cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

TIL,... o TILDEC?

Si el TIL presenta tants problemes pedagògics, perquè es vol implantar? Perquè la Conselleria no escolta ningú? Crec que la resposta és que el TIL és una simple peça del tot imprescindible per a completar un petit trencaclosques autonòmic.

Si feim un poc de memòria veurem la primera peça en forma de promesa electoral “...acabaremos con la immersión lingüística en catalàn” aquesta sí, acomplida escrupulosament.

La segona peça seria allò de “...acabaremos con la imposición del catalàn en las escuelas” perque quedi clar que el que volen suprimir és una cosa molt “dolenta”.

La tercera peça podria ser la de desacreditar les veus discrepants amb exageracions infundades com “...dos de cada diez profesores hacen política en las aulas”.

La quarta seria la llei que elimina el català com a requisit per ser funcionari.

La cinquena podria ser aquest sospitós “no fer res de res” per potenciar el català en els àmbits no educatius. Només falta la peça final per arraconar el català a l'ensenyament l'únic àmbit on, fins ara, era majoritari. Per això feia falta un “artefacte” polític amb un vernís pedagògic, com el TIL, aprofitant la bona premsa que socialment té el domini de llengües estrangeres. Potser hi falten peces però, amb les que hi ha, el trencaclosques ja és ben visible.

Per això mateix propòs canviar les sigles del TIL (Tractament integral de llengües) per les de TILDEC (Tractament integral de llengües dissenyat per exterminar el català); és un poc més llarg però té l'avantatge que informa l'usuari del principal objectiu del decret.

Tot el meu suport a la vaga indefinida de docents. Confii que els col·lectius de pares- sigui quina sigui la seva tendència- se n'adonin a temps que el TIL no és res més que una moto feta amb moltes presses, que funciona bé costa per avall però que, quan arriben les costes per amunt te n'adones que no té carburador. Atentament.

Jaume Valentí.
Marratxí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris