algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

No vagi per dit

El blog d'Aina Aguiló, a banda de ser un punt de reflexió i debat sobre temes educatius, permet copsar el compromís de la diputada popular amb la 'llengua balear'. Aquest dimarts 9 de setembre s'estrenà la temporada de sessions parlamentàries, i la portaveu educativa del grup popular aprofità l'espai web per posar-hi un fragment de la seva intervenció a la Cambra. En ell hi havia nombroses paraules que no serien acceptades per la normativa lingüística vigent, com 'col·legit', 'llengo' o 'elite'; a més, li passa com al primer presentador del Temps d'IB3, que amb les noves directrius mesclà repetidament l'ús de l'article literari amb el salat.

Les barbes d'Educació. La majoria dels comentaris sorgits arran de la trobada amb la premsa dels responsables de la Conselleria d'Educació per explicar les novetats del curs no versaven sobre el TIL, ni tan sols sobre el conflicte que ha causat. Impactà molt la incipient barba del secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas, qui pel que es veu no és l'únic a seguir la tendència al departament, ja que el secretari d'Universitats del Govern, Miquel Deyá, també s'ha deixat captivar per aquest look.

El Consell, compromès amb el 'país'. El divendres 12 de setembre se celebra la diada institucional del Consell, i l'ens que presideix Maria Salom està d'allò més compromès amb l'èxit de la jornada. Però potser no han reparat en la següent descripció de la celebració, que es pot veure a la seva pròpia pàgina web: "El 12 de setembre és la diada de Mallorca. Es commemora el jurament fet per Jaume II l'any 1276 de la Carta de franqueses i privilegis del Regne de Mallorca, que es convertiren en la base jurídica del nostre país".

Farina i pólvora. Aquest era, bàsicament, el preuat carregament que els vaixells mallorquins portaven de forma regular a Barcelona durant els mesos de setge en la Guerra de Successió. També ha estat el títol de la conferència que Bartomeu Mestre i Sureda 'Balutxo' ha pronunciat a l'Ateneu Barcelonès en el marc dels actes de la Diada de l'11 de Setembre, com a fórmula per a retre homenatge als artillers illencs que donaren la seva vida per a defensar la ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris