nubes rotas
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
12°

Digues-nos com governes i et direm qui ets!

Es prepara un nou curs conflictiu i caòtic gràcies a l’acció del govern Bauzá del partit popular (PP). La traïció als seus, la falta de diàleg, la desconsideració cap als processos democràtics i legalment establerts, l’autoritarisme, la prepotència, l’exclusió dels discrepants i un comportament pervers i de perfil assetjador, dominen l’acció de govern del president Bauzá, la qual cosa fa que la ciutadania el percebi com un governant injust i se’l miri amb desconfiança.

L’ordre TIL serà impugnada de forma conjunta per sindicats, entitats, assemblees, plataformes i organitzacions  que formam part de la comunitat educativa. Hi veim molts d’aspectes que, des del nostre punt de vista, vulneren la legislació vigent.

Des de l’STEI pensam que s’ha de demanar la suspensió cautelar de l’Ordre TIL. La llei orgànica d’educació, vigent en el moment de la publicació del decret TIL l’abril de 2013, no donava cobertura legal al Decret. La LOMCE, aprovada el desembre de 2013, a una de les disposicions finals dóna cobertura al fet que l’Administració pugui implantar projectes per fer assignatures no lingüístiques en anglès. No diu, però, que hagin de ser obligatoris a tots els centres, ni que s’hagin d’implantar a deu cursos en dos anys. Aquesta no seria una fórmula d’implantació progressiva, sinó que seria una implantació invasiva. I a més a més el calendari d’aplicació d’aquestes noves mesures que preveu la LOMCE per al curs vinent, el 2014-2015, marca que només es poden implantar a 1r, 3r i 5è i per tant no donaria cobertura legal per fer aprenentatges d’assignatures no lingüístiques en anglès a 2n, 4t i 6è de primària, ni tampoc a 1r i 2n d’ESO.

La comunitat educativa vol promocionar el coneixement de l’anglès però el govern ens ha fet perdre ja dos anys, fent-nos fer vuit i nous i cartes que no lliguen. Perquè el TIL imposat d’aquesta manera no aconsegueix en cap moment promoure l’aprenentatge de l’anglès.

Estam cansats de veure com el govern que presideix José R. Bauzá, ens fa perdre el temps amb normatives ideològiques, imposades i no consensuades, que no tenen encaix pedagògic, que creen caos i són inaplicables als centres, que perjudiquen el sistema educatiu, l’estabilitat i l’harmonia que els centres necessiten per ajudar a créixer com a persones els infants i joves de les illes.  I no estam cansats de lluitar per aconseguir diàleg i consens per assolir un veritable ensenyament de qualitat inclusiu, sense retallades i en català.

Maria Antònia Font. Política educativa i normalització lingüística de l’STEI.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fals, fa mes de 5 anys

Pep, ets ben mentider, bergantell. Ets més mentider que els del PP... que ja és dir. Ni una sola prova, bergant, ni una, falsari.

Valoración:3menosmas
Per miquel, fa mes de 5 anys

Pep, te sentit pactar una norma I aconseguir despres que els tribunals la tombin. Si tens proves les has de posar damunt la taula I si no es aixi vol dir que ets un bocamoll

Valoración:3menosmas
Per Pep, fa mes de 5 anys

Fals: ets un cadellet en nòmina, només per això no tens cap credibilitat. Ni tu, ni els teus amos. Quan no cobris del govern, ja en xerrarem. I per proves, les hemeroteques, no cal més.

Valoración:-3menosmas
Per Fals, fa mes de 5 anys

És completament mentida! Ets incapaç d'aportar una sola prova d'això que dius. Intoxiques perquè vols dividir l'esquerra i el sindicalisme. Que siguis o actuïs o pensis com el PP, és a dir, com un pepero, no és cap insult. Com a mínim tens els mateixos objectius que ells. Si has estat sindicalista deus estar molt frustrat per dedicar-te a atacar-los. Ni una sola prova que la persona que escriu l'article i el seu sindicat pactassin res que fos una venuda dels docents, els treballadors.

Valoración:2menosmas
Per Pep, fa mes de 5 anys

No me pens prendre la molèstia de justificar la meva experiència sindical ni de lluita social, però te diré una cosa: els sindicats de l'ensenyament se varen vendre a n'en Bosc i això és una veritat tan grosa que ni amb tots els insults del món la canviareu. Ara, en lloc de fer autocrítica, segueix mirant-te la guixa i regalant-te les orelles de parauleria buida, signa el que convengui a la comptabilitat del teu sindicat un altre pic i sigués feliç.

Valoración:-1menosmas
Per Fals, fa mes de 5 anys

Mentida, Pep! Aquesta falsedat només la pot dir un pepero antisindicalista!

Valoración:14menosmas
Per Pep, fa mes de 5 anys

El TIL el vàreu negociar amb en Bosch fins a la darrera coma. No confiam en aquest sindicalisme.

Valoración:-12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris