algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Em sorprèn... o no... que el PP sigui el partit més votat

Perquè té un expresident, Gabriel Cañellas, que va ser condemnat de prevaricació en el cas del túnel de Sóller, i l’altre expresident Aznar el va obligar a dimitir. Es va salvar de la presó per mor de la prescripció del delicte. Havia atorgat la feina a un amic i soci a canvi d’una doblerada, encara que fos per al partit o per a la Fundació Illes Balears.

Perquè té un altre expresident, Cristòfol Soler, que va ser obligat a dimitir pel mateix PP, per mor de la seva estimació a les arrels del seu poble, i que ara l’ha abandonat, perquè ha arribat a la conclusió que el que fins ara havia estat el seu partit, el PP, ha canviat, sota la batuta de José Ramón Bauzá, i que, enganant els seus votants, vol acabar amb la identitat, la llengua i la cultura del seu poble, o del poble que governa, a no ser que no es consideri d’aquí i prefereixi esser madrileny.

Perquè té un tercer president de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que està tancat a la presó, Jaume Matas, condemnat pels tribunals de justícia, per corrupció i tràfic d’influències. Encara li queden uns quants judicis pendents, perquè sembla que no en va fer de bona. Aquest personatge va ser ministre del Govern de Madrid, i l’actual president de Govern de l’Estat, Mariano Rajoy, va dir que Jaume Matas era un model a seguir. Valent model per als votants!

Perquè té el president actual, José Ramón Bauzá, que a més d’anar contra el seu poble, com hem especificat al paràgraf anterior, acusa els docents de començar aquest curs, 2014-2015, amb un dia de vaga, perquè no estimen els alumnes o no els volen bé, quan ell no ha volgut negociar res amb els comitès de vaga, i ha enviat els seus escuders a les reunions amb ordres de no negociar, sinó d’imposar. Això ho solen fer els que pertanyen al PP, que parlen molt de llibertat, quan ells no saben actuar d’altra manera que imposant-se.

Perquè ha tengut quatre presidents, i llevat d’un, tots han actuat d’una manera o altra contra el seu poble i els seus votants. L’únic que era com calia i com deien al programa, el varen treure defora del Govern i ara ha abandonat la nau quan l’ha considerada com era feia temps, enemiga.

Perquè el president del Govern, Mariano Rajoy, reuneix uns centenars o milers de persones del seu partit amb motiu de l’inici del curs polític, després de les vacances, i fa un míting perquè l’escoltin la majoria de persones possible. Allà diu que la crisi s’està acabant gràcies a les seves accions, i que l’any que ve en tornar-se a reunir estaran una mica millor. Tothom aplaudeix i riu satisfet. El que no diu ni ha dit el president Rajoy és que totes aquelles persones que l’envolten i el coregen, no pateixen ni han patit la crisi. En canvi l’han patida i la pateixen molts dels seus votants.

Perquè els governants actuals, que pertanyen al PP, estan retallant la major part dels drets dels treballadors, que havien costat molts d’anys aconseguir. Han robat els drets a molts dels seus votants.

Perquè els governants actuals, que pertanyen al PP, han estat els únics que han fet perdre poder adquisitiu als jubilats, i els han deixat sense una sanitat adequada i que pogués aconseguir que la major durada de la vida, que ocasiona més malalties i necessitats de les persones velles, fos atesa millor. S’ha alentida, si no s’ha paralitzada la dedicació i l’atenció a la dependència.

Perquè no han creat els llocs de feina necessaris, perquè molta gent pogués sortir de la misèria, i amb la seva reforma laboral han aconseguit que els treballs siguin cada dia més precaris i poc duradors, i que els sous vagin baixant cada dia més, en el mateix període en què els milionaris no s’aturen de créixer i d’augmentar els seus guanys.

Perquè massa governants del PP no han tengut en compte per res la Llei, ho hem comprovat amb els expresidents citats al principi, però ara s’omplen la boca amb aquesta paraula, a l’hora d’impedir que els catalans del Principat puguin votar com volen decidir el seu futur. No saben ni volen saber que la veu del poble és anterior a qualsevol llei, i que la llei ha d’estar al servei del poble i no el poble al servei de la llei. És clar que tenim dret a decidir, però ens ho volen impedir, com en les pitjors èpoques de la dictadura.

Les raons continuarien fins a l’infinit, malauradament. Per això no entenc... o sí... per què el PP és el partit més votat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ARR, fa mes de 6 anys

Després exposar una serie de raons per no votar al PP, vostè escriu “no entenc... o sí... per què el PP és el partit més votat. “

Per ventura hauria de començar escrivint : El vot no es una decisió racional , si no que és un decisió poc racional, poc crítica ,molt interessada i molt emocional .
Però això són paraules que poden estar ben escrites o mal escrites en funció de les idees o prejudicis del lector.

Però anem a les dades. Després d'un poc de recerca he pogut fer una taula segons els vots del PP a les diferents eleccions.

Any Vots % Diputats
1999 159.661 44,74 28
2003 189.830 44,70 29
2007 191.517 46,01 28
2011 194.680 46,37 35

De la taula se poden deduir una serie de conclusions

1) Els vots del PP augmenten elecció darrera elecció.
2) El votants dels PP són fidels .
3) Els dirigents del PP (són eficients) saben com treure el màxim rendiment als seues vots (Llei d'Hont) o són els dirigents dels altres partits (son ineficients) que no saben treure rendiment als seus vots.

L'any 2011, el PP en 3.161 vots va aconseguir 7 diputats .
L'any 2011, IB-LLIGA en 12.313 vots va aconseguir 0 diputats
L'any 2011 , CxI en 11.922 vots va aconseguir 0 diputats
L'any 2011 EUIB en 9.620 vots va aconseguir 0 diputats
L'any 2011 ESQUERRA en 5.323 vots va aconseguir 0 diputats.
L'any 2011 .......................................................................................

Per aconseguir el poder , el problema no són els votants del PP (són persones fidels, leals),serà molt mal fer aconseguir canviar el vot de 10.000 o 15.000 persones. El problema són 5 o sis dirigents de partits que no mengen ni deixen menjar.

Valoració:0menosmas
Per Joan de Porreres, fa mes de 6 anys

Perdonar-me que sigui tan presumit,,,, però és que gaudeixo molt que tots sapigueu que ja parlo bastant bé alemany i per això he començat a estudiar anglès.
I mira per on m'he assabentat que en anglès PP es pronuncia PiPí
Salut i bones obres

Valoració:7menosmas
Per Jimi, fa mes de 6 anys

Per: "Lo tienes claro": Va'l-te aquí perquè guanya es PP; personatges com aquest són legió a Espanya. Com se pot observar en el seus comentaris té un talant molt democràtic (no vol ningú que no pensi com ell, bàsicament).

Valoració:8menosmas
Per Pere, fa mes de 6 anys

A jo no em sorpren.Amb prou diners es pot manipular la democracia com es vulgui. I al PP no li falta financiacio en negre. A més de tota la maquinaria mediatica que té al seu favor i tot l'exercit, que segurament deu tenir, d'assesors d'imatge, publicistes, etc. Amb una bona campaña de imatge es pot vendre qualssevol cosa

Valoració:9menosmas
Per Tòfol, fa mes de 6 anys

Això hem de comentar...per favor!!!!

Valoració:3menosmas
Per respone, iluminado, fa mes de 6 anys

Al botarate de Porreras. ¿Si esto no es España, qué es?.

Valoració:0menosmas
Per bernadet, fa mes de 6 anys

No se sorprèn que el PSOE governi des de sempre una Andalusia arruïnada i enfonsada dins la corrupció. No se sorprèn que al País Basc tenguin tant de poder els defensors dels assassins. No se sorprèn que encara treguin tants de vots els comunistes, representants d'un sistema fracassat que només porta misèria i repressió de per vida.
Cadascú se sorprèn d'allò que vol.

Valoració:-16menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

Has de donar més culpa a el PSOE que el PP.

Encara que no t'ho paregui, el PSOE ès més nociu
per Balears que el PP.

Sobre la crisi té culpa la major part de la gent i
el menfotisme de la plebea sobre la immigració
massiva (1996-2014) que encara no se ha
aturat.

Entre en Matas i n'Antich, sobre la part econòmica ès més nociu n'Antich que en Matas.

Sobre la llengua n'Antich ès el més culpable,
ja que una disposició seva del any 2002 deixà la nostra llengua arraconada.
"Antich las Matas callando".

llengua

Valoració:12menosmas
Per rrr, fa mes de 6 anys

Emigrante de tu puta madre

Valoració:0menosmas
Per emigrante, fa mes de 6 anys

Pero Joan .... si esto no es España ¿de quien te quieres independizar?

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris