nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
15°

Dels catalans només els interessen els imposts?

He arribat a fer-me aquesta pregunta (amb resposta) després de veure com es persegueix tot el que té a veure amb qüestions catalanes. Quan es parla tan malament del poble català, dels seus dirigents, dels seus partits majoritaris, de l’educació que s’imparteix a l’escola, de la seva llengua, del seu tarannà..., o com s’actua contra els qui el defensen, em fa pensar que la solució seria deixar que aquest poble no hagués de ser durant més temps espanyol per imperatiu legal, però com que no és així, sinó que es vol, fort i no et moguis, la seva submissió, és perquè alguna cosa, o molta cosa hi tenen a guanyar, encara que no ho vulguin reconèixer, fent unes balances fiscals a mida.

Aquí tenim unes quantes proves de l’estimació espanyola per Catalunya:

A Vladis Dombrovskis, exprimer ministre lituà, se li va ocórrer, referint-se al dret a decidir dels catalans, fer l’afirmació següent: “Si hi ha una voluntat del poble, una demanda clara d'un referèndum, val absolutament la pena parar-hi atenció i mirar les opcions sobre com abordar-ho”. Això ho va dir ara fa prop d’un any. Quan ha estat la persona indicada per rellevar Van Rompuy com a president del Consell Europeu, Rajoy ha advertit els socis de la Unió Europea que no pensava acceptar-lo. Tornau llegir la frase que va dir aquest diputat lituà i intentau cercar on es troba la gravetat que mereixi la venjança del Govern espanyol. Abans havien intentar fer-lo rectificar i no ho havien aconseguit. Ara estaran ben contents. El seu homòleg lituà, Algirdas Butkevicius, també va donar suport al procés en assegurar que “cada país ha de trobar el seu propi camí i té dret a l'autodeterminació”. Ja veurem quan Espanya tengui l’oportunitat, com li farà pagar aquesta llibertat d’expressió no desitjada.

El proper 29 de novembre se celebrarà a Dakar una cimera de l’Organització Internacional de la Francofonia. El president Mas havia sol·licitat durant el mes d’abril que se’l consideràs com a “convidat especial”, ja que aquest estatut es concedeix a persones que representen entitats o col·lectivitats no sobiranes. L’única condició és que l’Estat on està inclosa aquesta institució ha de donar el vistiplau a la invitació. El Govern espanyol, en lloc de concedir-la, la vetada. Per què deu ser?

Jordi Galí, autoritat mundial en política monetària, ha estat proposat per ocupar el càrrec de director d’investigació del Banc Central Europeu, càrrec tècnic però de molta importància, però com que Galí pertany al col·lectiu independentista Wilson, el Govern espanyol està intentant vetar-lo. És que no hi ha llibertat d’associació? És que no hi ha molts col·lectius antiindependentistes?

Susana Díaz, presidenta de la Junta d’Andalusia, ha rebutjat la petició del col·lectiu independentista “Súmate” que li va reclamar fer una trobada i explicar-li els seus objectius; en canvi s’ha reunit amb la plataforma antiindependentista Societat Civil Catalana, que també li va proposar aquest encontre. A això, aquí li deim “fer parts i quarts”. A la presidenta li correspon escoltar tots els andalusos.

A un supermercat de Barbastre, pertanyent a la comunitat autònoma d’Aragó, han hagut de retirar una botifarra fresca que només estava etiquetada en català. El fet no és que no estàs etiquetada en castellà, que només canvia una lletra, la “o” es converteix en “u”, sinó la quantitat de crítiques de to anticatalanista que ha rebut el supermercat, especialment de la plataforma aragonesa “No hablamos catalàn”, que segurament s’hauria de dir “No hablamos Lapao”. En aquest supermercat, el whisky ha continuat etiquetat solament en anglès, sense cap tipus de problema. Tota aquesta gent, què deuen estimar dels catalans?COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per sobrassada, fa mes de 6 anys

y el fuet

Valoració:0menosmas
Per res, fa mes de 6 anys

A mallorquin que no es.
No es res, lo que dius a polakina, chulo foraster prepotent, tù quedas exclòs automàticament perque de ser humà no tens res.
I si hi ha un moderador i no sap llegir, jo te dic que ets fill d'un calàpet i un llimac, de ser humà res.

Valoració:11menosmas
Per al patriota de fachilandia, fa mes de 6 anys

De hecho, eres una eminencia en puntuar fachas, pues tienes la patente de corsario espeteñol. Pero, no seas humilde, nadie como túuuuuuu...uu...uu
Visca Ses Balears lliura de forasters.

Valoració:11menosmas
Per Patriota de hojalata, fa mes de 6 anys

Eres incapaz de leer más allá de los resultados de la encuesta, esperdenyeta. Eres demasiado facha para entenderlo.

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

Som tan nazi com tù mallorquì.
Per això no volen que es fasi la consulta, perque son les veritats que fan mal, no els insults i mantidas.
Estudi del C.I.S.= 16`3 % de patriotas, Bokassas no incluids.
Salut

Valoració:11menosmas
Per mallorquín, fa mes de 6 anys

Seguro que escardepenyas, como buen nazi catalán, estaría encantado de coger un arma y matar en nombre de su amada Cataluña.
Pobre diablo. Le sobran ganas, pero le falta testiculina

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

C.I.S. Estudio sobre el patriotismo.
Tendència de la disposiciò a participar voluntariament en la defensa d'Espanya :
NO 39' 6 % SI 16' 3 %
Publicat per El Mundo 3/ 09/ 2.014
No fan falta mès comentaris.
Salut

Valoració:13menosmas
Per mallorquín, fa mes de 6 anys

Polakina, se te ve muy amargada. Tienes que hacer más el amor.

Y si es con un ser humano, mejor que mejor.

Valoració:0menosmas
Per @forasterín madrileñufín espetañolín, fa mes de 6 anys

Forasterin, el teu espanyistan tampoc no havia de veure ningú la independència de Bolívia, ni de Veneçuela, ni de Perú, ni de Guatemala, ni de Guatemala, ni de Paraguai, ni de Portugal... i mira-ls!
P.S.: forasterín, una pregunta: dels 22 països que s'han alliberat d'espanyistan, me'n pots anomenar un de sol que hagi demanat el seu reingrés a la teva admirada metròpoli?

Valoració:16menosmas
Per algo bueno tienen, fa mes de 6 anys

y el espetec!

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris