los catalanes de tontos y/o analfabetos no tienen ni un pelo. Además la Constitución se puede modificar ya que no es un texto cerrado. Falta tener la fuerza suficiente para hacerlo, pero no tomarse las cosas a beneficio de inventario propio. Y que quede muy claro que a los catalanes yo les dejaría votar siempre cuando se dieran una serie de condiciones que ahora no se dan. Consulta acordada con el Gobierno de la Nación y pregunta muy concreta y no el bodrio de ahora que ni ellos serían capaces de contabilizar. Pero antes, modificación de la Constitución con el soporte de todos los españoles. Probablemente no te va a gustar lo que digo.

Valoració:0menosmas
Per pepot, fa mes de 6 anys

Pep.- ¿Para que narices quiere el catalán un extremeño, o andaluz?.Más ricos somos nosotros que ellos. ¿Te arrepientes de saber escribir en este castellano que tanto odias?. ¿Por que al que no piensa como vosotros siempre se le llama fascista, tú el primero?.

Valoració:0menosmas
Per Pep, fa mes de 6 anys

Els catalans (i mallorquins) que defensen la seva llengua volen que la gent que viu a Catalunya (i Mallorca) estudiï i usi català perquè així se’n pugui fer un ús normal de la seva llengua. Tothom que viu en els Països Catalans (per a delimitar la geografia) ha d’aprendre català.
És similar al que fan els espanyols: tothom a Espanya ha d’aprendre castellà. Però en canvi, els catalans no volen imposar el Català a Castella, ni a Extremadura, ni a Andalusia, només en el seu territori. Ni volen deixar d’aprendre castellà ni que s’elimini. Els catalanoparlants pensam que les llengües són un actiu comunicatiu importantíssim que s’han cuidar i defensar. En canvi, els espanyols imposen el castellà pertot i a més es volen carregar el català.
Qui és més feixista? Ho entens, mallorquí renegat?

Valoració:6menosmas
Per mallorquí, fa mes de 6 anys

definició de feixista = pancatalanista: persona que vol imposar les seves idees i criteris

mnolt bé, pepet!

Valoració:-7menosmas
Per Pep, fa mes de 6 anys

Estic estorat de la quantitat de feixistes que escriuen comentaris (definició de feixista: persona que vol imposar les seves idees i criteris).
Independentment de la història de cada poble, el que es veu és que el govern anglès permet votar als escocesos. L’espanyol no ho permet als catalans i a més fa guerra bruta contra el procés consultiu (guerra bruta que va admetre Montoro en el congrés quan va dir que l’estat espanyol sabia de la família Pujol des de l’any 2000; ara ho treuen). El govern de Cameron fa campanya pel No a la independència. El govern de Rajoy diu que si el govern de Mas permet votar al poble, suspendrà l’autonomia, o vés a saber que farà. Votar; el poble català vol VOTAR (a falta de veure que sortirà, que jo no ho tenc clar).
Per a mi, els anglesos són uns demòcrates. Els espanyols, no.
Recordem que hi ha un principi democràtic que diu que “la llei deixa de ser llei quan va en contra del poble”.
PD: Ara esper que algú parli de la constitució espanyola….. Els espanyols ha varen fer el ridícul quan un 75% varen votar a favor de la constitució europea el 2005. Recordem que el PP i PSOE deien que s’havia de votar que si. En els altres països on es va fer un referèndum va sortir que no, deixant en evidència als espanyols. Que és, que no es varen llegir el que se’ls demanava abans de votar?
PD2: Algú es va llegir la constitució espanyola abans de votar-la l’any 1978? Jo sí.

Valoració:8menosmas
Per tarari que te vi, fa mes de 6 anys

Ido, vesten cap a Escocia. Manque gent. I aqui en sobra.

Valoració:-8menosmas
Per Alixendri, fa mes de 6 anys

Sa curtor fa fer i dir coses i es sectarisme moltes mes que no se semblan en res amb ses realitats ni sa Historia ho tergiversau tot lo que vos convê i obviau tot lo que teniu en contre
Lo honest seria posaro tot a sa balance , bo i dolent , i que es lectors traguesin ses sevas conclusions

Valoració:-2menosmas
Per ARR, fa mes de 6 anys

He intentat contrastar la informació al Diari d'Andorra ,

Data ...............Títol article
06/08/14..........La banca té un sospitós de vendre les dades dels Pujol
25/08/14..........Línia telefònica directa de la policia amb el CNI

Ara bé no se pot veure el contingut complet dels articles, en canvi si es poden consultar els articles d'opinió

Data Títol
31/07/14.......L'afer Pujol
12/08/14.......Un estiu calent
26/08/14.......La reunió Rajoy-Martí
09/09/14.......Solucions per sortir del toll fiscal
13/09/14.......Una nova imatge d'Andorra.

Després de llegir aquests articles, un té la sensació que el senyor Pujol és un més dels molts de senyors (andorrans, catalans) que hi ha dins aquest bolic mal anomenat “Cas Pujol”.

Per tant l'estat espanyol no just va comprar informació sobre el senyor Pujol per perjudicar el procés sobiranista, també va comprar informació sobre molts d'altres senyors.

Anem a fabular . Al mercat hi havia un producte que podia beneficiar a l'estat espanyol, perjudicar als bancs andorrans, perjudicar a Andorra, perjudicar al senyor Pujol, perjudicar a CIU, perjudicar a la Generalitat, perjudicar al procés sobiranista. Perquè els sis perjudicats no es varen ajuntar per comprar el producte i varen consentir que el s'endugués l'estat espanyol? No ho sé.
Per ventura hi havia sis estratègies divergents. L'estratègia dels bancs andorrans : nadar , guardar la roba i els doblers. L'estratègia d'Andorra : poder canviar cromos amb Espanya. L'estratègia del senyor Pujol està en marxa. L'estratègia de CIU i la Generalitat : No l'he conec. L'estratègia dels representants del procés sobiranista : No l'he conec .

Però si conec l'estratègia del senyor Lladonet : El “Cas Pujol” es va destapar perquè la policia espanyola va pagar per aconseguir informació que perjudicàs el procés sobiranista.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris