algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El dret a treballar dels majors, a Europa

L'Associació de Majors Desocupats pel Treball de Balears ha considerat sempre imprescindible contactar amb el Govern, els sindicats i els empresaris per a explicar-los la insostenible situació amb què es troben els desocupats majors de 45 anys, discriminats per la seva edat i amb problemes per a aspirar a les ajudes per les retallades.

Creiem humilment que en el mes i mig que té de vida AMPEB hem assolit l'objectiu i ara aspiram a que se'ns escolti en el Parlament Europeu, i per això ens hem posat en contacte amb les dues eurodiputades per Balears, les senyores Rosa Estaràs Ferragut i Teresa Riera Madurell i els hem sol·licitat que siguin les nostres portaveus i reflecteixin a la Eurocambra els problemes del col·lectiu a qui representam.

Amb aquesta intenció hem tramés la següent carta:

«Distingida Eurodiputada:

Com a President de l'AMPEB em pos en contacte amb Vostè sol·licitant la seva mediació perquè informi al Parlament Europeu sobre la precària situació en la qual es troba el nostre col·lectiu de desocupats majors de 45 anys, que són milions de persones a Espanya i més de 30.000 a les Illes Balears.

Perquè no pugui haver-hi errors, li aclarim que som una Associació totalment apolítica, en la qual només preval l'interès de tornar a reinserir-nos en el món laboral, ser coneguts i reconeguts pels polítics, empreses i organismes nacionals i internacionals per a aconseguir el seu suport i reconeixement i deixar de ser invisibles per la societat en general.

Des que es va iniciar la crisi, a Espanya i en els àmbits de decisió de la Unió Europea, només es parla de l'atur juvenil i s'han aplicat ajudes per pal·liar-lo, mentre que als majors de 45 anys se'ns ha deixat de tenir en compte i, a més, han eliminat les bonificacions a la Seguretat Social per contractar persones del nostre important col·lectiu. Posem en el seu coneixement que una vegada que se'ns acaben les nostres prestacions d'atur, tenim accés a la RAI (Renda Activa d'Inserció) durant un any per import de 426 €, però una vegada esgotada aquesta prestació, hem de ROMANDRE UN ANY SENSE COBRAR RES per a poder tornar a sol·licitar-la i, si escau, cobrar altre pic els 426 € durant un any més, deixant-nos totalment desatesos durant aquest parèntesi de 12 mesos. 

A la nostra edat ja no tenim els problemes que potser sí tenen els més joves (absentisme, problemes familiars, nins petits... ). Som persones formades, encara que ignorades sistemàticament per raons d'edat, sense tenir en compte la nostra experiència laboral, serietat, ganes de treballar i les nostres responsabilitats com a caps de família, que només volem i necessitam reinserir-nos en el món laboral per a recuperar la nostra malmesa dignitat, i consideram que els Eurodiputats de Balears són qui pot traslladar al Parlament Europeu les reivindicacions del nostre important col·lectiu.

Agraint-li per endavant la seva ajuda i interès i tenint la certesa que ens la brindarà per la seva ja coneguda i reeixida trajectòria, la saludem molt atentament».

Pedro Delgado Araque, President d'AMPEB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris