algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

I el 'fritet' tallat petitó, què?

Sempre que pel que fora he trobat que havia de treure els defectes de la meva estimada vila de Sineu, ho he fet. Som dels que practiquen l’ètica concreta que mana que per criticar els altres, el primer de tot que has d’aprendre és a saber reconèixer públicament les teves pròpies defectuositats.

Ja fa un parell mallorquí d’anys que vaig publicar a aquests mateixos indrets (quan encara feien oloreta de tinta impresa damunt paper), que em pareixia una solemne asenada haver-me de posar la benzina jo tot solet a qualsevol de les dues benzineres del poble sineuer, tant a la del camí d’Inca com a la d’Ariany.

Trobava i seguesc essent de l’opinió que, preu per preu, vull que em facin la feina, evitar que les mans em facin olor de gasoil o benzina malgrat que et posis aquells guantets de plàstic que únicament calçar-te’ls ja hi ha un bon berenar per a un mans esburbades com jo. Ah, i guants que després t’has de treure i els dits tanmateix acaben fent perfumet de combustible, mal llamps!

Per això mateix sempre aprofit qualsevol excusa per anar a la benzinera de l’entrada d’Inca o a la de just baix d’Ariany, a tocar Petra, que te la posen ells i bona cara, amabilitat ben apresa i bon dia o bona nit en arribar i partir. Pel mateix preu, mans netes i feina feta. Ja ho vaig dir aquell dia i ho repetesc ara: si no és una emergència de les que empenyen fort, a les benzineres del meu poble no m’hi veuen el pèl.

I que me’n direu ara que acab de llegir al diari Última Hora el següent: de les deu benzineres més cares d’Espanya (sí, sí, de tot, TOT he dit, l’Estat espanyol), la benzina pròpiament dita era més cara a 4 pobles de les Illes Balears: Ciutadella, Maó, SINEU i Capdepera. Més: en el referent al gasoil, les 7 de preu més elevat, més dispendiós, més immòdic, són totes de per aquí també. Com és ara: les de Capdepera, Palma, Calvià, Ciutadella, Santa Maria i SINEU (torna-m’hi Antonina). Que és del vostre gust el bescuit? Idò que a tots plegats ens faci bon profit. Al platet de frit tallat petitó del títol em referia. Apa, adéu, fins a una altra i coses que siguin de conveniència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 7 anys

Em deman com és que cap municipi de ses Pitiüses surt a sa llista, perquè són ses illes més cares de Balears. Serà perquè allà on sa benzina és cara és perquè volen dissuadir d'usar es cotxe i a Eivissa i Formentera, en canvi, volen dissuadir d'usar es transport públic (que acaba de pujar es preu des billet) i sa bicicleta, no ho sé

Valoració:3menosmas
Per guillem, fa mes de 7 anys

Molt bé, Gabriel Florit, Sabateró, i perdonau la confiança perquè no ens coneixem, però ho dic amb l'estima que us tenc després d'haver llegit el que heu escrit cada setmana al diari durant molts anys, encara que no sempre hi he estat d'acord. És molt bo això de saber veure el que té de bo i el que té de no tan bo el poble de cadascú. Arreu tenim coses bones i d'altres que no ho són tant. A vós, i tornau a perdonar la confiança que m'ho fa dir, i per res del món no voldria que us ho prenguésseu malament, sí que no us poden dir allò de "A Sineu, veuen el gep dels altres i no veuen el seu".

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris