algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

Armat d’utopia

Vull aprofitar aquesta diada de Sant Agustí per reiniciar el temps d’escriptura i de combat. Avui és un dia extraordinari per restaurar els bons propòsits. No és així únicament perquè som a tocar el ponent de les vacances, sinó perquè, tal com avui els felanitxers conscients ens recorden, no convé dormir. Els estols que es mobilitzen pels carrers de la vila de Felanitx tal dia com avui, en una de les escasses convocatòries mallorquines que confirmen l’existència d’un agermanament popular, ens convoquen a tots a la lluita. El llop no dorm, vetla i espera el moment per atacar per sorpresa. Ho sabem però no aconseguim fugir de les urpes d’aquesta bèstia que ho destrueix absolutament tot i fa malbé les guardes del país. Sabem perfectament qui són i on s’amaguen els llops d’aquesta terra. Felanitx i els felanitxers tenen un punt de bogeria i de lucidesa, aquest punt f que custodia allò més íntim i sagrat de la personalitat de la pàtria. És just en aquest sentit que servidor admira profundament tot allò que prové de la comarca de Santueri i s’apunta a interpretar els signes que provenen d’aquell indret, com a senyals de mobilització i de lluita per a tot el país. Entenc que Diari de Balears també té aquesta funció en el mapa dels mitjans de comunicació vius del país. Al marge del seu format i de les seves característiques internes em dispòs a partir ben armat d’utopia. I d’aquesta forma, sumar les meves forces a l’exèrcit que vetla des d’aquest castell roquer on alguns patriotes treballen per defensar tot allò que és patrimoni del poble i exerceixen amb sistemes moderns allò que va ser la funció dels antics guardians de les fronteres.

Pere Fullana, historiador.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per un altre pere, fa mes de 7 anys

Estic molt content de poder llegir al Dbalears.cat el pensament de Pere Fullana. Ës molt recomanable llegir la seva obra sobre M. Antoni Alcover i la Seu de Palma

Valoració:-20menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Ja no poden imposar-nos l'espanyol en aquest fòrum perquè no contestam ni valoram els comentaris en foraster; ni tan sols els llegim. Per a nosaltres aquest idioma, aquí, no és útil ni necessari; en canvi, el català és imprescindible per a Maria Rosa, Bart O'Lomé, mallorquín, emigrante, Biodramina, balear, etc., perquè han d'entrar al dBalears.cat i llegir en la nostra llengua per tal d'intentar de contaminar, després, el fòrum amb la seva llengua imperial; cosa que no aconsegueixen cada vegada que actuam com he dit al principi.

Valoració:13menosmas
Per emigrante, fa mes de 7 anys

Temps de combat.... tots a la lluita... lluita per a tot el país ... sagrat de la personalitat de la pàtria ... l’exèrcit ... alguns patriotes treballen ... patrimoni del poble.

Valoració:31menosmas
Per Maria Rosa, fa mes de 7 anys

Nos sale otro Balutxo.

Valoració:20menosmas
Per Germa, fa mes de 7 anys

Molt ben dit, un torrent de lucidesa!

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris