algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El PP posa ordre

El Partit Popular reacciona i intenta posar ordre entre els seus dirigents. Ahir, foren cridats a la seu central de Palau Reial batles i responsables municipals del partit. La consellera d'Educació Joana Maria Camps havia d'explicar l'abast del Decret de tractament integrat de llengües (TIL). Es tracta, en definitiva, d'explicar als mateixos dirigents del PP la bondat de la seva proposta educativa, després que nombrosos responsables del partit s'hagin manifestat contra el TIL. El PP de José Ramón Bauzá ha trencat amb el consens històric respecte a la llengua i l'educació i ha aixecat molts recels entre la seva militància. Mancor n'és el darrer exemple, ja que una proposició que demanava la derogació del TIL fou aprovada gràcies a l'abstenció de dos regidors populars.

El PP té seriosos problemes interns i serà mal de fer que els responsables d'alguns pobles puguin acceptar l'arraconament de la llengua pròpia. Tothom veu la importància de l'ensenyament d'una tercera llengua -fonamentalment, l'anglès-, però trencar el consens no és admissible per molts populars que fa anys i anys que donen per tancat el conflicte lingüístic.

Serà mal de fer que el Govern de José Ramón Bauzá rectifiqui, però no callar és una obligació. Optar pel silenci per continuar en el càrrec, per no ser mal vist, és un signe de covardia. No alçar la veu és una deslleialtat cap el mateix Partit Popular, cap als votants i cap a la ciutadania. I un atac cap a la llengua, la cultura i les tradicions pròpies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris