algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Els interessos d'aquí

La principal funció per a la qual varen ser creades les institucions d'aquí és per a tenir cura del nostre territori i paisatge, de la nostra llengua pròpia (que és com reconeix el mateix Estatut, la llengua catalana), les expressions culturals típiques de les Illes Balears i, òbviament, per a treballar en favor dels interessos dels ciutadans d'aquesta terra.

Des de la promulgació de l'autonomia balear, el cert és que els ciutadans no hem tengut gaire sort. Millor dit, gaire encert, a l'hora de triar els nostres governants, que, en general (no en la seva totalitat) han usat els seus càrrecs per mirar per als seus interessos particulars. A vegades ha coincidit que aquests no eren gaire perjudicials per als interessos comuns i en d'altres, ha succeït que eren absolutament oposats. També hem vist com als governants que s'hi han deixat la pell defensant els interessos comuns, els ciutadans els hi han "agraït" votant a lladres o corruptes.

I ja que parlam d'això, crec que, encara que ja n'existeix una percepció bastant generalitzada, no està de més insistir en què des que hi ha el tal José Ramon Bauzá (a qui ja sabeu que no reconec com a President) al Consolat de Mar, s'han posat les institucions d'aquí a treballar en contra dels interessos dels ciutadans d'aquí.

A la política d'apartheid contra els ciutadans que volen exercir el seu dret de parlar mallorquí, o menorquí o eivissenc o formenterer.... Cal afegir-hi una política de desprotecció del territori, que ja ha tengut greus conseqüències a Andratx i la política d'asfíxia econòmica dels sectors productius de les Balears.

Bauzá i el seu grup de seguidors fanàtics no és que no defensin els interessos de la gent de les Balears, és que són el millor instrument de l'Estat espanyol per espoliar les Balears. Bauzá i els seus són els còmplices necessaris perquè les Balears tenguin avui dia un finançament propi d'una colònia del segle XVIII. Avui a Balears, gràcies a què Bauzá actua més com un virrei al servei del seu estimadíssim Madrid, hi ha més gent en situació d'atur o de precarietat laboral. Avui les Balears tenen un índex de fracàs escolar altíssim que, gràcies a Bauzá, arribarà el pròxim curs a nivells tercermundistes. Avui les Balears continuam tenint les pensions més baixes de l'estat i els preus dels serveis públics més cars d'Europa. Avui les Balears compten amb el nivell d'inversions estatals més baix i amb unes infraestructures que semblen pensades per sabotejar la bona feina d'empresaris d'aquí que, malgrat tot, aconsegueixen exportar els seus productes. I això encara que moltes vegades, aquests hagin de passar per una odissea indigna fins arribar als Pirineus, gràcies a què l'estat espanyol es gasta els nostres doblers en fer l'AVE Madrid -Alacant en comptes de fer, d'una punyetera vegada, el corredor mediterrani i adaptar l'ample de via a l'estàndard europeu.

Tot això l'importa un 'pebre' a en Bauzá. Ell està per fer negoci amb la seva farmàcia i per llepar els peus a la "jet" madrilenya, a veure si al final li paguen els seus serveis amb qualque canongia devers la cort madrilenya.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mallorquí, fa mes de 7 anys

I jo me deman, pot domir el senyor Bauzá sapiguent que aquest radical pancatalanista no el reconeix como President?

Valoració:-16menosmas
Per antelm, fa mes de 7 anys

Bauza i els seus militars i paramilitars fascistoides del govern han perdut el temps, i ja estan fora de la historia

Valoració:20menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 7 anys

Els Espanyats, fort i no et moguis mos volen fer creure que
se preocupan per noltros, i ja sabem bé de quin peu coixetjen, als coixos, ja els coneixem d´aseguts.
L´estatut el se passen pes forro, i se Constitució veven se
part que els convé, que casualment, sempre mos fot als
mateixos.He sentit dir que en J.R.Bausá ferá,ses aspirinas
com a rodes de molí.-¿ capichi ?
Molt bó Tomeu sense cridar ni insultar, peró ha ferir.

Valoració:8menosmas
Per Biodramina, fa mes de 7 anys

Veo que sigues con tu discurso electoral, querida.
Déjalo ya. Era una quimera.
Vive.

Valoració:-1menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

@Biodramina: És molt més curt i simple. Quan tenguem autogovern i encara millor si arriba, independència, els doblers d'aquí es controlaran aquí i es decidirà aquí si van o venen i a on i perquè. A partir d'aquí, fila tu els beneficis d'això. No costa massa veure que seria molt millor per als interessos d'aquí, no?

I si ens governam noltros mateixos, i no gent que vol esborrar la nostra empremta, tampoc haurem de patir discriminacions ni altres menyspreus, ni serà qüestionada la nostra identitat. I així educarem als menuts en llibertat i bona autoestima. A partir d'aquí, que els experts facin els sistemes d'educació. Els experts de debò però, amb titulació adient i carrera demostrable en el tema. A més, per suposat no ens interessarà destruïr el nostre territori. Ni el nostre comerç.

A partir d'aquí, fila. És un tema de benestar, benestar econòmic i general. Ni d'història ni d'històries. Del que ens convé per poder progressar i ser l'orgullós poble mallorquí que pareix que de moment hem deixat de ser.

Valoració:40menosmas
Per ianekin, fa mes de 7 anys

Sa raó li vessa, sr. Tomeu Martí! I @Bart(simpson)O'lomé, si pensau que els interessos d'aquí són els de la resta d'Espanya, francament deveu ser un dels que ens volen fotre. Perquè l'altra opció l'he descartada, perquè veig que sabeu un poc de lletra, per tant tan beneit no deveu ser.

Valoració:-23menosmas
Per Doctor, fa mes de 7 anys

Biodramina, t'has equivocat de capsa de pastilles. Lo que t'has pres no eren biodramines.... Hahahahahaha!

Valoració:32menosmas
Per Bernat Poi, fa mes de 7 anys

L'article apunta una cosa ben certa, la gent no podem viure ni identificar-nos amb un Estat clarament hostil.

Valoració:11menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 7 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català o LEPE (Lengua Española Propia de España i del mundo mundial...). I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí l'idioma foraster no és útil ni necessari.

Valoració:12menosmas
Per Biodramina, fa mes de 7 anys

Tomeu, tito, te falta poner Votau ErC!.

Cuando ErC nos gobierne (a los PPCC, claro), no habrá paro, ni pobres. Ni tendremos que rendir cuentas a nadie (bueno, sólo a BCN).
Cuando ErC nos gobierne, seremos la primera potencia mundial. Alemania nos mirará con envidia y China bajará la cabeza.
Cuando ErC nos gobierne, los profesores tendrán, como mínimo, rango de premio Nobel, hablarán y escribirán perfectamente en catalán de Mallorca (porque, mucho defender la lengua própia, pero ves cada faltita que hace daño a los ojos), aparte de dominar 10 lenguas más, por si acaso.
Cuando ErC nos gobierne no habrá Fuerzas Militares de Ocupación (véase GC o CNP); habrá una policía propia. Nos darán de hostias igual, pero en catalán, coño, que es lo que toca.
Cuando ErC nos gobierne tendremos un presidente reconocido y capaz, que regalará todos sus bienes y negocios antes de ejercer, para que no le acusen de incompatibilidad, y una alcaldesa de Palma competente y sensible (una escritora o una ex cantante de ópera de reconocido prestigio, por ejemplo).
Cuando ErC nos gobierne no habrá incendios. Habrá un mARRANo de guardia 24h, con un fabiol para avisar en caso de alarma, en todos y cada uno de los pinos y arbustos que recorren nuestra geografía (y aún sobrarán voluntarios, de tantos que hay).

Coño, es que me lo estoy creyendo.
Tomeu, cuanta con mi voto.
Alcaldesa, tú también.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris