muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Delgado contra la Guàrdia Civil

Quan els polítics es veuen immersos en problemes judicials es produeixen reaccions estranyes o poc explicables. Però ahir, per intentar salvar-se, Carlos Delgado Truyols trencà tots els motllos del sentit comú. Charly, l'home que col·locà una banderota espanyola immensa a Palmanova; Charly, fill de coronel de l'Armada i amant dels toros i les caceres d'alt calibre; Charly, líder de l'ala més dretana del PP, qualificà de Torrente ("el brazo tonto de la ley") un informe de la Guàrdia Civil perquè el perjudica. En aquests darrers anys hem tengut centenars de polítics imputats, no pocs d'ells han passat pel calabós i alguns són a la presó. Però cap s'havia atrevit a qualificar de beneits els guàrdies civils que l'havien investigat. És més, Delgado s'ha convertit en el primer polític democràtic de tot l'Estat espanyol que considera "brazo tonto" els agents de la Benemèrita que demanen la seva imputació. On queda ara el patriotisme que ha exhibit els darrers anys?

Mentre, superant tots els límits de l'esperpent, Joserra Bauzà demana "paciència". Quina paciència pot tenir aquesta societat torturada per la crisi quan veu que el seu conseller de Turisme se'n riu de la Guàrdia Civil? Ni els dirigents de Bildu s'atreveixen a tant! Quin exemple està donant el Govern Bauzá davant una societat martiritzada per l'austericidi i a les portes de la crispació si els seus propis consellers consideren "brazo tonto" la Benemèrita?

Bauzá hauria d'haver destituit Delgado ahir mateix, de manera fulminant, just després de la còmica roda de premsa que protagonitzà. Però no ho va fer. Delgado és el cap de l'ala més dretana del PP i Bauzá li té por, molta de por. Per procedir a la seva destitució, esperarà a que sigui citat i que surti imputat. Aleshores no tendrà més remei, però enredarà la troca tot el que pugui.

Tanmateix, tot aquest cacau l'ha provocat Joserra amb la seva doctrina de destituir els imputats. Mentre aquests eren adversaris seus dins el PP (Font, Rotger...) ja li anava bé. Els guillotinava sense miraments. Fins i tot va sotmetre a un tercer grau el batle d'Inca, Rafa Torres (exguàrdia civil), just després de sortir de declarar del cas Over Marketing per a forçar-lo a dimitir ipso facto. Quan ja quasi ho havia aconseguit arribà la notícia que el jutge desimputava Torres. Bauzá quedà en ridícul. Torres no li ho perdonarà mai. Amb Pere Rotger es comportà de manera semblant i el forçà a deixar la presidència del Parlament.

Però Delgado és una altra cosa molt més "intocable", encara que hagi desqualificat públicament a agents de la Guàrdia Civil. Joserra ha insinuat que esperarà. És patètic. Delgado és el conseller responsable de la indústria que mou més del 90 per cent del producte interior brut d'aquesta terra. La salvació de les Balears depèn del turisme. Doncs bé: en plena temporada alta és una barbaritat que Bauzá mantengui de conseller un home que ara té el cap a una altra banda, que just pensa en una imputació, que és impossible que pugui viure centrat en la seva feina. Com pot vetllar aquest home per la seguretat dels turistes?

La doctrina Bauzá s'ha mostrat catastròfica per al PP. Un autèntic boomerang. Per això Delgado perdé ahír els papers. Digué barbaritats perquè sabia que Joserra, presoner dels seus actes irreflexius, tard o d'hora l'haurà de fer fora. L'única esperança que té és dur-se'n per la proa els guàrdies que demanen la seva imputació. Quin esperpent! Quin desastre de Govern, reestructurat fa menys de dos mesos per a impulsar la recuperació econòmica! De moment, el cap de Turisme va fora corda per imperatius del guió. I Bauzá continua de president, impassible al calaportal que ha cuinat, bullit i rostit ell totsolet.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per germa de tots primo de ningu, fa mes de 7 anys

m'encanta que tants forasters llegeixin el dBalears. Per molt d'anys

Valoració:5menosmas
Per Tronxo, fa mes de 7 anys

Jonhy en de risa te tota sa rao, i en lo de caceras hi pots posar en Garzón i en Bermejo , en Delgado al manco tenia es permisos en regla

Valoració:-2menosmas
Per N.LL., fa mes de 7 anys

Yo creo que hay que escribir con un poco de rigor, este articulo es una bazofia, lleno de mentiras, salidas de tono y comentarios sin sentido.

Valoració:-6menosmas
Per Ropit., fa mes de 7 anys

Ara no record quin "prohombre intelectual" va dir a la Reina (crec que a Mª Cristina) alló de:
- Señora, en España lo único intocable es la Guardia Civil.

Valoració:6menosmas
Per de risa, fa mes de 7 anys

Escribes lo que, presuntamente, le gusta a tu amo. ¿Qué tiene que ver que a Delgado le guste la caza, los toros o que sea hijo de un coronel?.

Valoració:-2menosmas
Per emigrante, fa mes de 7 anys

Enfermedad mental caracterizada por la presencia de ideas fijas y obsesivas, al tiempo que se mantiene una capacidad normal de la mente en otras muchas circunstancias,

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris