algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El pitjor president de la història

Des del 1983 ençà han estat cinc els presidents que han governat a les Illes Balears; d’aquests cinc, quatre del Partit Popular, i si deixam de banda la corrupció, l’actual president José Ramón Bauzá passarà a la història com el pitjor governant que hem patit. Ja sé que molta gent no hi estarà d’acord, però aquesta és la meva opinió no influïda per partits a l’oposició, ni per sindicats ni per altre personal que té per costum citar el president. La meva opinió està fundada en una sòlida argumentació sobre els fets ocorreguts des que aquesta persona està en el poder. De les persones del partit que l’acompanyen en el Parlament no en parlaré, perquè el sol fet que aplaudeixin intervencions del president quan parla d’espolsar-se les responsabilitats polítiques en casos com el de l’immigrant Alpha Pam, o en altres també desagradables, resulta molt penós.

La primera cosa que no ha après el president és que quan es governa s’ha d’intentar fer-ho per a la major part del poble, per als qui l’han votat i per als qui no. I no tan sols no ha governat per als qui no l’han votat, sinó que tampoc no ho ha fet per a tots els qui el votaren. Ha estat i és un president contra el seu poble. Ha estat i és un president que ha aconseguit esser el primer en una qüestió molt llastimosa, la de mentir. A més de ser el pitjor de la història a criteri meu, també serà el més mentider de la història. Si a la propagació de mentides hi afegim que les diu amb una gran prepotència per semblar que no ho són, haurem fet un retrat prou aproximat de les seves intervencions públiques al Parlament o als mitjans de comunicació.

Analitzem-ne algunes. Dia 23 de novembre, a la Sexta va ser capaç de dir el següent: “Los padres que acudieron a la manifestación en contra del trilingüismo fueron manipulados por los profesores, los sindicatos, el PSOE más extremista y los nacionalistas.” Si això no és una gran mentida, vol dir que el professorat, els partits i els sindicats varen ser capaços de manipular 120.000 persones que varen acudir a les manifestacions que es varen fer a totes les illes, i a aquestes n’hi hauríem d’afegir altres tantes o més que varen quedar a casa seva i que no hi varen poder anar. Els elements citats pel president varen ser capaços de manipular més de 200.000 persones. Si tenim en compte el refrany ben mallorquí dels nostres padrins que diu:«Ningú no parla de merda més que el qui n'està ben untat», hem de pensar que ell pensa que va manipular les 194.680 persones que el varen votar, quan va sortir elegit. I que sí va ser elegit va ser perquè el professorat, els partits de l’oposició i els sindicats li ho varen permetre, ja que no es varen dedicar a manipular la població. Aquesta gran mentida l’acompanyava de prepotència quan es presentava com el més transparent (en les mentides?) i el vertader salvador de Balears.

Una altra de les seves intervencions televisives va ser per dir: “Después de cuatro horas de negociación se empezó a hablar del trilingüismo con los profesores. Se quitaron la careta y evidenciaron la politización existente, ya que

sólo les interesaba la inmersión lingüística y el catalán”. Mentida, senyor president! No es pot defensar la immersió lingüística generalitzada, perquè no ha existit; tan sols hi ha hagut ensenyament en català no generalitzat, i aquest sí que era necessari defensar-lo perquè era la llengua pròpia, a més d’oficial, cosa que va negar un periodista de la caverna, i vostè va callar com un mort, denotant que ja li aniria bé que no fos oficial, que és així com ha tractat la llengua de les Illes Balears, quan ha exclòs l’obligatorietat de conèixer-la a l’Administració. També havia callat més que un mut quan li varen assegurar que s’havien noliejat vaixells i contractat avions des de Catalunya per venir a la manifestació. No va pensar que potser se’n volien riure de tan excel·lent president? O és que aquella colla de galifardeus també cercaven els catalans del Principat amenitzant la festa de les Illes? Un espectacle ben penós, president!

Va tornar a mentir quan va afirmar que tenen l’obligació de llevar la política i l’adoctrinament de les aules i que volia una educació en llibertat. Això és completament fals i ho afirm des dels meus més de 40 anys d’experiència a l’ensenyament, 13 dels quals varen ser a l’escola privada i religiosa, i va ser aquí on un religiós, l’any que va guanyar les eleccions Ramon Aguiló, entrava a les aules i acusava l’abstenció dels pares dels alumnes com la causa que ara tinguéssim un batle socialista. Això no ho vaig veure ni sentir mai a l’escola pública. I si hi ha hagut algun cas, no es pot generalitzar, com fa el senyor president. L’educació en llibertat la prohibeix el decret llei TIL i la LOMQE de Wert, encara que és molt llarg d’explicar.

Un dels nostres padrins diria: “Mira si en té poc de coneixement que s’ha presentat com l’únic president que ha complit la Constitució i això significa que ha acusat els altres quatre d’haver actuat contra la legalitat.” Només falta que els denunciï als tribunals.

La seva intervenció va ser molt llarga i necessitaríem uns quants folis més per analitzar-la, però dues mentides flagrants més que va pronunciar són quan va afirmar que no havia pujat el sou als consellers del seu Gabinet i que era el president que més garantia la transparència perquè havia declarat tot el seu patrimoni i declaracions de la renda, quan havia amagat la propietat d’uns quants negocis i la presumpta incompatibilitat del càrrec amb la direcció de la farmàcia pròpia. Té mèrits suficients per esser condecorat com el pitjor president de la història de les Illes Balears.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Lladonet, esper que un dia governis, fa mes de 7 anys

En Lladonet només estarà content quan governin es seus : ERC, PSM, STEI, sindicalistes i s'esquerra minoritaria radical nacionalista ... Quan governin es seus tot serà mel de bea, tot serà un meravella, solucionaran tots els problemes, ens catalanitzaran a tots, tornaran a aplicar la LOGSE II (segona part de s'aplicació amb el seu gran principi psicopedagògic "Aprendre a Aprendre"), revolucionaran ses seves escoles i instituts (ens igualaran els alumnes, com sempre, tots per avall; penjaran banderes catalanes fins i tot en es water i tots es alumnes per anar a escola tendran s'obligació de dur es llacet penjat). M'agradaria Lladonet que un dia fossis president ....

Valoració:-4menosmas
Per Antònia, fa mes de 7 anys

Molt clar, molt detallat i argumentat. És cert, aquest home no representa ni els qui el van votar, el pitjor és que aquests ni s'adonen! Un president que només diu mentides, au, arruix!

Valoració:9menosmas
Per No adoctrinis tant, Lladonet, fa mes de 7 anys

Des de quant els nacionalistes i mestrutuxos de s'STEI els hi ha agradat un president del PP ? Sempre han hagut de trobar-li defectes, si per amunt, si per avall, .... Però elecció darrera elecció els mallorquins saben perfectament lo que voten i a qui voten, i no es precisament, ses vostres opcions polítiques radicals. Sa vostra representació pública i política és molt limitada. Es vostre adoctrinament té ses cames curtes, LLadonet.

Valoració:-20menosmas
Per Cion, fa mes de 7 anys

El TIL, i la resta de mesures anticatalanes del govern, han estat ideades (FAES/Aznar?) per a anar eliminant la llengua catalana i, en conseqüència, per al genocidi lingüístic del nostre poble. I això, naturalment, és gravíssim. Així que l'Assemblea de Docents i tots els altres lluitadors, en les seves actuacions, no fan llarg, com n'hi ha que pensen, sinó que encara fan curt.

Valoració:9menosmas
Per Cion, fa mes de 7 anys

El TIL, i la resta de mesures anticatalanes del govern, han estat ideades (FAES/Aznar?) per a anar eliminant la llengua catalana i, en conseqüència, per al genocidi lingüístic del nostre poble. I això, naturalment, és gravíssim. Així que l'Assemblea de Docents i la resta de lluitadors, en les seves actuacions, no fan llarg, com n'hi ha que pensen, sinó que encara fan curt.

Valoració:4menosmas
Per lejos, lejos, fa mes de 7 anys

Barco de rejilla, ¡NO!. Corre el riego de hundirse a las primeras de cambio. Barco con doble casco y sin un solo agujerito para que navegue y navegue, y vuelva a navegar. Lejos, lejos, muy lejos. Y cargado en todas sus cubiertas. Mar i bon vent.

Valoració:0menosmas
Per Bona feina José Ramon, fa mes de 7 anys

Quan es catalibans, STEIs, mestrutxos de dos i dos, i nacionalistes es posen d'aquesta manera, es senyal que en Bauzá ho esta fent molt bé .... I pensar que aquesta gent està per ses escoles i instituts ... No es estrany que s'educació hagi acabat d'aquesta manera ....

Valoració:-23menosmas
Per Arruix, fa mes de 7 anys

O sea, que los manifestantes fueron 120.000 (?), y no llegaron a 200.000 porque hubo abstencionismo. En cambio, llama adoctrinador al centro que atribuye los resultados electorales a la abstención. Menudo ayalotah. ¿Esta es la gente que estamos pagando para que enseñe en los institutos? Aruuuuuuuuuuuix! Barco de rejilla!

Valoració:-1menosmas
Per PePe't, fa mes de 7 anys

Al voltant del DBalears o AraBalears hi ha una colla de corbs i voltors girant i vigilant continuament per veure si poden escorxar a qualsevol articulista o persona que estimi la nostra llengua catalana amb la varietat de Mallorca i les nostres senyes d'identitat.
No ho paga fer comentaris, tot són atacs atavics i forasenyats de gent sense res a fer més que insultar.

Valoració:11menosmas
Per fora d'es sembrat, fa mes de 7 anys

Aquesta es sa teva opinió que venint d'es qui ve me le pas per sa faixa. No me serveix, no me val, te la pots guardar. Maldement ses traïcions d'es Partit Popular (Cañellas, Matas i d'altres) s'actual president es s'súnic que vos ha posat amb so mac en terra. I si és així, i heu es, senyal que anam per bom camí. No sou mes que una guarda de talibans adoctrinats que vos creieu s'eix del món i que estau en possessiò de tota sa veritat, sabent que no es vere. Fora d'es sembrat mallorqui. Foteu oi.

Valoració:-44menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris